به گزارش خودروکار - به نقل از رویترز فولکسواگن، استلانتیس و مرسدسبنز از جمله شرکتهایی هستند که طی روزهای اخیر پیشبینی سودآوری خود را یا کاهش دادهاند یا بهطور کامل پس گرفتهاند. شرکت جنرال موتورز اعلام کرد که هزینههای ناشی از تعرفههای جدید ممکن است تا ۵ میلیارد دلار از سود سال ۲۰۲۵ این خودروساز آمریکایی بکاهد. در همین راستا، گروه آلمانی فولکسواگن با وجود انتشار پیشبینی درآمدی، تایید کرده که این برآوردها تاثیر تعرفههای جدید را لحاظ نمیکند. تحلیلگر بانک UBS، پاتریک هامل، در یادداشتی نوشت: «فولکسواگن در واقع اعلام کرده، نمیداند چه اتفاقی در پیش است.»
مدیر مالی استلانتیس، داگ اوستِرمن، در پاسخ به تحلیلگران گفت: «بیشتر ما در حال حاضر منتظریم تا شاید کمی شفافیت حاصل شود.» این در حالی است که مرسدسبنز نیز با لحنی محافظهکارانه اعلام کرده ارائه هرگونه پیشبینی برای کل سال «با درجه اطمینان کافی ممکن نیست». هارالد ویلهلم، مدیر مالی مرسدسبنز، تاکید کرد که در صورت تداوم تعرفههای ۲۵ درصدی، حاشیه سود خودروهای سواری این شرکت تا ۳ درصد و ونها تا یک درصد کاهش خواهد یافت. در میان برندهای لوکس، شرکت بریتانیایی آستونمارتین اعلام کرد که صادرات به آمریکا را تا پایان موجودی فعلی که پیش از اعمال تعرفهها دپو شده، ادامه میدهد و از اوایل ژوئن، بخشی از هزینه تعرفه را با مشتریان تقسیم خواهد کرد.
بر اساس تحلیلی از موسسه تحقیقاتی آلمانی «متسلر»، سیاستهای جدید آمریکا خودروسازان را با دو چالش همزمان مواجه میکند: تحمل هزینههای تعرفهای در کوتاهمدت و سرمایهگذاری سنگین برای تغییر ساختار زنجیره تامین و افزایش سهم تولید داخلی در آمریکا. هر صورت اینکه خودروسازان بینالمللی حالا خود را در موقعیتی میبینند که نهتنها باید با افزایش هزینههای ناگهانی کنار بیایند، بلکه ناچارند مسیرهای تازهای برای تولید، تامین قطعات و فروش ترسیم کنند.
تا زمانی که سیاستهای تعرفهای آمریکا به ثبات نرسد، صنعت خودروی جهانی با چالش تصمیمگیری، سرمایهگذاری و حتی اعتمادسازی نزد مشتریان مواجه خواهد بود.