کد خبر: ۳۳۰۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱
رییس سازمان حمایت خبر داد

ایران خودرو و سایپا ۳۰۰ هزار خودرو بدهکارند / اجازه افزایش قیمت به خودروسازان داده نمی‌شود

رییس سازمان حمایت با بیان اینکه در حال حاضر دو خودروسازبزرگ کشور از تولید ۴ هزار خودرو تجاری و بدون نقص عبور کردند، گفت: خودروسازان ۳۰۰ هزار تعهد معوق دارند.
به گزارش خودروکار، عباس تابش درباره دلایل آشفتگی بازار خودرو اظهار کرد: در واحد‌های تولیدی هیچگونه افزایش قیمتی نداریم اما، سوداگری‌هایی در بازار اتفاق می‌افتد که مربوط به بازی‌ها و سفته بازی‌های شبکه‌های مجازی است که در حال قیمت سازی هستند.

رییس سازمان حمایت افزود: بخش دوم افزایش قیمت متاثر از حضور پول‌های سرگردان یا نقدینگی مازاد در دست مردم است، امن‌ترین بخش برای این افراد، معامله خودرو است و این موضوع تقاضای کاذب ایجاد می‌کند و موجب افزایش قیمت می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دو خودروساز بزرگ کشور از تولید ۴ هزار خودرو تجاری و بدون نقص عبور کردند، گفت: همچنین سایر شرکت‌های سی کی دی کار، بیش از ۲۰۰ دستگاه تولید دارند و تمام سعی بر افزایش بیشتر تولید است.

تابش با بیان اینکه برای ثبت نام  خودرو در حال مدیریت هستیم، تاکید کرد: به دنبال تغییر مدل ثبت نام هستیم تا از تقاضای کاذب بازار جلوگیری کنیم همچنین به دنبال این هستیم تا به کمک متولیان شبکه‌های مجازی جلوی سفته بازی را بگیریم.

معاون وزیر صنعت درباره بازرسی از بازار خودرو بیان کرد: خودرو در موضوع بازرسی‌های سازمان حمایت چه از نظر قیمت و چه از نظر کیفیت تولید و حتی واردات قطعه قرار دارد.

وی درباره پیشنهاد خودروسازان و قطعه سازان برای فروش محصولات با قیمت حاشیه بازار برای کاهش قیمت گفت: اگر اجازه افزایش قیمت به خودروسازان داده شود وضعیت بدتر خواهد شد.

تابش با بیان اینکه بر اساس اتفاق بازار نمی‌توانیم صحبت کنیم معیار سازمان حمایت اسناد و قیمت تمام شده است، افزود: سازمان حمایت بر اساس قانون می‌تواند یک سود متعارف به یک کالا اختصاص دهد و فروش محصول  بالاتر از این سود گرانفروشی تلقی می‌شود، اگر بنا بر دلایلی دیگر، قیمت در کف بازار بالا است باید این دلایل را حذف کنیم.

معاون وزیر صنعت با تاکید بر اینکه تمام تعهدات معوق خودروسازان تا پایان خردادماه سال آینده به صفر می‌رسد، تصریح کرد: خودروسازان ۳۰۰ هزار تعهد معوق دارند.

وی اظهار کرد: بزرگترین اتفاق صنعت خودرو در شرایط تحریمی این است که خودرو‌های کف انبار به صفر رسیده است.

رییس سازمان حمایت تاکید کرد: با اصلاحاتی از جمله واگذاری، کوچک سازی، تامین منابع و واگذاری سهام‌های اضافی خودروسازان طبق وعده وزیر صنعت تا آخر سال ۹۹ ساماندهی این صنعت را انجام دهیم..

تابش درباره پیش فروش خودرو توسط خودروسازان گفت: به ازای ایفای هر دو تعهد، اجازه یک پیش فروش به خودروسازان داده می‌شود که این موضوع به کم شدن تعهدات کمک می‌کند.

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه زمان تحویل این پیش فروش‌ها پس از تعهدات معوق است، افزود: البته در خودرو‌های آپشنال و با پلتفرم جدید که معوقات ندارند، خودروسازان می‌توانند فروش فوری و پیش فروش داشته باشند.




منبع: میزان

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار