کد خبر: ۴۳۴۴۹
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازی در گردهمائی زنجیره تامین ایران خودرو:

مشکلات تحمیلی بر زنجیره تامین، نهضت داخلی سازی را دچار چالش کرد/ تولید تارا سرمایه گذاری زنجیره تامین در پروژه های ایکاپ را بهره ور کرد

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: دستاوردهای بزرگی مانند خروج خودروهای قدیمی از سبد محصولات و تولید خودروهای غیرمونتاژی که عمده قطعات آنها توسط سازندگان داخلی قطعات تامین شد، نتیجه اجرای نهضت ساخت داخل بود اما متاسفانه مشکلاتی که به صنعتگران خودرو و قطعه سازی کشور تحمیل شد، ادامه این نهضت و تیراژ تولید را دچار چالش کرد.
به گزارش خودروکار به نقل از روابط عمومی انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور، آرش محبی نژاد در گردهمائی زنجیره تامین گروه صنعتی ایران خودرو اظهار کرد: افزایش چشمگیر تیراژ تولید در مقایسه با سال قبل به همراه افتخار مضاعف تولید خودروهای غیرمونتاژی و عرضه محصول جدید تارا از جمله افتخارات گروه صنعتی ایران خودرو است که در سایه تلاش مدیران و کارکنان این خودروسازی و تعامل مثبت با زنجیره تامین به دست آمده است.

محبی نژاد افزود: باوجود توقف همکاری شرکت پژو با ایران خودرو و عدم تولید محصول پژو۳۰۱، ایران خودرو طراحی و تولید محصول تارا را روی همان پلتفرم در دستور کار قرار داد و باعث شد سرمایه گذاری های صورت گرفته توسط زنجیره تامین روی پروژه های ایکاپ مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی در ادامه انجام برخی اقدامات جهت حل مشکلات قطعه سازان خودرو کشور را ضروری دانست و افزود: نخستین و مهمترین کاری که باید در اسرع وقت انجام شود، هوشمند شدن قراردادهای خودروسازان با زنجیره تامین در جهت اصلاح فوری و شناور شدن قیمت قطعات از سوی ایران خودرو است تا در صورت تغییر نرخ نهاده های تولید، بلافاصله قیمت قطعات نیز اصلاح شود.

محبی نژاد جلوگیری از ایجاد منابع تامین جدید (سورس های موازی) به دلیل عدم امکان عمل به تعهد ایران خودرو در قبال تامین کنندگان قبلی را نیز نقد کرد و گفت: با اتخاذ این رویکرد، تمام منابع تامین قبلی و جدید در باتلاق مطالبات معوق فرو خواهند رفت.

وی تدوین روش تسویه نظام مند و عادلانه بدهی های معوق به زنجیره تامین و پرداخت کل تسهیلات دریافتی از محل ۵هزار میلیارد تومانی مصوب شورای پول و اعتبار یا سایر منابع در اختیار ایران خودرو را نیز ضروری خواند و افزود: استقلال گردش نقدینگی پروژه تارا از سایر پروژه های سرمایه گذاری جاری می تواند تا اندازه زیادی شرایط همکاری و تعامل گروه صنعتی ایران خودرو با زنجیره تامین را بهبود ببخشد.

دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور در پایان گفت: عقد قراردادهای برنده-برنده برای پروژه تارا، مشابه قراردادهای پژو یا رنو نیسان و سایر قراردادهای بین المللی منعقد شده با قطعه سازان منجر می شود تا تعهدات دو طرفه مثل جبران هزینه دیرکرد پرداخت از سوی خودروساز به صورت منصفانه در نظر گرفته شود.



انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار