کد خبر: ۲۹۰۵۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۹
خودروکار گزارش می دهد؛

دست معدن در دستان خودرو/ کاهش قیمت مواد اولیه در‌ مسیر خودکفایی قطعه سازان

تامین مواد اولیه برای تولید قطعات خودرویی در کنار کمبود نقدینگی همواره یکی از بزرگترین مشکلات خودروسازان عنوان شده است. فعالان صنعت خودرو در همین راستا معتقدند حداقل تامین مواد اولیه داخلی همانند مواد ورق های فولادی و محصولات آلومینیومی و مسی و یا محصولات پتروشیمی باید برای آن ها هزینه کمتری در بر داشته باشد تا در امر رونق تولید نیز به آن ها کمک شود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، یکی از مشکلاتی که همواره خودروسازان در جریان تولید با آن مواج می شوند تامین مواد اولیه برای تولید قطعات خودرویی و خطوط تولید خودرو  است اما پس از بالا رفتن نرخ ارز و در ادامه اعمال تحریم ها نیز تامین مواد اولیه برای خودروسازان تبدیل به امری دشوار شده است. به طوری که بارها از زبان صنعتگران خودروسازی و قطعه سازی شنیده شده که عنوان می کنند آوردن مواد اولیه پای خط تولید، دشوارتر از تولید است.  آن ها می  گویند  علاوه بر مشکل تامین مواد اولیه وارداتی، قیمت مواد اولیه داخلی که از منابع ملی تامین و تولید می شوند نیز متناسب با قیمت های جهانی رشد پیدا کرده است.

چندی پیش مازیاربیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرویی ایران  نیز در تشریح  موضوعات مطرح شده  در نشست صمیمانه مدیرعامل جدید ایران خودرو با قطعه سازان  به  خبرنگار خودروکار گفت: یکی از شروط ما این  بود که مواد اولیه داخلی همانند ورق های فولادی و محصولات آلومینیومی و مسی و یا محصولات پتروشیمی که تولید داخل دارند با یارانه 30 الی 40 درصدی به قطعه سازان داده شودچرا که این ها سرمایه های ملی ما هستند و نباید با قیمت جهانی به تولیدکنندگان فروخته شوند.

او افزود: فروختن مواد اولیه داخلی با قیمت جهانی به تولیدکنندگان همانند این است که قیمت بنزین را جهانی کنیم و به مردم با قیمت جهانی بفروشیم اما این موضوع با توجه به اینکه دستمزد مردم به قیمت جهانی محاسبه نمی شود عاقلانه نیست و لذا روی بنزین نیز یارانه داده شده است.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرویی ایران ادامه داد : همین کار را هم می شود روی مواد اولیه انجام داد. سوال ما این است که چرا مواد اولیه ملی ما باید به تولید کنندگان با دلار جهانی فروخته شود. این مورد تاثیر حاشیه ای خود را هم داشت و با این کار جلوی خام فروشی نیز گرفته خواهد شد چرا که این مواد در داخل تبدیل به قطعه می شود و ارزش افزوده به آن اضافه می شود وسپس باعث رونق تولید می شود.

حال به نظر می رسد که معدنی ها هم در این بخش به کمک خودروسازان شتافته و قرار است به صنعت خودرو نیز کمک کنند. روز گذشته خداداد غریب‌پور رییس هیات عامل ایمیدرو  در ششمین کنفرانس استیل پرایس با موضوع زنجیره فولاد، نوآوری و فرصت‌های پنهان بر خلاف آنچه پیش از این مطرح می شد که با صنعت خودرو کاری ندارند عنوان کرد  که بخش معدن و صنایع معدنی اخیرا در کنار خودروسازان قرار گرفته است.
او همچنین تاکید کرد که یک میلیون تن مصرف ظرفیت در صنعت خودروسازی بوده که بسیار قابل توجه است.

در همین رابطه  محمدرضا نجفی منش رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی  در گفت و گو با خبرنگار  خودروکار عنوان می کند: قطعه سازانی که بخشی از مطالبات خود را از 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی از سوی خودروسازان به قطعه سازان دریافت کردند نیز نسبت به پرداخت بدهی خود به تامین کنندگان مواد اولیه و قطعه سازان زیر دست خود پرداختند و همه این رقم صرف خرید مواد اولیه نشد بلکه تنها بخشی از آن به تامین مواد اولیه اختصاص یافت.

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی  ادامه داد: صنعت قطعه و خودرو  با در اختیار داشتن بهترین وبه روز ترین ماشین آلات روز دنیا باز هم نیازمند مواد اولیه است. تا زمانی که مواد مورد نیاز برای تولید در دسترس فعالان این حوزه شرایط صنعت قطعه بهبود نخواهد یافت . امروز صنعت قطعه نیازمند مواد اولیه و ماشین آلات است اما به طور قطع با دراختیار داشتن مواد مورد نیاز خود حتی با ماشین آلات قدیمی نیز قادر به تولید خواهد بود.

او ادامه داد: قطعا اگر مواد اولیه داخلی همانند ورق های فولادی و محصولات آلومینیومی و مسی و یا محصولات پتروشیمی نیز با قیمت یارانه ای به قطعه سازان داده شود کمک بزرگی به صنعت  قطعه سازی و خودرو خواهد بود.

به گزارش خودروکار، بسیاری از فعالان بخش  صنعت قطعه و خودرو بارها عنوان کرده اند که اگرمواد اولیه با نرخ متعادل تری عرضه شود می توان کاهش قیمت قطعات یدکی را برای مصرف‌کنندگان رقم زد آن ها همچنین عنوان می کنند که گروه قطعات خودرویی اکنون با ظرفیت مازاد روبروست اما به دلیل تحریم‌ها که تامین مواد اولیه را با دشواری همراه کرده است، قادر به استفاده از ظرفیت خود نیستند و حداقل انتظار دارند در بخش تامین مواد اولیه داخلی به آن ها کمک شود.

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار