به گزارش خبرنگار خودروکار، در پی دستیابی ایران و 1+5 به سند جامع راهبردی اقدام مشترک یا برجام صنایع مختلف تا حدودی مسیر خود را برای فعالیت و سرمایه گذاری پیدا کردند که در این مسیر خودروسازان و شرکتهای خودرویی فعال در ایران با طرفهای بین المللی خود به رایزنی و آغاز فعالیتهای مشترک پرداختند.
در حوزه خودروهای سنگین شرکتهای مختلف راهی ایران شدهاند که از این موارد میتوان به میتسوبیشی، رنو، ولوو، بنز و ... اشاره کرد که برخی از این شرکتها تنها فروشنده خودرو و برخی دیگر شریک تجاری محسوب میشوند.
در زمینه خودروهای سبک قراردادهای منعقد شده در زمینه همکاری مشترک به گونهای بوده است که انتقال تکنولوژی و داخی سازی خودرو صورت بگیرد و از سوی دیگر برای آنکه کیفیتهای مورد نظر شرکت مادر حفظ شود، این شرکتها خود وارد عمل شدهاند و قطعه سازان ایرانی را به عنوان همکاران استراتژیک برگزیدهاند.
حال با توجه به آخرین میزان تولید خودرو سنگین در کشور که در اردیبهشت به ثبت رسیده و در حدود 6421 خودرو سنگین در هفت مدل در این ماه تنها تولید شده است جای سؤال دارد که آیا قطعه سازان به میدان عمل وارد شده و قطعات این دسته از خودروها را در برنامه تولید خود قرار دادهاند.
در این رابطه بهرام شهریاری- فعال حوزه قطعه سازی به خبرنگار خودروکار، گفت: تا به امروز خودروهای سنگین آنچنان داخلی سازی نشده و این موضوع به دلیل تیراژ بسیار پایین خودروهای سنگین در داخل است.
او تصریح کرد: در شرایطی که تیراژ تولید یا مونتاژ یک خودرو در کشور پایین باشد، داخلی سازی و تولید قطعه در داخل کشور صرفه و منطق اقتصادی نخواهد داشت.
این فعال حوزه قطعه سازی افزود: داخلی سازی و قطعه سازی یک خودرو نیاز به سرمایه گذاری عطیم دارد که تمام نیازهای مجموعه قطعات مورد نیاز یک خودرو تأمین شود و این در حالی است که در حال حاضر واردات قطعات خودروهای سنگین به صرفهتر از داخلی سازی آن است.
شهریاری تاکید کرد: از سوی دیگر در شرایط فعلی تنوع مدلهای خودروهای سنگین با تیراژ محدود بسیار زیاد است و این موضوع دست قطعه سازان را برای تولید قطعات این دست خودروها بسته است.
او در انتها خاطرنشان کرد: اگر سیاست گذاری کلان در حوزه خودروهای سنگین وجود داشته باشد، راه و روش در این حوزه مشخص خواهد بود و میتوان مسیر قطعه سازی در خودروهای سنکین را ترسیم کرد.
حال با توجه به آنکه وزارت صنعت، معدن و تجارت قصد دارد در پایان سال 1404 تولید خودروهای سنگین خود را به 120 هزار دستگاه رسانده و در همین سال از صادرات قطعه 6 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به ثبت برسد، چه برنامهای برای قطعه سازی خودروهای سنیگن و داخلی سازی این دست از خودروسازی دارد؟
انتهای پیام/