کد خبر: ۴۱۵۵۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
خودروکار گزارش می دهد

حضور کمرنگ دانش بنیان ها در داخلی سازی قطعات

در حالی این روزها پروژه های داخلی سازی به دلیل تداوم تولید خودروهای ناقص زیر سوال است که به نظر می رسد با فعالیت ۵ هزار شرکت دانش بنیان در صنعت خودرو و قطعه، داخلی سازی قطعات باید زودتر از آن چه تصور می شد، عملیاتی شود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، خودروهای غیرتجاری که به واسطه کمبود قطعات در سال گذشته زیان های سنگینی را به خودروسازان تحمیل کرد این روزها با به نتیجه رسیدن پروژه های داخلی سازی و همچنین ترخیص قطعات دپویی از گمرکات، وضعیت به مراتب بهتری را تجربه می کنند به طوری که خودروسازان این روزها در حال رکوردزنی تجاری سازی خودروهای نیمه تکمیل هستند.

در تازه ترین اظهارات که در نشست سازمان بازرسی و متولیان امر مطرح شده، مقرر شد تا این دسته از خودروها تا پایان آذرماه تکمیل شوند اما در این میان پرسشی مطرح شده که جای سوال دارد.

در شرایطی که ۴ میز داخلی سازی برگزار و میز پنجم‌ نیز در انتطار تایید وزارت صمت است، تولید خودروی ناقص به دلیل کمبود قطعه وارداتی چندان منطقی به نظر نمی رسد و این پرسش را مطرح می کند که با وجود فعالیت ۵ هزار شرکت دانش بنیان چرا هنوز برخی از قطعات از طریق واردات تامین می شود؟

مهدی مطلب زاده، رییس کمیته ساخت داخل انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر این که هرتولید داخلی باید به لحاظ فنی و اقتصادی امکان سنجی شود، می گوید: در حال حاضر بخشی از شرکت های دانش بنیان توان سرمایه گذاری ندارند و با وجود توان و دانش فنی تحت اختیار خود، مطالعات خود را به نتیجه می رسانند اما برای تولید توان سرمایه گذاری در ماشین آلات و خطوط تولید وجود ندارد این در حالیست که در بیشتر موارد توان استفاده از دستگاه ها، قالب ها و یا ماشین آلات قدیمی وجود ندارد و نیازمند سرمایه گذاری های جدید هستیم.

وی با اشاره به 10 پیشنهاد مشوق تولید انجمن با هدف تحقق سرمایه گذاری های جدید می افزاید: 4 مورد از این پیشنهادها به خودروساز مرتبط بوده و باقی بر عهده حاکمیت است که در این میان خودروساز با چند مورد موافقت کرده اما هنوز حاکمیت با هیچ کدام از این موارد موافقت نکرده این در حالیست که هم اکنون بهره پول در ایران بسیار بالا است و سرمایه گذاری برای خطوط تولید جدید با بهره های فعلی، امکان بازگشت سرمایه را منتفی می کند.

مطلب زاده ادامه می دهد: با توجه به سیاست های خارجی کشور امکان صادرات وجود ندارد و به این دلیل بسیاری از قطعات در تیراژهای محدود و تنها با هدف تامین نیاز داخل به تولید می رسد در این شرایط تولید از صرفه اقتصادی خارج می شود در صورتی که در ارتباط با بازارهای خارجی امکان برنامه ریزی برای صادرات و تیراژهای بالا وجود داشت که در این شرایط ضمن کاهش قیمت تمام شده، بازگشت سرمایه سریع تر اتفاق می افتاد و سرمایه گذاری مقرون به صرفه بود.

رییس کمیته ساخت داخل انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی با بیان این که در حال حاضر تعدادی از قطعات هستند که نه شرکت های دانش بنیان موفق به تولید آن شده اند و نه صرفه اقتصادی برای تولید آن ها وجود دارد، تصریح می کند: اجزای الکترونیک مانند ای سی ها از جمله این قطعات هستند که تنها در چند شرکت جهانی در حال تولید بوده و به تمام دنیا صادر می شوند.

وی ادامه می دهد: از آن جا که تکنولوژی تولید این قطعات در داخل کشور وجود ندارد و تولید در مقیاس فعلی هرگز به صرفه نیست باید نسبت به واردات این دسته از قطعات اقدام کرد اما باقی قطعات از زمان تصمیم به تولید تا سرمایه گذاری و تولید انبوه، نیازمند طی کردن پهنه زمانی است و نمی توان بدون برنامه ریزی نسبت به تولید آن ها اقدام کرد چرا که زیرساخت های آن فراهم نیست بنابراین نیازمند آماده سازی زیرساخت ها هستیم که این امر با حمایت حاکمیت ممکن خواهد بود.

مطلب زاده با اشاره به صرفه جویی 341 میلیون یورویی ارزی با برگزاری 4 میز داخلی سازی می گوید: میز پنجم نیز صرفه جویی 42 میلیون یورویی کاهش ارزبری پیش بینی شده که این اعداد امکان صرفه جویی ارزی هزار دلاری که از جمله برنامه های خودروسازان داخلی تا پایان است را فراهم می کند.


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار