کد خبر: ۴۲۲۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۷
خودروکار گزارش می دهد

یک گام تا عملیاتی شدن «گام»/ بازار سرمایه به کمک صنعت خودرو می آید

همواره به کمرنگ بودن نقش بازار سرمایه در تامین مالی صنعت ایراداتی وارد بوده از این رو وزارت صمت با همفکری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و فعالان صنعت خودرو و قطعه در نظر دارد با عملیاتی کردن طرح گام ضمن تامین مالی این صنعت، نسبت به تسهیل خرید مواد اولیه و ملزومات صنعتی اقدام کند.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بهره گیری از روش های نوین برای تامین مالی واحدهای تولیدی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته و بر این اساس معرفی و عملیاتی کردن اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) برای صنایع مختلف در حال پیگیری است. 

بر این اساس صنعت خودرو با تکیه بر این روش در حال استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه است به طوری که اوراق گام در تامین مالی قطعه سازان با توجه به تضمین نقد شوندگی اوراق در سررسید توسط بانک عامل دارای کاربرد مناسبی خواهد بود که البته برای تحقق آن، حمایت خودروسازان به عنوان متعهدان اوراق لازم است.

با جدیدترین تصمیم مسئولان وزارت صمت به زودی این اوراق قابلیت عملیاتی شدن پیدا خواهد کرد.

محمدرضا نجفی منش، رییس انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با بیان این که «گام» یک روش تامین مالی است، می گوید: پیش از این از بازار سرمایه و ظرفیت این بازار در خصوص تامین مالی به درستی استفاده نشده و بیشتر تکیه بر منابع بانکی بوده است بنابراین اجرای این طرح نیم نگاهی به بازار سرمایه دارد.

وی در تشریح چگونگی استفاده از این روش می افزاید: در این روش بانک با اعتبارسنجی که از متقاضی که خودروساز و یا قطعه ساز است، در صورت داشتن قابلیت بر اساس فاکتور خرید، نسبت به تعیین اوراق گام اقدام می کند.

نجفی منش با ذکر نمونه ای در این باره اظهار می کند: اگر ایران خودرو خریدی معادل 20 میلیارد تومان از ساپکو داشته باشد و این مبلغ در قالب اوراق گام پرداخت شود، ساپکو می تواند این اوراق را در اختیار مجموعه ساز قرار دهد و آن ها نیز می توانند یا نسبت به دریافت هزینه این اوراق اقدام کنند و یا این اوراق را حفظ کنند اما اگر ظرف یک ماه اول مبلغی جابجا نشود، هیچ هزینه ای به همراه نخواهد داشت.

رییس انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی ادامه می دهد: قطعه ساز می تواند اوراق را در اختیار ساپلایرها قرار دهد و تامین کنندگان نیز می توانند یا نسبت به خرج این اوراق و یا نگهداری آن اقدام کنند، قطعه ساز همچنین می تواند برای خرید مواد اولیه از این اوراق استفاده کند و در نهایت آخرین نفری که این اوراق به دست او می رسد می تواند در انتظار سررسید اوراق و دریافت مبلغ تعیین شده باقی بماند و یا وارد بازار سرمایه شده و با درصدی کمتر نسبت به نقد شدن آن اقدام کند. 

نجفی منش با تاکید بر این که این اوراق ابزاری است که پیش از این کمتر مورد استفاده قرار گرفته بود، تصریح می کند: عملیاتی شدن این روش می تواند کمک بزرگی به صنعت خودرو کند، این در حالیست که در حال حاضر روش های تامین مالی در دنیا بازار پول، بازار سرمایه و در نهایت بازار بدهی است که بازار بدهی در دنیا رقم بالایی را شامل می شود.

وی هزینه پیش بینی شده برای صدور این اوراق را دو درصد اعلام و در تشریح ضمانت صدور این اوراق نیز اظهار می کند: وثایق اولین نفری که درخواست این اوراق را داده از سوی بانک کنترل شده و اعتبار آن مورد بررسی قرار می گیرد و پس از صدور، نفرات بعد درگیر وثیقه نخواهند شد.

نجفی منش با بیان این که سقف صدور این اوراق و اعتبار تعیین شده از سوی بانک مرکزی به صورت کلی 50 هزار میلیارد تومان عنوان شده، می افزاید: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده زمان اجرای این طرح پس از دریافت کد تعیین شده از سوی سازمان بورس خواهد بود که پس از مقدمات لازم، این طرح جدید وارد فاز اجرایی خواهد شد که به طور قطع کمک بزرگی برای صنعت خودرو و قطعه است.

رییس انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در تشریح تفاوت های این روش تامین مالی نسبت به خرید دین نیز می گوید: در خرید دین چک دریافت و به حساب گذاشته می شود ضمن آن که اعتبار سنجی انجام می شود و در نهایت در صورت عدم وصل چک، فرد متقاضی مسئول خواهد بود اما در روش گام بانک ضمانت لام را انجام می دهد و فرد متقاضی مسئولیتی در قبال این اوراق نخواهد داشت.


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار