وزیر صنعت در میز تخصصی تعمیق ساخت داخل اعلام کرد
تعهدات یک میلیونی خودروسازان به مشتریان تا پایان سال گذشته/ وابستگی و ارزبری مشکلات اساسی صنعت خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نخستین اخطار به خودروسازان مبنی بر داخلی سازی قطعات از آدرماه سال گذشته داده شد چرا که در حال حاضر اصلی ترین مشکل خودروسازان ارزبری و وابستگی است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو با تاکید بر این که فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر رونق تولید را بر خود واجب می دانیم چرا که راهبرد حل مشکلات، توجه به تولید و رونق آن است، گفت: براین اساس وزارت صنعت در سال جاری رونق تولید را ذیل ۷ محور و ۳۵ برنامه تعریف کرد که نهضت ساخت داخل یکی از محورهای هفت گانه است.
وی یکی از مشکلات اساسی را در سال های گذشته واردات دانست و افزود: یکی از مشکلات اصلی صنعت خودرو ارزبری و وابستگی است که این امر ضرورت اصلاح ساختار را نشان می دهد این در حالیست که دولت مکلف به توقف توسعه ساختارها است.
وزیر صمت با بیان این که ساخت داخل مهم ترین اقدامی است که در سال جاری باید انجام شود، تصریح کرد: این اقدام در واحدهای بزرگ نظیر خودرو و فولاد به یک شکل و در صنایع پایین دستی نیز در قالب انجمن دنبال می شود که این اقدام در صنعت خودرو که حجم بالایی واردات دارد، باید بیشتر از سایر بخش ها باشد.
رحمانی یکی از آثار مثبت تحریم ها را نمایان کردن مشکلات صنعت دانست و تصریح کرد: در آذرماه نخستین اخطار در زمینه داخلی سازی به خودروسازان داده و مقرر شد که پک وارداتی قطعات از چین در نمایشگاه خودرو شهر افتاب باز و به قطعه سازان داخلی فراخوان داده شود براین اساس چند جلسه با قطعه سازان و تشکل های مربوطه انجام شد.
وی با تاکید بر اصلاح روابط قطعه ساز با خودروساز تاکید کرد و گفت: هر قراردادی که به امضا برسد برای چند جوان ایرانی ایجاد اشتغال می کند بر همین اساس از آذرماه تاکنون نهضت ساخت داخل ادامه یافته و تبدیل به موتور محرک شد و تاکید رهبر نیز نقطه عطفی در این مسیر بود.
رحمانی با بیان این که در جلسه ای با روسای دانشگاه های کل کشور نیازهای خود را اعلام کردیم، گفت: واردات صنعت خودرو ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده در صنایع مختلف که میز تخصصی خودرو ۸۵ میلیون یورو است.
وی در ادامه با بیان این که این تصور در میان وجود دارد که کاری برای صنعت خودرو انجام نشده و در عین حال نسبت ب ایرادات این صنعت مماشات می کنیم، تصریح کرد: اما شرایط به گونه ای است که در آذر، دی و بهمن ماه عدم حیات صنعت و از بین رفتن اشتغال مطرح بود و در عین حال تولید نیز کاهش شدید داشت که بر روی این موارد تمرکز کردیم.
وزیر صمت با اشاره به یک میلیون تعهد گفت: سیاست اورژانسی در کنار این موارد پیش بینی شد که تولید خودروهای پرتیراژ در این میان سیاست هوشمندانه ای بود تا تعهدات مردم پاسخ داده شود در عین حال چرا که ۲۸۰ هزار نفر بیکار و ۱۳۰ هزار نفر در معرض بیکاری قرار داشتند.
وی در ادامه با بیان این که خودروسازان ملزم به گزارش های هفتگی هستند، افزود: این گزارش ها ۵ محور دارند که در کنار ۱۱ برنامه ای ک پیش از عید به خودروسازان ابلاغ شده مورد رصد قرار می گیرد که نخستین محور امار تولید به ویژه در دو خودروسازی ایران خودرو و سایپا است.
وی گزارش تعهدات را محور بعدی اعلام و تصریح کرد: گزارش کف پارکینگ نیز محور سوم به شمار می رود که در سه هفته اخیر این امار منفی بوده به طوری که آمار سایپا منفی ۶.۱ بوده که نشان از کاهش خودرو در کف پارکینگ است.
رحمانی واگذاری املاک و اموال خودروسازان را محور چهارم دانست و گفت: خودروسازان موظفند اموال و املاک غیر تولیدی خود و همچنین سهم خود را تا سال ۹۸ و ۹۹ در سه مرحله واگذار کنند. محور پنجم نیز میزان داخلی سازی است که همواره رصد می شود.
انتهای پیام/