رییس گمرک:
خودروهای زیادی از گمرک ترخیص نمی شود
رییس کل گمرک گفت: با اجرای مصوبه جدید و با توجه به اینکه بسیاری از خودروهای انبار شده در گمرک استاندارد لازم را ندارد، پیش بینی می شود خودروهای زیادی از گمرک ترخیص نشود.
به گزارش خودروکار، مهدی میرعلی اشرفی در نشستی خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، درخصوص خودروهای انبارشده در گمرک، گفت: تعداد 13 هزار دستگاه خودرو در گمرکات متوقف شده که بیشتر آنها در گمرک مناطق آزاد انبار شده اند.
وی افزود: 2 هزار دستگاه از این خودروها به دلیل تخلف در ثبت سفارش متوقف شده اند که پرونده آنها در محاکم قضایی در حال رسیدگی است.
میراشرفی اضافه کرد: پیرو مصوبه دولت - که قرار بود کل خودروهایی که تا نهم دی ماه امسال وارد گمرک شده و قبض انبار گمرک دارند ترخیص شوند- انتظار می رفت 11 هزار خودرو متوقف شده در گمرک ترخیص شود اما با توجه به مسایل پیرامونی، چالش هایی در این زمینه وجود دارد.
وی اظهارکرد: 10 هزار شاکی در این زمینه وجود دارند که خودروهایی را از نمایندگی های مجاز و سایر افراد پیش خرید کرده اند و باید به حقوق آنها رسیدگی شود.
رییس کل گمرک اظهارکرد: بحث دوم این است که برآورد می شود ارزش این خودروها با ارز بانکی، 100 میلیون دلار است که باید مابه التفاوت مبلغ به آنها پرداخت شود.
وی اضافه کرد: بحث دیگر عدم تسویه این خودروها در بانک است، یعنی اسناد خرید آنها در بانک وجود دارد.
میراشرفی بیان کرد: قانون بودجه امسال چهار هزار و 200 میلیارد تومان درآمد از محل واردات خودرو برای گمرک پیش بینی کرده بود که این میزان تا زمانی که خودرو مجاز به ترخیص بوده یک هزار و 100 میلیارد تومان وصول و سه هزار و 100 میلیارد تومان با توجه به ممنوعیت واردات خودرو، جلوی آن گرفته شده است.
وی افزود: بنابراین قرار بود ضوابط این مصوبه در وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین و به گمرک ابلاغ شود، اما شواهد نشان می دهد که تاریخ مصوبه به عقب یعنی مرداد و شهریور ماه برگشت داده شود و مشمول خودروهای کمتری برای ترخیص شود و در آن صورت تعداد زیادی از خودروها را شامل نمی شود.
رییس کل گمرک گفت: ممکن است یکسری از این خودروها استاندارد لازم را نیز به جهت ترخیص کسب نکنند.
وی افزود: بنابراین 2 راه وجود دارد، یکی اینکه متروکه و به سازمان جمع آوری اموال تملیکی واگذار شود یا به خارج از کشور مرجوع شود.
میراشرفی گفت: بیشتر خودروها در گمرکات تهران، هرمزگان و سلفچگان متوقف شده اند.
واردات خودرو از اواخر تیرماه پارسال ثبت سفارش خودرو متوقف شد و این ممنوعیت اواخر دی ماه و با ابلاغ آیین نامه جدید واردات خودرو، برطرف و واردات خودروها از سر گرفته شد اما با تغییر سیاست های ارزی دولت در سال 97 از سویی و نیز خروج آمریکا از برجام، دولت تصمیم گرفت واردات برخی کالاهای غیرضروری از جمله خودرو را بار دیگر متوقف کند.
در این دوران با احتساب 6 هزار و 428 خودرویی که بدون ثبت سفارش و به صورت غیرقانونی وارد گمرک شد و ترخیص تدریجی خودروها، 13 هزار خودرو در گمرک باقی مانده بود.
برای حل این مشکل، هیات دولت 9 دی ماه مصوبه ای داشت که امکان ثبت سفارش و ترخیص این دسته از خودروها را فراهم می کرد؛ براساس این مصوبه ثبت سفارش برای واردات خودروهای سواری (بدون رعایت سال ساخت) که تا تاریخ ابلاغ تصویبنامه (16 دی ماه) دارای قبض انبار اماکن گمرکی، مناطق آزاد تجاری - صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی باشند، به صورت بدون انتقال ارز و از محل ارز متقاضی با اظهار منشا ارز به بانک مرکزی بلامانع است و همه ثبت سفارشات قبلی خودرو (اعم از بانکی و غیربانکی) لغو می شود.
این بند از مصوبه هیات وزیران مخالفت رئیس کل بانک مرکزی را در پی داشت؛ «عبدالناصر همتی» با ترخیص خودروهای وارداتی که فقط دارای قبض انبار باشند مخالفت کرد؛ وی معتقد بود نباید دولت اجازه ورود خودروهای وارد شده که به روش بدون انتقال ارز بعد از 15 مردادماه به گمرک وارد شده اند را بدهد.
سرانجام هیات وزیران در جلسه بیست و سوم دی ماه مصوبه قبلی خود را اصلاح کرد؛ به این ترتیب که در بند یک این مصوبه زمان ترخیص خودروها از شانزدهم دی ماه پنج ماه کاهش یافت و به 16 مرداد ماه تغییر کرد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/