وی افزود: همچنین بر اساس دستور صریح مقام معظم رهبری خودروی آمریکایی، حتی اگر در کشور دیگری تولید شده باشد یا اگر خودرویی محصول کشور دیگری باشد، اما در آمریکا تولید شده باشد، اجازه ورود به کشور ندارد که این موضوع به صورت بخشنامه به گمرکات کشور ابلاغ شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین گفت: یکی از افرادی که در مجلس نام و نشانی دارد از من سوال کرد که چرا اجازه واردات خودروهای آمریکایی را نمیدهید؟ من در پاسخ گفتم اگر فردی این ماشینها را در خیابان ببیند به سازمان استاندارد ایراد میگیرد که چرا خلاف دستور رهبری عمل کرده است. به همین دلیل هر چقدر هم یک خودرو استاندارد باشد نمیتوانیم برخلاف ضوابط اجازه واردات بدهیم. همچنین در مورد خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی منع قانونی وجود دارد و نمیتوانیم با واردات آنها موافقت کنیم.
پیروزبخت با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد یکی از سازمانهایی است که کمترین مشکل را در این رابطه دارد، چرا که کالای وارداتی را سریع تعیین تکلیف میکنیم و با انجام آزمایشها و کنترلهای لازم اگر کالایی از استاندارد لازم برخوردار نباشد، مشمول عدم انطباق با استاندارد شده و از واردات آن جلوگیری میشود، تصریح کرد: آمار بالایی برای استاندارد در این زمینه وجود ندارد مگر اینکه موردی مانند واردات ۱۴۰ هزار تن ذرت غیراستاندارد مطرح باشد که چند سال پیش اتفاق افتاد و با توجه به اینکه این ذرتها به سلامت مردم لطمه میزنند، اگر ۱۰۰ سال دیگر هم در گمرک باقی بمانند با ترخیص آنها موافقت نخواهیم کرد که این مسئله ماندگاری کالا محسوب نمیشود. این موضوع درس خوبی شد و بعد ازآن فقط ۱۰ هزار تن نهاده دامی مغایر با استاندارد به کشور وارد شد.
وی افزود: این سازمان آمادگی دارد تا نسبت به ورود خودروهایی که محدودیتهای یاد شده را نداشته و در عین حال استانداردهای ۸۵گانه را پاس میکنند، با همکاری سایر دستگاههای ذیربط اجازه دهد.
استاندارد ایستگاههای پایش آلودگی هوا
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه در حوزه هوای پاک و مقابله با آلودگی هوا نیز چندین استاندارد برای سوخت گاز طبیعی و روغن موتور در دست تهیه بوده، گفت: همچنین تدوین استاندارد ملی راهبری و نگهداری ایستگاههای پایش آلودگی هوا تدوین شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/