به گزارش خبرنگار خودروکار، برخی خودروهای ارزان قیمتی که مخصوصا در کشورهای در حال توسعه عرضه میشوند را میتوان به عنوان فاجعهای در ایمنی نامید.
یکی از دلایل کم قیمت بودن این خودروها، کیفیت پایین موادی است که در نقاط حساس در هنگام تصادفات به کار میرود. همچنین نوع شاسی و مهندسی به کار رفته در این خودروها برای ایمنی در تصادفات هم مانند خودروهای گران قیمت نیست.
اما مساله اصلی این جا است که قربانیان اصلی خریداران این خودروها هستند که در تصادفات جانشان بیشتر از بقیه در معرض خطر است.
موسسه گلوبال انکپ (Global NCAP) پس از بررسی آمار ایمنی خودروهای ارزان قیمت عرضه شده در کشور های آسیایی، ابراز نگرانی کرد.
اما در اروپا اوضاع متفاوت است. خودروهایی مانند فولکس واگن "پولو"(کسب 3 ستاره ایمنی)، رنو "ساندرو"(کسب 3 ستاره ایمنی) و تویوتا "اتیوس"(کسب 4 ستاره ایمنی) نمایش خوبی در تصادفات از خود نشان دادند. با این که این خودروها آمار فوق العادهای در تصادفات نداشتند اما نشان دادند یک خودرو در عین ارزان بودن میتواند ایمن هم باشد. اما خودروهایی هم مانند داتسون "GO+" هم هیچ ستاره ایمنی کسب نکردند.
این در حالی است که نتایج ایمنی خودروها در آسیا کاملا در تضاد با ایمنی خودروها در اروپا بوده و به صورت فاحشی کمتر است.
اما سوالی که در این میان مطرح میشود این است که چگونه برخی از همین خودروسازان مدلهای ارزان قیمتی میسازند که حتی موفق به کسب 1 ستاره ایمنی هم نمیشوند در حالی که جان سرنشینان یکی از مهمترین فاکتورها در ساخت خودروها است؟ آیا لازم نیست استانداردهای ایمنی در کشورهای آسیایی بازنگری شوند؟
مترجم خودروکار: مازیار جعفریه
منبع: Car Advice
انتهای پیام/