خودروکار بررسی می کند؛
ارتباط بین کیفیت بنزین با آلودگی هوا/اصرار وزارت نفت بر کیفیت مطلوب بنزین تولیدی
با فرا رسیدن فصول سرد و با افزایش آلایندگی های موجود در هوا، بحث کیفیت بنزین نیز داغ تر می شود.در این میان برخی از مسوولان نفتی و کارشناسان حوزه انرژی بر کیفیت مطلوب بنزین تولیدی در کشور اصرار می ورزند .
به گزارش خبرنگار خودروکار، هرساله با فرا رسیدن فصول سرد ، به دلایل شرایط جوی و وارونگی دما و افزایش تجمع آلایندگی ها در آسمان شهرها بحث کیفیت بنزین و وسایل حمل و نقل درون شهرها نیز داغ می شود. در این میان خودروهای دیزلی و موتورسیکلت ها هم در ردیف متهمان اصلی تولید کننده آلاینده ها قرار می گیرند. اما پیش از آنکه به احتراق این وسایل نقلیه انتقاد شود ،کیفیت بنزین و سوخت این وسایل نیز مورد نقد و انتقاد قرار می گیرد.
بر همین اساس موضوع آلودگی هوا این روزها دوباره نقل محافل شده است و سازمانهای مختلف هر کدام نظرات مختلفی در مورد آن بیان می کنند. مسوولان نفتی معتقدند سوخت عامل آلودگی هوا نیست و کیفیت خودروها را در این موضوع موثر می دانند و سازمان های دیگر انگشت اتهام خود را به سمت وزارت نفت نشانه می گیرند.
به عقیده شرکت کنترل کیفیت هوا ،میزان گوگرد در بنزین فراتر از حد مجاز، است و بهتازگی سازمان حفاظت محیط زیست نیز اعلام کرده است که در حال حاضر یکی از مشکلات سوخت توزیعی در تهران و سایر کلانشهرهای کشور گوگرد است که در بسیاری از نمونههای امسال فراتر از حد مجاز و بیش از ۵۰PPM بود.
زهرا سماعی، سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست هم معتقد است که میزان بنزن و آروماتیک در سوخت بنزین طی سالهای گذشته بسیار فراتر از حد مجاز بوده که در حال حاضر تقریبا در محدوده مجاز قرار گرفته است.
اما همانطور که در ابتدای گزارش اشاره شد مسوولان نفتی زیر بار کیفیت پایین و بالا بودن میزان گوگرد در بنزین نمی روند و نظرشان این است که احتراق خودروها مشکل دارد. علیرضا صادقآبادی مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی نیز در همین راستا اعلام کرده است آلودگی هوا به هیچ وجه ناشی از سوخت نیست. او معتقد است تا زمانی که درد را درست تشخیص ندهیم، نمیتوانیم مشکل را حل کنیم و در بحث کیفیت سوخت نیز این یک واقعیت است که سوخت خوب با احتراق بد، آلایندگی ایجاد می کند.
چندی پیش بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت هم در جمع خبرنگاران عنوان کرد که کیفیت بنزین در کشور هیچ مشکلی ندارد و از سوی استاندارد تائید شده است. او می گوید نمیدانم چرا زمانی که مسائل نفت بهبود پیدا میکند مجدد جو روانی را در جامعه پمپاژ میکنند؟!
امیر حسین زمانی نیا معاون وزیر نفت هم چندی پیش در گفت و گو با خودروکار با اشاره به وضعیت مناسب سوخت در کشور بیان کرد که کیفیت بنزین در کشور در شرایط مطلوبی است و بنزین با استاندارد یورو ۴ ارائه می شود. او با بیان اینکه کیفیت مناسب بنزین تولید در ایران، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است می گوید: در حال حاضر صادرات بنزین به چندین کشور انجام خواهد شد که به دلیل مشکلات تحریم نمی توان نام این کشورها را اعلام کرد.
جهان بخش امینی کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با خبرنگار خودروکار هم در این باره بیان می کند: بنزین پالایشگاه ستاره خلیج که از خوراک میعانات گازی استفاده میکند، کیفیت خوبی دارد، اما در مورد پالایشگاههای قدیمیتر که از نفت خام استفاده میکنند کیفیت پایینتر است. البته بعضی از پالایشگاهها طرحهای اصلاحی را اجرا کرده اند که کیفیت بنزین را بالا برده اند.
او در مورد راهکار کاهش آلایندگی ها در فصول سرد نیز بیان می کند: حل اساسی معضل مصرف بنزین و کاهش آلودگی هوا مستلزم برنامهریزی بلندمدت برای توسعه متناسب و بهینه سیستم حمل و نقل کشور اعم از درونشهری و برونشهری، توسعه و بهسازی صنعت تولید خودروی کشور و نوشتن سیاستهای بهینه عرضه انرژی و از جمله تعیین سبد بهینه سوخت خودرو است.
به گزارش خودروکار، به هر ترتیب این روزها از شرکت کنترل کیفیت هوا و برخی از نهاد ها اصرار برکیفیت پایین بنزین و از وزارت نفتی ها و سازمان استاندارد انکار و تکذیب را شاهد بوده ایم.به هر حال اگر بحث آلودگی هوا و سلامت مردم برای مسوولان شهری و کشوری اهمیت دارد باید هم برای کیفیت بالای سوخت مورد استفاده وسایل نقلیه تدابیر ویژه ای دیده شود هم به مسئله کیفیت و نوع احتراق خودروهای تولیدی نگاه جدی تری صورت بگیرد.
انتهای پیام/