کد خبر: ۲۲۲۳۲
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶
خودروکار بررسی می کند؛

تبادلات ارزی مشکل اصلی صنعت تایر/ دولت چالش تایرسازان را بالانس می کند؟

تایر سازان مدت زیادی است که با افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی مواجه شده اند. اما اگرچه به برخی از مواد اولیه تایر سازی ارز چهار هزار و 200 تومانی تعلق گرفته اما قطع ارتباط بانک های ایرانی با کونلون بانک چین برای تولیدکنندگان این صنعت آن ها را نیز دچار چالش کرده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، چندی است که بازار تایر متاثر از نوسانات ارزی و مشکلات تحریم دچار مشکل شده است. بسیاری از رانندگان خودروهای سبک و سنگین با افزایش قیمت ها در بازار مواجه شدند و برخی برای آنکه در آینده تایر مورد نیاز خود را گران تر نخرند برای رفع کردن نیاز خودروی خود تایر های خریداری شده را برای آینده دپو کردند.

اما در حالی که بازار تایر بسیار آشفته است و قیمت ها در بازار بسیار متغیر و عجیب و غریب عنوان می شود انجمن صنفی صنعت تایر از دولت خواستار افزایش قیمت 30 درصدی را برای تولیدات داخل داشت. درخواستی که به گفته مصطفی تنها سخنگوی این انجمن به علت افزایش قیمت 5 برابری مواد اولیه صورت گرفته است.


در کنار این موضوع، مشکلاتی  که ارتباطات بین المللی در صنعت خودرو رخ داده بر این صنعت نیز تاثیر گذار بوده است.

به طور مثال  به گفته فعالان حوزه تایر مدت هاست در چین بانکی نبوده که از ایران پولی قبول کند. در هند نیز پول ایران را قبول نمی کنند و پول  ایران را نیز پس فرستاده اند و همه این ها سبب از دست رفتن زمان و مصرف شدن ذخایر کارخانه ها شده است و تولید کنندگان مجبور می شوند از بازار آزاد با هر قیمتی مواد اولیه را خریداری کنند تا فعالیت کارخانه متوقف نشود.

 و اگر تا چندی پیش این امیدواری وجود داشت که با حل شدن مشکلات تبادلات بانکی مشکل صنعتگران این حوزه حل شود  با پا پس کشیدن کونلون بانک چین در حالی که  بعد دو ماه، خبر از برقراری ارتباط دوباره با بانک‌های ایرانی داده  شده بود آب پاکی را روی دست صنعتگران و تولیدکنندگان تایر و زنجیره های خودروسازی ریخت.

این بانک عنوان کرده است که تنها مجاز به مراودات مالی در حوزه اقلام غیر‌تحریمی است و بر همین اساس نمی‌تواند با زنجیره خودروسازی کشور همکاری کند و یکی از معدود راه‌های مراودات مالی در دوران تحریم، دیگر چون گذشته امکان نقل‌و‌انتقال پول در حوزه‌های مرتبط با خودروسازی و قطعه‌سازی ایران را ندارد و شرایط را قطع به یقین سخت تر خواهد کرد.


به گزارش خودروکار، روز گذشته نیز سیده حمیده زرآبادی عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس درباره افزایش قیمت تایر خودورهای سواری عنوان کرده است دولت با پیگیری راهکارهای موقتی در پی حل مشکلات است در حالیکه این راهکارها مُسکن هستند و پس از مدتی قیمت‌ها مجددا افزایش پیدا می‌کنند این در حالی است که باید با  راهکارهای دائمی قیمت‌ها را کاهش دهد. او همچنین خبر داده است افزایش قیمت تایر خودروهای سواری در کارگروه صنعت کمیسیون صنایع و معادن بررسی می‌شود. اما مشخص نیست این بررسی ها چه نتیجه ای در بر خواهد داشت و آیا این بررسی ها می تواند دردی از تولیدکنندگان و رانندگان حل کند یا خیر.


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار