کد خبر: ۵۸۰۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۶

اسکای ول نخستین خودروی برقی هوشمند رونمایی شد

اسکای ول ET5 نخستین خودروی برقی هوشمند از سوی نبكا ( نوين ماهان) و با همکاری صنایع خودروسازی کرمان و مپنا با قیمت دو میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان رونمایی شد.
به گزارش خودروکار، ظرفیت باتری این خودرو ۷۲  کیلووات ساعت بوده که توان پیمایش ۵۲۰ کیلومتر را دارد.
در واقع اسكای ول يك كراس اور اندازه متوسط و تمام برقی بوده که با كد ET5 شناخته شده  و حاصل همكاری مشترک نبكا و شریک چینی است.
موتور برقی اين خودرو ٢٠٤ اسب بخار نيرو و ٣٢٠ نيوتن متر گشتاور توليد می كند و گنجايش باتری هاي آن ٧٢ كيلووات است که می توانند در ٣٠ دقيقه تا ٨٠ درصد شارژ دريافت كنند که البته شارژ کامل باتري های این خودرو به ١٢ ساعت زمان نياز دارد. اين خودرو با شارژ فول باتری ها می تواند تا ٥٢٠ كيلومتر پيمايش داشته باشد.
شتاب صفر تا ١٠٠ اسکای ول ET5 ٩.٦ ثانيه است.
سيستم كنترل حركت در سربالايی و سرپايينی و نمایشگر 12.8 اینچی و نشانگرهای آمپر سایز 12.3 اینچی از ديگر تجهيزات اين خودرو هستند.
پویا سالاری شريف، مديرعامل شركت نبكا در مراسم رونمایی از این خودرو اظهار کرد: دانش فنی موجود در گروه كرمان موتور و مپنا به گونه ای است که اميد داريم در آينده توليد و داخلی سازی محصولات برقی را گسترش دهيم.
وی با بیان این که در صورت خالی بودن شارژ باتری ها نیاز به ۲۰ ساعت زمان برای شارژ کامل وجود دارد، تصریح کرد: خودروي برقی ترند جهان به شمار می رود و به زودی این ترند به كشور ما هم خواهد رسيد. اما معتقدیم هر چند امروز تيراژ خودروی برقی بسيار پايين است اما با بررسی هاي ما در دو سال آينده تيراژ رده اكونومی اين خودرو در كشور افزایش می یابد و از این زمان به بعد وارد فاز داخلی سازی خواهیم شد.
سالاری در خصوص داخلی سازی لاستيک این خودرو گفت: لاستیک خودروهای برقی كمترين اصطكاک را دارد که هنوز فناوری توليد آن در ايران وجود ندارد. هر چند تلاش هايی صورت گرفته اما با رايزنی هایی كه با وزارت صمت انجام شده قرار است لاستیک این خودروها تا زمان داخلی سازی از طریق واردات تامین شود. 
سالاری در خصوص تست فنی اين خودرو و آزمون هاي جاده ای گفت: حدود يك سال است كه تيم های فنی در شرايط مختلف آب و هوايی كشور در حال تست و بررسی اين خودرو هستند و نتايج تا به امروز مورد قبول بوده است.
دمشقی از ديگر مديران نبكا نيز  در این مراسم گفت: داخلی سازی خودروهای برقي سخت افزاری نيست و نرم افزارهای زيادی در اين خودرو وجود دارد كه می توان نسبت به داخلی سازی آن سمت اقدام كرد.
وی در خصوص تامين سلول های باتري اين خودرو نيز گفت: در گروه مپنا حدود يك سال است كه در حوزه توليد و ايجاد ساختارهای باتری تلاش هايی صورت گرفته و يك كارخانه در حال احداث در اين حوزه وجود دارد كه در يك سال آينده راه اندازی خواهد شد.
به گزارش خودروکار، با شارژ پرتابل این خودرو که به پریز منازل متصل می شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان برای شارز این خودرو لازم است اما با شارژر وال باکس (دیواری) که توسط مپنا ساخته شده ۴ تا ۶ ساعت زمان برای شارژ خودرو کافی است ضمن آن که با فست شارژر مپنا این خودرو ظرف ۳۰ تا ۳۵ دقیقه شارژ کامل خواهد شد.
به گفته مدیرعامل این شرکت نخستین محصول برقی با بیمه بدنه کامل و ثالث یک ساله تحویل مشتریان خواهد شد که همراه با آن کارت شارژ رایگان ۲۰ هزار کیلومتر در طول یک سال نیز تحویل می شود.
گارانتی باتری این خودرو ۸ سال یا ۲۰۰ هزار کیلومتر و گارانتی خودرو ۵ سال یا ۱۵۰ هزار کیلومتر خواهد بود.

برچسب ها: اسکای ول
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار