«خودروکار» گزارش میدهد؛
مدیریت فیات در قلب بحران/ سهامداران برای واگذاری فیات آماده هستند
خانواده آنیلی، وارث شرکت بزرگ آمریکایی فیات، که تصمیم به فروش و واگذاری آن گرفته اند، به هواداران خود اطمینان می دهند که این شرکت در بهترین وضعیت خود قرار دارد و به نظر می رسد واگذاری بخش هایی از فیات با هدف نجات این کمپانی از بحران و بدهی انجام میشود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، این روزها در اخبار و نشریههای مختلف اقتصادی و فعال حوزه خودرو، درباره فروش و نحوه واگذاری گروه خودروسازی فیات- کرایسلر و خریدار چینی آن، گریت وال، شایعات زیادی به گوش میرسد.
پس از این که شرکت چینی گریت وال از تمایل برای تصاحب برند جیپ از گروه آمریکایی-ایتالیایی فیات-کرایسلر خبر داد، به نظر میرسد شایعاتی به چشم طمع گریت وال به مازراتی و آلفا رومئو دامن میزند.
اما فیات-کرایسلر پیش از این اعلام کرده بود که برای واگذاری مازراتی و آلفا رومئو برنامهای ندارد و استراتژی این کمپانی روی جدا کردن شرکتهای غیر خودروسازی است.
نشریه فرانسوی LesEchos به نقل از بلومبرگ مینویسد؛ برند لوکسی از گروه فیات-کرایسلر که از چند ماه پیش در نظر گرفته شده قرار است به چینیها واگذار شود که ارزش آن معادل 7 میلیارد یورو برآورد میشود، اگر هم احتمال رود برند مازراتی در رده این برند لوکس قرار گیرد، اما برای پیوستن آلفا رومئو به این دسته هنوز برنامه ریزی نشده و این برند برای تبدیل شدن به یک برند لوکس و برتر نیازمند سرمایه گذاریهای جدیدی است.
ماه گذشته، زمانی که فیات در حال ارائه گزارش نیم سال اول خود بود، سرجیو مارچیونه گفته بود فعلا برای واگذاری مازراتی و آلفا رومئو برنامهای ندارد ولی اگر قرار باشد سرمایه گذاری انجام شود، در نیمه اول سال 2018 از آن صحبت خواهد شد.
سرجیو- مارچیونه ؛ مرد روزهای سخت فیات
اما در عوض واگذاری مازراتی و آلفا رومئو، تصمیمی که به نفع فیات خواهد بود، واگذاری شرکت تامین کننده قطعات زیر مجوعه ، یعنی مانیتی مارلی تا پایان سال جاری است. مذاکراتی که فیات سال گذشته با شرکت کره ای سامسونگ بر سر انتقال مانیتی مارلی انجان داده بود، به دلیل بحران شرکت سامسونگ نیمه تمام ماند.
این بار اما فیات برای جداکردن زیر مجموعه مانیتی مارلی خود مصمم است. این تامین کننده مستقر در میلان، سال گذشته گردش مالی معادل 7.9 میلیارد یورو داشته و به طور کلی ارزش مالی آن برابر 5 میلیارد یورو برآورد شده، همچنین برای بسیاری از خودروسازهای دنیا قطعه تولید میکند و در حال حاضر هم روی باتریهای جدید برای خودروهای برقی آینده کار میکند.
سرجیو مارچیونه در این باره به تحلیلگران توضیح داد که :" لازم است فیات- کرایسلر مواردی از زیر مجموعههای خود را که به خودروسازی ارتباطی ندارد از خود جدا کند تا سهام آن به عنوان یک خودروساز، ارزش بیشتری نزد سهامداران داشته باشد. "
سرجیو مارچیونه، مدیر ایتالیایی- کانادایی فیات- کرایسلر، از زمان ورودش به این گروه در سال 2004 تا کنون، نتایج بسیار خوبی از عملیات مهندسی و مالی کسب کرده که از جمله آنها میتوان به کاهش بدهیهای این کمپانی اشاره کرد.
فیات پیش از ادغام با کرایسلر 5.5 میلیارد یورو ارزش داشت، در حالی که اکنون ارزش گروه صنعتی CNH (گروه تولیدی خودروهای کشاورزی و سنگین)، فیات-کرایسلر و فراری نزدیک به 50 میلیارد یورو برآرود شده است. در مورد بدهیهای این گروه بزرگ هم، از 7.6 میلیارد یورو در سال 2014، در ماه ژانویه امسال این مقدار به 4.2 میلیارد یورو کاهش پیدا کرد و سرجیو مارچیونه در نظر دارد تا در پایان سال این میزان بدهی را به 2.2 میلیارد یورو برساند و در نهایت تا پایان سال 2018 تمام بدهیهای کمپانی را تسویه کند.
به عقیده جان الکان-نوه جیوانی آنلی، بنیانگذار فیات، فروش و واگذاری یک شرکت در وضعیت بدون بدهی آسانتر است. در همین راستا، کمپانی فیات می خواهد با رها کردن بخشهایی از این هلدینگ خانوادگی به خصوص قسمتهایی که در زمینه نامشخص و پرتلاطم و حارج از حوزه خودرو فعال هستند، منابع تامین مالی خود را متنوعتر کند.
این گروه بزرگ آمریکایی- ایتالیایی در نظر دارد بودجه و سرمایه گذاری گستردهای را به بخش تحقیق و پژوهش، به خصوص در حوزه تولید خودروهای برقی اختصاص دهد و به همین دلیل در رده 10 تولیدکنندهای جای میگیرد که بیشترین میزان بودجه تحقیق و توسعه را دارند.
فیات توانسته با کمک چنین استراتژیهایی در بازار بورس نتایج فوق العادهای کسب کند به طوری که از ابتدای سال جاری، رشد 57.4 درصدی داشته و طی 12 ماه گذشته نیز 102 درصد رشد را تجربه کرده است.
با وجود همه این نتایج خوب، سرجیو مارچیونه قرار است فیات را سال 2019 ترک کند، اما تا پایان سال 2022 برای فیات برنامه ریزی کرده و شاید حتی از خریداران آینده فیات- کرایسلر باشد.
ترجمه : گلنوش محب علی
انتهای پیام/