به گزارش خبرنگار خودروکار، فعالان بازار سرمایه معتقدند که با وجود محدودیت انجام تجدید ارزیابی در هر ۵ سال یکبار این امکان برای شرکت ها فراهم است تا با انجام این اقدام نسبت به بهبود صورت های مالی خود اقدام کنند.
تجدید ارزیابی یکی از راه های افزایش سرمایه و بهبود صورت های مالی خودروسازان با هدف خروج از شمولیت آن ها از ماده ۱۴۱ است و در صورت عدم انجام این اقدام از سوی خودروسازان تا مهلت تعیین شده، این امکان تا پایان سال برای آن ها فراهم است و اگر در بودجه سال آینده نیز پیش بینی شود امکان انجام تجدید ارزیابی در سال آینده وجود خواهد داشت.
گروه صنعتی ایران خودرو نیز که هم اکنون مشمول این امر شناخته شده به تازگی اقدام به معرفی نماینده خود در این زمینه کرده که به نظر می رسد اقدامات عملیاتی آن انجام شده است.
در همین زمینه همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار خودروکار، با اشاره به امکان تجدید ارزیابی شرکت ها در هر ۵ سال یک بار اظهار می کند: گروه خودروسازی سایپا به تازگی اقدام به این امر کرده اما تجدید ارزیابی مشمول گروه صنعتی ایران خودرو خواهد شد.
وی می افزاید: همزمان با مجمع خودروسازان در تیرماه ۶ ماه فرصت برای خودروسازان پیش بینی می شود تا نسبت به انجام این کار اقدام کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که فرصت داده شده به خودروسازان در شرف پایان است، ادامه می دهد: ایران خودرو تنها تا پایان سال فرصت دارد تا تجدید ارزیابی با هدف افزایش سرمایه انجام دهد.
دارابی ادامه می دهد: با این اقدام خودروسازان َاز شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج خواهند شد این در حالیست که هم اکنون زیان انباشته خودروسازان بیش از نصف سرمایه آن ها است که برای خروج از این وضعیت باید اقدام به افزایش سرمایه کنند.
دارابی با اشاره به انتخاب نماینده ایران خودرو در این زمینه می افزاید: هرچند با افزایش سرمایه خودروسازان از ورشکستگی خارج می شوند اما تجدید ارزیابی تاثیری روی سودآوری شرکت ها ندارد بلکه با این اقدام تنها صورت های مالی بهبود یافته و شرایط برای دریافت تسهیلات آسان تر می شود.
انتهای پیام/