به گزارش خودروکار؛ سید امید رونقی، مجری طرح در این باره اظهار کرد: در این مطالعات از پتانسیلهای معدنی موجود در استان خراسان جنوبی استفاده شد و نسبت به بهبود خواص تایرها اقدام کردیم.
وی، استان خراسان جنوبی را قطب بنتونیت کشور توصیف کرد و ادامه داد: در این پروژه ماده معدنی "بنتونیت" تبدیل به آلی رس سازگار با بستر پلیمر شد و از آن در لایه آستر داخلی تایر خودرو مورد استفاده قرار گرفت.
رونقی با تاکید بر اینکه این ماده معدنی در مقیاس نانو به صورت پودر تولید شد، اظهار کرد: استفاده از این نانو مواد در آستر داخلی تایر خودروها باعث میشود که نفوذپذیری هوا از لایههای تایر کاهش یابد.
به گفته این محقق، در نمونههای آزمایشگاهی تا سقف 50 درصد نفوذپذیری هوای تایرها کاهش یافت.
مجری طرح تاکید کرد: هر میزان نفوذپذیری تایرها کاهش یابد، عملکرد تایر بهبود مییابد؛ ضمن آنکه تخریب تایرها به تعویق انداخته خواهد شد.
رونقی با بیان اینکه در این مطالعات با همکاری کویر تایر بر روی 100 تایرحاوی این نانو مواد تست انجام شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر تستهای جادهای را در دستور کار داریم.
به گفته وی، این تایر ها تاکنون 16 درصد بهبود عملکرد داشتهاند.
این محقق تصریح کرد: نانو رسهای تولید شده افزایش سطح یافته، ضمن آنکه ضخامت آن در سایز نانویی اعمال شده؛ از این رو مانع خروج هوا از تایر میشود.
مجری طرح با اشاره به خواص بنتونیت، گفت: این نانو مواد حاوی ترکیبات آلومینا سیلیکاتی هستند که موجب افزایش استحکام و بهبود خواص فیزیکی بستر ماده کامپوزیتی میشوند. از این مواد به عنوان تقویتکننده مواد استفاده میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن از آنجایی که این نانو مواد ساختار صفحهای دارند، قادر به توزیع در بستر پلیمری هستند. از این طریق مانع از عبور هوای استر تایرها به خارج میشوند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/