موکول شدن جلسه خودرویی مجلس به هفته آینده
بروز برخی از مشکلات در هماهنگی ها باعث شد تا جلسه خودرویی اعضای کمیسیون صنایع با وزیر صنعت و مدیران شرکت های خودروسازبه هفته آینده موکول شود.
به گزارش خودروکار، براساس اعلام نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار بود جلسه بررسی چرایی افزایش قیمت خودرو این هفته در کمیسیون صنایع مجلس با حضور مدیران شرکت های خودروسازان برگزار و تصمیمات لازم در این رابطه اتخاذ شود. اما آنطور که باستانی یکی از اعضای کمیسیون صنایع به خبرنگار تسنیم گفته است: این جلسه به دلیل بروز برخی از مشکلات در هماهنگی حضور خودروسازان و وزیر صنعت به یک شنبه 30 اردیبهشت ماه موکول شده است.
وی افزود: نمایندگان در این جلسه می خواهند به صورت جدی دلایل افزایش قیمت خودرو را از مدیران جویا شوند به نحوی که قرار شده تمام دست اندرکاران خودروی کشور مانند وزیر صنعت، مدیران دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا به همراه معاونت صنایع وزارت صنعت در جلسه حضور داشته و توضیحات خود را اعلام کنند.
به گزارش تسنیم، در یک ماه اخیر شرکتهای خودروسازی به بهانههای مختلف اقدام به افزایش قیمت تعدادی از محصولات خود کردند که همین موضوع نارضایتی بسیاری از مردم را به دنبال داشت. خودروسازان با اعتقاد به اینکه هزینههای تولید افزایش پیدا کرده و ملزم به تغییر قیمت ها هستند، خود را در اعمال این تصمیمات بیتقصیر میدانند اما کیفیت نامناسب محصولات و عدم ارائه خدمات پس از فروش عاملی شده تا مصرفکنندگان همچنان به تصمیم گیری شرکتهای خودروساز اعتمادی نداشته و خواستار افزایش کیفیت محصولات هستند نه اینکه قیمتها را هربار افزایش دهند.
در حال حاضر علاوه بر افزایش قیمت کارخانه تعدادی از محصولات ایران خودرو و سایپا بازار نیز شاهد افزایش قیمت این محصولات است به نحوی که حاشیه قیمت برخی از خودروها از کارخانه تا بازار از مرز10 میلیون نیز گذشته است. همین امر عاملی شده تا بازار دلالی در این خودروها رونق پیدا کرده و هرکس درصدد سود بیشتر در معاملات این خودروها باشد.
افزایش قیمت خودرو آن هم بدون ضابطه و براساس سلیقه خودروساز باعث شد تا کمیسیون صنایع مجلس به این موضوع ورود پیدا کرده و در صدد بررسی آن برآید. نمایندگان کمیسیون صنایع معتقدند یکی از عوامل افزایش قیمت خودرو، نرخ تورم و نوسانات نرخ ارز است که باید این دو موضوع از همدیگر تفکیک داده شده و تأثیر آنها بر قیمت تمام شده یک خودرو مورد ارزیابی قرار گیرد.
برخی از نمایندگان معتقدند در مقطعی شرکتهای خودروساز از توانمندی داخلی و استفاده از قطعات ساخت داخل صحبت میکنند اما وقتی ارز گران میشود قطعات وارداتی را بهانه کرده و اقدام به افزایش قیمتها میکنند که این موضع برای ما علامت سوال دارد. باید ارز بری خودروها نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد تا تکلیف مردم مشخص شود.
علاوه بر این بیش از 15 تن از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم اخیراً با ارسال نامه ای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار لغو افزایش قیمت خودرو شده اند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/