کد خبر: ۲۸۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷
وزیر صمت:

قطعات پرتیراژ خودرو نباید توسط یک نفر تامین شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: انحصار به هیچ وجه قابل قبول نیست، این که تامین کالایی محدود به فرد یا افراد خاص شود خود نوعی رانت را نشان می‌دهد. در مورد قطعات پرتیراژ خودرو دستور دادم که هیچ قطعه‌ای توسط یک نفر تامین نشود و حتما چند واردکننده وجود داشته باشد که در بحث قیمت و تامین، انحصاری به وجود نیاید.
به گزارش خودروکار، رضا رحمانی در مورد کارکرد و نتایج تخصیص دلار 4200 تومانی گفت: تصمیم‌گیری در مورد مباحث کلان مانند ارز در حوزه و اختیارات من نیست. این قبیل مسائل در ستاد اقتصادی دولت مشخص می‌شود و اگر بخواهیم تنزل بدهیم، در حوزه معاون اول رئیس جمهور است. همانطور که زمان تک نرخی شدن ارز، آقای جهانگیری آنرا اعلام کرد یعنی اتخاذ این سیاست‌ها از سطح وزارتخانه فراتر است و ما حداکثر کاری که در این خصوص می‌توانیم انجام دهیم، در جلسات مشترک ارزیابی و تحلیل خود را از روند تخصیص ارز به کالاها ارائه کنیم.

قطعات پرتیراژ خودرو نباید توسط یک نفر تامین نشود/ سیاست ما شکستن انحصار است

رحمانی در مورد شکست انحصار در واردات گفت: انحصار به هیچ وجه قابل قبول نیست، این که تامین کالایی محدود به فرد یا افراد خاص شود خود نوعی رانت را نشان می‌دهد. در مورد قطعات پرتیراژ خودرو  دستور دادم که هیچ قطعه‌ای توسط یک نفر تامین نشود و حتما چند واردکننده وجود داشته باشد که در بحث قیمت و تامین، انحصاری به وجود نیاید. در ماه‌های آتی سیاست ما این است که انحصار شکسته شود البته در برخی حوزه‌ها ما وارث هستیم و نمی‌شود یک شبه آن را درست کرد اما در آینده نزدیک به زودی این اتفاق صورت خواهد گرفت.

از شرکت‌های دانش بنیان برای نظارت استفاده می‌کنیم

وزیر صمت در پاسخ به این پرسش که برنامه شما برای اینکه برخی اصناف و توزیع کننده‌ها کالاها را با قیمت دلبخواه عرضه نکنند چیست؟ گفت: از چند منظر باید به این موضع پرداخته شود اول اینکه فرایندها را باید اصلاح کرد که ما آن را آغاز کردیم. با وجود تکنولوژی‌های جدید و امکانات آی تی به راحتی می‌توان نظارت را انجام داد ما با شرکت‌های دانش بنیان صحبت کردیم که به ما کمک کنند و ایده‌های جدید برای بحث نظارت به ما ارائه کنند.

وی ادامه داد: در بحث فرایند سامانه جامع تجارت و انبار فروش را آغاز کردیم اگر این سامانه تکمیل شود مانند محصولات پتروشیمی که آن را با یک برنامه کنترل کردیم و به زودی تکمیل می‌شود دیگر امکان تخلف وجود ندارد. چون همه اطلاعات موجود است از تعداد کارگر تا جی پی اس روی ماشین‌های حمل بار، که مشخص می‌کند بار کجا می‌رود. البته به تازگی نیز سامانه قیمت آنلاین 100 قلم کالای اساسی را اجرایی کردیم. مرحله آخر نظارت فیزیکی و بازرسی است مطابق گزارشی که آقای تابش (رئیس سازمان حمایت) دادند در 5 ماه اول امسال بیش از 400 درصد افزایش پرونده داشتیم که آنها را به تعزیرات فرستادیم. اتحادیه‌ها مشکلات دارند، باید به آنها منابع می‌دادند که ندادند و از طرف دیگر باید به عرضه توجه داشته باشیم ضمن آنکه از ظرفیت تعاونی‌ها نیز باید استفاده کرد.


منبع:ایلنا


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار