کد خبر: ۳۵۵۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
خودران ها و خودروسازی

​عقب نشينی آئودی

آن چه در هواپيما تحت عنوان اتوپايلوت وجود دارد، هنوز برای خودروها امكان پذير نشده است. هر يك از خودروسازان برای خودران شدن و كاهش نياز به هوشياری راننده گام هايی برداشته اند اما همه در يك سطح نيستند.
به گزارش خودروکار، آئودي از خير سطح 3 خودران گذشته است و روي سطح 4 متمركز شده است. قرار بر اين بود در اروپا سدان A8 آئودي به سيستم «ترافيك جم پايلوت» Traffic Jam Pilot مجهز شود اما حالا ديگر منتفي است. اين سيستم مثل اتوپايلوت هواپيما، به راننده به صورت مشروط اجازه مي دهد كه براي مدتي كوتاه چشم از جاده بردارد.

شايد اين توضيح مختصر لازم باشد كه خودران ها را به 6 سطح تقسيم بندي مي كنند كه از صفر شروع مي شود:

سطح 0: هيچ كاري خودكار انجام نمي شود

سطح1: خودران با كمك راننده

سطح2: تا حدودي خودران

سطح3: خودران مشروط

سطح4: سطح بالايي از خودران

سطح5: خودران كامل

دليل قانع كننده اي وجود دارد كه برخي از خودروسازان سطح 3 خودران را جهشي رد كرده و تمركز خود را روي سطح 4 قرار داده اند، و دليل آن معضلاتي است كه نصب اين فناوري به وجود مي آورد. مهمترين آن اين است كه در صورت تصادف مقصر كيست.

روز گذشته، وبسايت اتومتيو نيوز اروپا گزارش داد كه آئودي ديگر قرار نيست «سيستم ترافيك جم» را در خودروي سدان A8 نصب كند. اين سيستم كه هياهوي زيادي داشت، ابتدا در آمريكا مورد تأييد قرار گرفت اما بعد به دليل واهمه هايي كه ايجاد كرد، جلوي استفاده از آن گرفته شد. «هانس-يوآخيم روثنپيلر» Hans-Joachim Rothenpieler مدير توسعه فني آئودي مي گويد نيمي از چرخ حيات اين فناوري گذشته و اكنون ديگر نصب آن دير است.

نصب اين فناوري در صورت تصادف، موجب دعاوي حقوقي مي شود و آئودي هم موفق نشده است تأييد نهادهاي ناظر را بگيرد و مديران حقوقي اين بنگاه اقتصادي هم هشدار داده اند كه در صورت بروز تصادف، مسائل حقوقي به وجود مي آيد. به بيان ساده، اگر خودرويي به سيستم ترافيك جم پايلوت مجهز شده باشد، در صورت بروز تصادف، راننده مقصر شناخته نمي شود و خودروسازي كه اين سيستم را نصب كرده بايد پاسخگو باشد. در حقيقت چارچوب حقوقي براي اين فناوري هنوز تعريف نشده است و تصويب و تأييد اين چارچوب در ساير نقاط دنيا هم صورت نپذيرفته است.

سطح 3 خودران بر اساس انجمن مهندسي آمريكا، به راننده اجازه مي دهد كه چشمان خود را از روي جاده بردارد اما بايد شرايط خاصي حاكم باشد، آئودي مي خواست از اين فناوري براي برخي از بزرگراه ها استفاده كند، اما بر اساس تعريف، راننده بايد حواسش باشد و گارد خود را پايين نياورد و در صورت لزوم، كنترل خودرو را به دست بگيرد. اما واقعيت اين است كه چنين وضعيتي، نه تنها موجب آسايش و آرامش راننده نمي شود، بلكه سطح استرس را بالا مي برد. بنابراين بهتر است كه خودروسازان به اين سطح از خودران تكيه نكنند و سطح بالاتري را هدف قرار دهند كه به راننده استرس وارد نشود و امكان تصويب قوانين و مشخص كردن مقصر در تصادف ها وجود داشته باشد. اگر خودرويي به سطح4 رسيده باشد، الزامي وجود ندارد كه راننده در صورت ضرورت كنترل خودرو را به دست بگيرد.

شايسته يادآوري است كه در حال حاضر خودروهايي موجود در بازار هنوز در سطح2 خودران قرار دارند براي مثال اتوپايلوت تسلا، سوپركروز كاديلاك و غيره. هنوز در بازار امروز دنيا، خودران كامل وجود ندارد.

با اين كه آئودي عقب نشيني كرده است، هنوز خودروسازان ديگر هستند كه سطح 3 خودران در برنامه هاي آنها ساري و جاري است. براي مثال مرسدس بنز و ب ام و اعلام كرده اند كه سطح3 خودران در محصولات چند سال آينده آنها حضور خواهد داشت.


منبع: سایپانیوز

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار