به گزارش خودروکار، این روزها زنگ خطر برای قرمز شدن وضعیت کرونایی در بسیاری از شهرها به ویژه شهرهای شمالی به صدا در آمده است که نتیجه آن را میشود به دلیل زرد شدن وضعیت کرونایی در این شهرها عنوان کرد، از طرف دیگر بسیاری از مردم این شهرها درخواست دارند که ممنوعیت ترددها همچنان در شهرهای شمالی ادامه داشته باشد تا شاهد قرمز شدن دوباره آنها نباشیم.
محدودیت های تردد تاریخ انقضا ندارد
شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هیچ زمانی نمیتوان برای برداشته شدن محدودیتهای جادهای اعلام کرد، گفت: تا زمانی که وضعیت شهرها قرمز و یا نارنجی باشد این محدودیت ترددهای بین شهری وجود دارد و برای این محدودیتها هم نمیتوان تاریخ مشخصی را اعلام کرد.
طبق آمارهای رسیده در رابطه با وضعیت تردد وسایل نقلیه در سطح کشور طی بازه زمانی ۲۲ تا ۲۸ دی ماه متوسط تردد ساعتی ۳۰۱ مورد بوده که نسیت به زمان مشابه در سال گذشته ۳. درصد رشد داشته و نسبت به هفته گذشته هم ۲.۷ درصد رشد داشته است.
همچنین ترددهای بین استانی هم ۱۱ میلیون و ۸۴ هزار و ۱۴ مورد بوده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۴.۱ درصد رشد داشته و نسبت به هفته گذشته هم ۸.۳ درصد رشد داشته است.
رشد ۱۱ درصدی تردد بین استانی در روز
متوسط تردد بین استانی روزانه وسایل نقلیه سبک هم در این بازه زمانی یک میلیون و ۲۷۳ هزار و ۷۶۵ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۸ درصد رشد داشته و همچنین نسبت به هفته قبل هم ۱۱.۹ درصد افزایش داشته است.
همچنین متوسط تردد بین استانی روزانه وسایل نقلیه سنگین هم در این بازه زمانی ۳۰۹ هزار و ۶۶۶ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲.۳ درصد کاهش داشته و ۴.۴ درصد هم نسبت به مدت مشابه هفته گذشته هم کاهش داشته است.
طبق این آمار سفرهای درون استانی و بین استانی از طریق اتوبوس هم ۷۲ هزار و ۵۸۰ مورد بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۹ درصد کاهش داشته و اما نسبت به هفته گذشته هم ۳.۳ درصد افزایش داشته است.
همچنین سفرهای درون استانی و بین استانی از طریق مینی بوس هم در این بازه زمانی ۵۰ هزار و ۴۲۸ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۳ درصد افزایش داشته و نسبت به هفته گذشته هم ۶.۳ درصد کاهش داشته است.
سفرهای درون استانی و بین استانی سواری از طریق (ناوگان عمومی) ۱۴۶ هزار و ۳۰۶ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۴ درصد کاهش داشته و نسبت به هفته گذشته هم ۹.۳ درصد کاهش داشته است.
براساس این گزارش، محدودیتهای تردد بین استانی همزمان با تشدید شیوع ویروس کرونا از ابتدای آذرماه آغاز شده و همچنان در برخی از استانها به دلیل قرمز و نارنجی بودن ادامه دارد این در حالی است که در هفتههای گذشته به دلیل تعطیلی چند روزه میزان ترددها به شهرهای شمالی افزایش یافته بود که این موضوع باعث نگرانی برخی از مسئولان وزارت بهداشت شد.
تردد در برخی محورها فرقی با قبل شیوع کرونا ندارد!
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت تردد خودروها با اعمال محدویتهای جاده ای، گفت: امسال شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن بودیم و البته هر چند حجم ترافیک و تردد کاهش پیدا کرده، اما در برخی از محورها از جمله محورهای شریانی تردد فرق چندانی با قبل از شیوع ویروس کرونا نداشت، به طوری که اگر اوج تردد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو بود امروز به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تردد رسیده است. بنابراین نشان میدهدکه تردد همچنان در جادهها وجود دارد و فعال است.
اسلامی در پاسخ به سوالی که آیا پس از منع ترددهای بین شهری ترافیک به طور معناداری کاهش پیدا کرد؟گفت: در ساعات اوج ۳۷۰ تردد ساعتی داشتیم و امروز این عدد به ۲۹۰ تا ۳۰۰ تردد رسیده که این کاهش متاثر از منع عبور و مرور بین شهری بوده است.
اسلامی ادامه داد: پس از تعطیلیهای همه جانبه در فروردین و اردیبهشت منحنی حرکت تقریبا ثابت مانده است.
هم اکنون به گفته مسئولان وزارت بهداشت هیچ نقطه قرمزی در کشور نداریم و بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت زرد و نارنجی هستند بنابراین با توجه تعطیلات پیش رو به نظر میرسد که میزان ترددها در شهرهای شمالی افزایش یابد که این خود میتواند یک زنگ خطری برای کشور به شمار آید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/