خودروکار گزارش می دهد؛
ترخیص نشدن خودروهای در گمرک مانده در گیر و دار مصوبه های دولتی / رفع ابهام گمرکات اجرایی گره از کار واردکنندگان باز نکرد
روزهای پایانی سال 97 در حال سپری شدن است و همچنان خبری از ترخیص خودروهای خاک خورده در گمرکات نیست.
به گزارش خبرنگار خودروکار، علیرغم ابلاغ دستورالعملهای صریح برای ترخیص خودرو،واردکنندگان خودرو برای ترخیص خودروهای در گمرک مانده خود هنوز بلاتکلیف مانده اند و نتوانسته اند خودروهای خود را ترخیص کنند و اواسط اسفند تنها کمتر از ۲ درصد خودروهای وارداتی پس از ۹ ماه اجازه ترخیص یافت که به گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو مشخص نیست برای کدام شرکت بوده است.
در حالی که روزهای پایانی سال را پشت سر می گذاریم سرنوشت خودروهای در گمرک مانده مجاز و قاچاق همچنان نامشخص است. تنها گمرکات اجرایی برای رفع ابهامات موجود طی نامه ای به برخی از سوالات پاسخ داده است. اما گویی تنها گمرک و دولت به بندها و مصوبه ها و رفع ابهام سوالاتی که از مصوبه هایی که اجرایی نمی شود بند کرده است و کمتر به فکر اجرایی کردن آن هستند.
هیئت دولت بیش از ۶۰ روز پیش در زمینه ترخیص خودروهای خاک خورده در گمرکات مصوبهای قانونی را تصویب کرد، اما بدنه دولت همچنان در اجرای آن هیچگونه قدمی بر نداشته و از سوی دیگر حجم قابلتوجهی از این خودروها از گذشته پیشفروش شده و صاحبان آنها مبلغ خودرو را در ابتدای سال پرداختهاند.
مشکلی که دو ماه است وجود دارد و تنها در این میان مشتریان شرکت های واردکننده هستند که همچنان امسال را باید بدون تحویل خودروهایشان بگذارنند و امیدوار باشند بعد از حدود تقریبا یک ماه تعطیلات نوروزی سال 98 بتوانند خبر خوش ترخیص خودروهایشان را از گمرک بشنوند. موضوعی که دبیر انجمن واردکنندگان خودرو بارها به آن اشاره کرده است.
حال با گذشت ۲۰ ماه از توقف واردات خودرو، بیش از ۱۵ هزار خودرو در گمرکات کشور در حال خاک خوردن است و به قول مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، خودروهای وارداتی که متعلق به مردم است آسیب بسیاری دیده اند. دادفر در مورد ارزش خودروهای در گمرک مانده عنوان کرده است خودروهایی که درگیر مسائل سیاسی شدهاند و به رغم مصوبه هیأت دولت مجوز ترخیص نگرفتند ارزششان اگر بهطور متوسط ۲۵ هزار دلار بگیریم که قطعاً تعداد زیادی از آنها گرانتر است به ۳۷۵ میلیون دلار میرسد و با ارز ۱۳ هزار تومانی ارزش آنها بیش از ۴ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان است. این در حالی است که واردکنندگان به ازای هر خودرو روزانه ۹۰ هزار تومان هزینه انبارداری پرداخت میکنند و در کنار این هزینهها باید به مشتریان خود (صاحبان خودروهایی که در گمرک مانده است) ماهانه سود مشارکت به میزان ۲۳ درصد بدهند.
او مقصر وضعیت فعلی که برای خودروهای وارداتی اتفاق افتاده به گردن وزاری صمت می داند و بیان می کند واردکنندگان با کلی تعهد که به مردم دارند نمیدانند دست به دامن چه کسی شوند.
به گزارش خودروکار، سال 97 برای واردکنندگان خودرو با نا امیدی در حال سپری شدن است. نه تنها ممنوعیت واردات قامت آن ها را خمیده کرده است ترخیص نشدن خودروهایشان از گمرک ضربه کاری مهلکی به وضعیت شرکت های آن ها زده است. در این میان دولت و گمرک همچنان در گیر و دار مصوبه ها و رفع ابهام ها هستند و کمتر خبری از ترخیص خودروهای در گمرک مانده به گوش می رسد.
انتهای پیام/