به گزارش خبرنگار خودروکار، به اعتقاد فعالان این صنعت، رونق تولید فعلی هیچ تاثیری بر بازار و بهبود وضعیت آن ندارد و رونق مقطعی تولید رخ داده هرساله در نیمه های دوم سال رخ می دهد و امری طبیعی است.
سعید مدنی، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار در خصوص دلایل افزایش تولید خودرو در آخرین ماه پاییز می گوید: بعد از شوک های وارده به خودروسازان، آن ها راهکارهایی برای حل مسایل خود و تامین قطعه یافته اند که یکی از دلایل افزایش تولید را باید پیش بینی همین راهکارها دانست.
وی می افزاید: هرساله در نیمه دوم سال به ویژه سه ماهه پایانی سال، تولید از شتاب بیشتری برخوردار می شود تا از یک سو آمار تولید افزایش یابد و از سوی دیگر خودروسازان نسبت به اجرای تعهدات خود اقدام کنند.
مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا با بیان این که تولید همواره در نیمه های دوم سال به دلیل کاهش تعطیلات با سرعت بیشتری انجام می شود، تصریح می کند: براین اساس در کنار تامین قطعات که یکی از دلایل افزایش تولید بوده، تصمیم دولت مبنی بر کمک به خودروسازان نیز انگیزه ای برای افزایش روند تولید ایجاد کرده است.
مدنی می افزاید: در عین حال پیش بینی کمک جدیدی از سوی دولت به صنعت خودرو و قطعه علاوه بر 4 هزار میلیارد تومان قبلی، انگیزه بیشتری به خودروساز داده است اما باید به این نکته توجه داشت که نباید به این افزایش تولید خوشبین بود زیرا این تصور را ایجاد می کند که مشکلات تولید حل شده است.
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر این که مساله تولید روز به روز حادتر شده و نوساناتی در تولید رخ می دهد، اظهار می کند: در حال حاضر هر محصولی با رقم مشخصی تولید شده اما با قیمت دستوری به فروش می رسد که منجر به زیاندهی خودروسازان می شود و در این شرایط پیش بینی کمک های مالی برای خودروسازان نیز در نهایت تبدیل به سود برای دلالان و بانک ها و زیان برای خودروسازان شده و دستاوردی به همراه ندارد.
مدنی ادامه می دهد: در صورت تداوم قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو زیان انباشته خودروسازان نه تنها ادامه می یابد بلکه افزایش نیز خواهد یافت بنابراین باید نسبت به اصلاح اصولی اقدام کرد.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه می دهد: این تصور که با بهبود وضعیت تولید، وضعیت بازار نیز بهبود خواهد یافت تصور درستی نیست زیرا بنگاهی که با زیان سنگین محصولی را تولید می کند و با قیمت دستوری به فروش می رساند، صنعتی زیان ده را رقم می زند بنابراین سیاست هایی از این دست محکوم به حرکت سرازیری بوده و وضعیت صنعت خودرو بهبود نخواهد بخشید.
به گفته وی، مسئولان باید بدانند خودروسازی در وضعیت نامناسبی قرار دارد و باید برای نجات آن فکری کرد و نباید رشد تولید در نیمه دوم سال را به حساب خروج خودروسازان از بحران گذاشت.
به گزارش خودروکار، رشد مقطعی تولید در نیمه دوم هرسال با هدف انجام تعهدات خودروسازان، رشد تولید را رقم می زند اما چند سالی است که آهنگ تولید در نیمه های نخست کند می شود براین اساس همانگونه که مطرح شد نباید رشد تولید را به بهبود وضعیت تولید نسبت داد چرا که همانند گذشته این روند مقطعی خواهد بود که لازم است مسئولان نسبت به پیش بینی راهکارهایی با هدف ثبات تولید اقدام کنند.
انتهای پیام/