به گزارش خودروکار، بررسی عملکرد شرکت های خدمات پس از فروش در سال های اخیر نشان از روند رو به رشد عملکرد این شرکت ها داشته است و بررسی فرایندها و پارامترهای نظارتی گویای آن است که تا رسیدن به ایده آل در نظر گرفته شده از سوی وزارتوصنعت چندان راهی نمانده است.
سعید تاجیک، معاون شرکت بازرسی و کیفیت استاندارد ایران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار ۷۵ درصد تعمیرگاه ها را حایز رتبه یک می داند و می گوید: ۶۵ درصد تعمیرگاه ها نیز در رتبه ۲ قرار دارند و حداقل ۵۰ درصد تعمیرگاه ها نیز موفق به کسب رتبه سوم شده اند.
وی با بیان این که در سال گذشته ۲۸ شرکت عرضه کننده خودرو و تعداد ۲۰۴۰ نمایندگی مجاز سبک مورد ارزیابی قرار گرفتند، گفت: امتیاز نهایی خدمات پس از فروش خودروهای سبک در سال ۹۷ معادل ۷۱ درصد بوده که نسبت به سال قبل با افزایش ۲.۷ درصدی همراه بوده است.
وی می افزاید: نتایج ارزیابی ها نشان می دهد که امتیاز نمایندگی های مجاز شرکت های عرضه کننده خودرو سبک در سال ۹۷ معادل ۸۳ درصد بوده که نسبت به سال ۹۶ با ۵.۹ درصد افزایش همراه بوده است.
معاون شرکت بازرسی و کیفیت استاندارد ایران با تاکید بر این که ۴ شرکت در حوزه خدمات پس از فروش خودروهای سواری در ارزیابی سال ۹۷حایز رتبه ۴ بوده اند، تصریح می کند: بررسی ها نشان می دهد که وضعیت سیستم خدمات پس از فروش در سال ۹۷ معادل ۶۴.۶ و وضعیت تعمیرگاه های مجاز نیز ۸۴ درصد بوده که نشان از رشد داشته است.
به گفته تاجیک، در بخش رضایتمندی مشتریان نیز امتیاز ۷۳ درصدی به دست آمده است و در زمینه کارایی نمایندگی ها که تعمیر خودرو در زمان متعارف بوده نیز امتیاز ۷۶ درصدی به دست آمده است. در همین حال رضایت نمایندگی های مجاز از شرکت عرضه کننده خودرو نیز معادل ۷۰ درصد بوده است.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در تشریح پارامترهای بررسی عملکرد شرکت های خدمات پس از فروش اظهار می کند: پارامترهایی نظیر فرآیند آموزش، فرآیند تامین به موقع قطعات یدکی، الزامات مرتبط با گارانتی خودروها، دستورالعمل های فنی و تعمیراتی خودروها، فرآیند پاسخگویی و رسیدگی به شکایات مشتریان در مقایسه وضعیت نظام مدیریتی شرکت ها مدنظر قرار می گیرد.
تاجیک هدف وزارت صنعت در رتبه بندی تعمیرگاه های مجاز خودروهای سبک با رتبه یک را ۳۵ درصد، رتبه ۲ را ۴۵ درصد و رتبه ۳ را ۲۰ درصد اعلام و تصریح می کند: این اعداد در حالیست که تعمیرگاه هایی که موفق به کسب رتبه یک شده اند ۳۳ درصد و رتبه ۲ نیز موفق به امتیاز ۴۲ درصد شده اند تعمیرگاه های رتبه ۳ نیز ۲۰ درصد امتیاز را کسب کرده اند.
به گزارش خودروکار، گزارش ها حاکی از آن است که روند رو به رشد شرکت های ارایه کننده خدمات پس از فروش در حال نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی است و هرچند تا ایده آل فاصله دارد اما باید اقدامات انجام شده در این مسیر را مثبت ارزیابی کرد.
انتهای پیام/