کد خبر: ۵۸۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
خودروکار گزارش می دهد

چینی سازی به واردات خودرو هم رسید/ توان واردکنندگان به واردات غیرچینی ها نمی رسد؟

در حالی هرروز به تعداد خودروهایی که قرار است به بازار ایران عرضه شود، افزوده می شود که با معرفی هر خودرو، این پرسش مطرح می شود آیا برنامه ای برای واردات خودروی غیرچینی در وزارت صمت وجود ندارد که واردکنندگان و حتی خودروسازان چینی ها را در ردیف نخست همکاران خود قرار داده اند؟
به گزارش خبرنگار  خودروکار -  با حدود گذشت دوسال از مصوبه آزادسازی واردات خودرو و اقدام شرکت ها در زمینه رونمایی از خودروهای حدید وارداتی با این حال شاهد روند کندی در این زمینه هستیم به طوری که پس از گذشت این مدت تنها هزار خودروی وارداتی موفق به دریافت پلاک شده اند.

این در حالیست که مهدی ضیغمی رییس سازمان توسعه تجارت ایران اظار امیدواری کرده بود که ماهانه ۱۰ تا ۲۰ هزار خودروی وارداتی وارد کشور می شود. او از ثبت سفارش ۷۰ هزار خودروی وارداتی در سازمان توسعه تجارت خبر داده و اظهار کرده بود که واردات این خودروها از محل صادرات غیرنفتی و همچنین محل ارزهای خارج از کشور توسط بانک مرکزی به خوبی در حال تخصیص به متقاضیان است.

با گذشت ماه ها از این اظهارنظر آن چه اکنون در بازار قابل لمس است عطش و انتظار برای خودروهای وارداتی است به طوری که این تصور وجود دارد که هنوز هیچ خودرویی وارد کشور نشده است.

مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت در گفت و گو با خبرنگار خودروکار تاکید می کند که اظهارات او دقیق بوده و منظور از واردات ماهانه ۱۰ تا ۲۰ هزار خودرو از آذرماه به بعد بوده است چرا که از این زمان به بعد براساس میزان ثبت سفارش و تخصیص ارز میزان واردات خودرو به همین میزان افزایش خواهد یافت و در حال حاضر نیز وضعیت با همین منطق در حال پیشرفت است.
او که پیش از این میزان خودروهای در حال ورود را ۱۰ هزار دستگاه اعلام کرده بود، در حال حاضر این تعداد خودروها را ۶ هزار دستگاه عنوان و اظهار می کند: در حال حاضر بیش از ۶ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده و ۶ هزار دستگاه خودرو نیز به سمت کشور بر روی آب ها در حال حرکت است . در حال حاضر در حدود هزار خودرو پلاک و ۴ هزار مشتری تعیین تکلیف شده اند و خودروهای آن ها در حال طی کردن مراحل پلاک گذاری است که به این ترتیب می توان گفت، فرایند واردات برای ۶ هزار خودرو انجام شده است.

ضیغمی دلیل کندی ترخیص این دسته از خودروها را به غیر از فرایندهای استاندارد، توقف ۵ ساله این روند می داند و تصریح می کند: انجام دوباره روندی که حدود ۵ سال متوقف بود به طور قطع دشوار است این در حالیست که بسیاری از واردکنندگان به دنبال این بودند که آیا قوانین و مقررات به درستی اجرایی شده یا خیر این در حالیس که پیش از این نیز در دهه ۸۰ این اتفاق رخ داد و دوسال زمان برد تا شرایط به حالت طبیعی بازگردد اما اکنون این رویه تبدیل به یک روتین شده است.
در کنار کندی ترخیص وارداتی ها آن چه اکنون به یک پرسش جدی تبدیل شده، برنامه وزارت صمت برای واردات خودروهای غیرچینی است.آن چه اکنون از رونمایی های انجام شده برمی آید نشان می دهد که واردکنندگان به هردلیلی ترجیح می دهند به سراغ خودروهای چینی بروند به طوری که جز چند خودروی محدود، بقیه خودروهای معرفی شده چینی بوده اند.
رییس سازمان توسعه تجارت دلیل این امر را توانمندی واردکنندگان اعلام و اظهار می کند: واردات خودروی غیرچینی به توانمندی واردکنندگان بستگی دارد. درحال حاضر از سوی وزارت صمت فضا برای واردات به غیر از محدودیت های تعریف شده بسته نیست به طوری که در حال حاضر خودروی غیرچینی هم وارد و در سامانه نیز عرضه شده و عرضه این دسته از خودروها ظرف سه هفته اینده پررنگ تر خواهد شد.

وی ادامه می دهد: از آن جا که خودروسازان چینی امکان تامین با تیراژ بالاتری را دارند به همین دلیل واردکنندگان ترجیح می دهند با این دسته از خودروسازان همکاری داشته باشند به همین دلیل این خودروسازان حضور پررنگ تری در کشور دارند.

ضیغمی در خصوص قیمت خودروهای وارداتی و بالا بودن آن ها می گوید:بیشتر خودروهای وارد شده کمتر از ۱۴ هزار یورو قیمت دارند و به لحاظ تعرفه جهانی در ردیف خودروهای اقتصادی قرار دارند چرا که خودرویی با قیمت حدود ۸ هزار یورو قابلیت پاس کردن استاتداردهای ایران و یا استانداردهای سایر کشور های مورد تایید مانند چین، کشورهای حوزه خلیج فارس و اوراسیا را ندارد بنابراین بیشتر بر روی خودروهایی با قیمت ۷ تا ۱۴ هزار یورو برنامه ریزی شده است.


گزارش از میترا ممسنی

انتهای پیام/
برچسب ها: واردات خودرو
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار