عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
خودروسازان حدود ۱۴۰ شرکت تابعه دارند/دولت ممنوعیت واردات خودرو را بردارد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، توضیحاتی پیرامون هزینه سربار خودروسازی ها ارائه کرد.
به گزارش خودروکار، سعید باستانی با اشاره به هزینه های سربار خودروسازان، گفت: هزینه های سربار خودروسازان در چند حوزه بوده که یکی از این هزینه ها پرسنل مازاد آنها است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سایپا اعلام کرده که 11 هزار نفر نیروی مازاد دارد، افزود: ایران خودرو اعلام نکرده که چیه میزان نیروی مازاد دارد، اما قطعا تعداد نیروهای آن بیش از سایپا است.
هر شرکتی حداقل 5 نفر اعضای هیات مدیره دارد
وی با بیان اینکه شرکت های تابعه خودروسازی از جمله دیگر موارد هزینه های سربار خودروسازان است، ادامه داد: هر خودروسازی چند شرکت تابعه دارد و گاهی تا حدود 140 شرکت می رسند، البته مجلس هنوز به این موضوع که دقیقا چند شرکت تابعه خودروسازی وجود دارد، ورود نکرده است.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه هر کدام از این شرکت های تابعه هیئت مدیره و دفاتر متعدد در استان های مختلف دارند، اظهار داشت: هر شرکتی حداقل 5 نفر اعضای هیئت مدیره دارد که این موضوع هزینه سرباری برای خودروسازی کشور ایجاد می کند و اگر بررسی شود که آیا این شرکت ها سودده هستند یا زیانده و چگونه فعالیت می کنند به پارامترهای هزینه های سربار خودرویی اضافه می شود.
سال گذشته خودروسازان حدود 6 هزار میلیارد تومان سود بانکی پرداخت کردند
وی با بیان اینکه بخش دیگری از هزینه های سربار خودرو هزینه های پولی و مالی آنها است، افزود:خودروسازان برای تامین منابع مالی مجبور هستند به بانک ها مراجعه کنند و بانک نیز اگر بخواهد سود 18 درصدی دریافت کند با تضامین و دیگر موارد زمانی که به دست خودروساز می رسد حدود 24 درصد نرخ سود تسهیلات دارد.
باستانی با اشاره به اینکه خودروسازی ها باید سود بانک ها را سالیانه پرداخت کنند، ادامه داد: سال گذشته خودروسازان حدود 6 هزار میلیارد تومان سود بانکی پرداخت کردند که سرجمع آن هزینه های سربار خودروسازی می شود.
چه زمانی باید هزینه های سربار کاهش یابد؟
وی با بیان اینکه زمانی که نرخ مواد اولیه و حقوق و دستمزد افزایش یافته قیمت خودرو نیز باید افزایش می یابد، تاکید کرد: چه زمانی باید هزینه های سربار کاهش یابد؟ چرا برای کاهش هزینه های سربار مانع وجود دارد؟، تا زمانی که نتوان نرخ هزینه های سربار را کاهش داد به حدی که بخش خصوصی واقعی فعالیت کند، از آن سو افزایش نرخ خودرو رخ می دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اینکه انحصار تولید در خودروسازی کشور وجود دارد، افزود: واردات خودرو به کشور ممنوع است و زمانی که ممنوع نبود تعرفه های واردات به کشور بالا بود و عملا ورود خودرو به کشور سخت بود.
دولت ممنوعیت واردات خودرو را بردارد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پیشنهاد مشخص مجلس این است که دولت واردات خودرو را مدیریت و ممنوعیت آن برداشته شود، تصریح کرد: از سوی دیگر انتظار می رود که خودروسازان از زیر چیتر دولت بیرون آمده و به معنای واقعی خصوصی سازی شوند و دولت سهام خود را در خودروسازی ها واگذار کند تا بتوان بحث خودروسازی ها را در کشور مدیریت کرد.
منبع:خانه ملت
انتهای پیام/