خودروکار گزارش می دهد
خروج نقدینگی های سرگردان از بازار خودرو آغاز شد/ 3 عامل اثرگذار در کاهش تمایل به خرید خودرو
پیش بینی شرایط فروش از سوی خودروسازان که در ماه های گذشته به دفعات برگزار شد در آخرین دوره خود به دلیل همزمان شدن با قیمت های جدید اعلام شده از سوی خودروسازان، با استقبال کمتری مواجه شد و این امر نشان می دهد یا عطش بازار به پایان رسیده و یا نقدینگی های موجود در بازار خودرو وارد بازارهای موازی شده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، ثبت نام بیش از 40 هزار نفر در هر دوره از طرح های فروش در کنار ثبت درخواست 60 هزار نفر برای خرید خودروی جدید ایران خودرو نشان می دهد که تمایل به خرید خودرو تا هفته های گذشته همچنان وجود داشته است اما نگاهی به آخرین دوره از پیش فروش یکی از خودروسازان که با وجود چند روز ازآغاز آن، هنوز امکان ثبت نام دارد نشان می دهد یا تمایل به خرید خودرو کاهش یافته و یا قیمت های جدید، قدرت خرید را به شدت کاهش داده است. در این شرایط این پرسش مطرح می شود که عطش بازار خودرو در کدام نقطه به پایان خواهد رسید و آیا می توان شرایط فعلی اقتصادی را دلیلی بر عدم تمایل به خرید خودرو دانست یا این که عوامل دیگری در این میان اثرگذار هستند؟
علی شکوهی، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر این که قیمت تنها یکی از المان های تاثیرگذار در تقاضا است، می گوید: همیشه در بازار خودرویی نظیر ایران، عوامل متعددی در تقاضا تاثیرگذارهستند که یکی از این موارد جوهایی است که بازار به آن جهت می دهد و دلیل آن بازارهای موازی است که همپای بازار خودرو فعالیت دارند و مصرف کنندگان را هدایت می کنند.
وی با اشاره به افزایش بی رویه قیمت دلار در هفته های گذشته می افزاید:در 10 روز اخیر حدود 20 درصد افزایش قیمت دلار را شاهد بودیم و این نوسان باعث سردرگمی مردم در خرید خودرو شده است، از سوی دیگر نوسان قیمت و افزایش و کاهش قیمت آن خرید خودرو را با تردید همراه و در همین حال قیمت ها به اندازه ای رشد کرده که از توان بسیاری از افراد جامعه فراتر رفته است، در نتیجه کسانی که نقدینگی در محدوده 40 میلیون تومان دارند، امکان خرید خودرو نخواهند داشت زیرا فروش خودرو به صورت اقساطی نیز وجود ندارد.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه می دهد: این شرایط باعث شده تا افراد نقدینگی خود را وارد بازار سرمایه کنند و بدین ترتیب شاهد خروج سرمایه ها از بازار خودرو هستیم. بنابراین با رویه در پیش گرفته شده از سوی خودروسازان در کنار تعهدات معوق آن ها که عدد چشمگیری است و عدم امکان تولید برخی از خودروها و همچنین فراهم کردن خودروی جایگزین، این دسته از عوامل باعث شده تا بازار اقبال لازم را نسبت به خرید خودرو از دست بدهد.
شکوهی با بیان این که برخورد قضایی با متخلفان و برهم زنندگان بازار و همچنین محتکران نیز از تب و تاب خرید خودرو کاسته است، تصریح می کند: کشش قیمتی تقاضا یکی از مهم ترین عواملی است که مشخص می کند قیمت یک کالا تا چه نقطه ای امکان افزایش خواهد داشت و تقاضای آن در کدام محدوده متوقف می شود. در همین حال توان و قدرت خرید نیز از دیگر المان های اقتصادی تاثیرگذار است که به شدت نشان می دهد تا کدام نقطه امکان خرید وجود خواهد داشت.
وی می افزاید: در همین حال بازارهای موازی همچون ارز، سکه و بازار سرمایه بازارهای تاثیرگذار بر یکدیگر هستند به طوری که افت یک بازار منجر به افت سایر بازارها می شود از سوی دیگر سیاست هایی که خودروسازها تحت سازمان های حمایتی عواملی است که بر میزان تقاضا تاثیرگذار است و نمی توان تنها با تکیه بر یک المان همچون تقاضا و یا عرضه نسبت به تحلیل بازار اقدام کرد این در حالیست که پیش بینی های کنونی در خصوص بازار خودرو، بر اساس یک المان بوده که بسیار اشتباه بوده است.
انتهای پیام/