کد خبر: ۵۷۴۸۵
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵
خودروکار گزارش می دهد

تاریخ برای وارداتی ها تکرار می شود؟ / رویای شیرین همکاری با برندهای جهانی

در شرایطی که تجربه ورود ناموفق چند خودروی وارداتی شناخته شده از سوی خودروسازان با شکست های متعددی روبرو بوده، کارشناسان ورود دوباره خودروسازان به حوزه واردات به ویژه واردات دست دوم ها را به صلاح خودروسازی نمی دانند و معتقدند هنوز نگرش لازم برای واردات خودرو در میان خودروسازان نهادینه نشده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، استقبال خودروسازان داخلی از موضوع واردات خودروهای دست دوم در حالی است که این شرکت ها بارها مخالفت خود را با این موضوع ابراز کرده و تاکید کرده بودند که امکان تولید و تأمین قطعات خودروهای خارجی در داخل وجود ندارد. همچنین ارز کافی نیز برای واردات قطعات خودروهای خارجی در اختیار آن‌ها قرار نگرفته است.
برخی از کارشناسان نیز مطرح شدن بحث واردات خودرو در وضعیت حساس فعلی را حرکت در مسیر مدّنظر دشمنان و بدخواهان کشور قلمداد کرده و اعلام کردند که باید بپذیریم امروز وسط یک جنگ اقتصادی هستیم و مطرح کردن موضوعاتی مانند واردات خودروهای دست دوم در این وضعیت، جز مصرف گرایی نتیجه‌ای ندارد و مشکلی را حل نمی‌کند.
از سوی دیگر مشکلاتی نظیر عدم وجود شاخصی برای قیمت گذاری، امکان سواستفاده از روند فعلی، نبود خدمات و قطعات مناسب از دیگر مشکلات واردات دست دوم ها عنوان و خودروسازان و قطعه سازان تاکید داشتند که این موضوع خلاف مصالح مردم و ملت است چراکه ما باید واردات خودروی نو را آزاد و به نوعی فضای رقابتی بازار خودرو را تسهیل کنیم. حال با وجود مخالفت های قبلی خودروسازان از برنامه خود برای ورود به حوزه واردات دست دوم ها خبر می دهند. 
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر این که باید ورود خودروسازان داخلی به حوزه واردات خودروهای کارکرده محدود شود، می گوید: سال ها دروازه های واردات مسدود و تعرفه های سنگینی برای واردات وضع شد و از خودکفایی سخن گفتیم و تاکید داشتیم که به دنبال راه اندازی شرکت های دانش بنیان هستیم و از داخلی سازی ۹۰ درصدی به مصرف کنندگان خبر دادیم و بر صادرات و اشتغالزایی صنعت خودرو تاکید کردیم و حال وارد حوزه واردات دست دوم ها شده ایم.
وی می افزاید: شرکت های خودروساز داخلی که پیش از این ادعای همکاری با شرکت های بزرگ خارجی را داشته اند و رویای صادرات خودرو از ایران را داشتند و به دنبال قراردادهای بزرگ جوینت ونچر با شرکت های بزرگ اروپایی بودند حال دستاورد خود را واردات تعدادی خودروی کارکرده از کشورهای اطراف اعلام می کنند که به نظر می رسد این موضوع اتفاق خجسته و خوبی برای صنعت خودرو نیست و نشان می دهد که از صنعت، استانداردهای جهانی و حتی از واردات درست و اصولی دور می شویم و به سمت سود و منفعت گرایی می رویم به طوری که تصور می شود واردات خودروهای دست دوم رانتی است که به صورت محدود برای عده ای خاص باز شده و همه شتابان به سمت آن حرکت می کنند تا از این سفره بخشی رانصیب خود کنند، اما این روند عاقبتی برای ما نخواهد داشت.
صدرایی ادامه می دهد: در همه جای دنیا واردات خودروی کارکرده مرسوم است و مخالف این موضوع نیستیم‌به شرطی که بخش عظیمی‌ از بازار خودروی صفر کیلومتر وارد شود و بخشی توسط خودروی کارکرده مدیریت شود.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان این که هرچند فرایند واردات خودروی صفر دشوار است اما می توان به صورت محدود نسبت به واردات آن اقدام کرد تا تناسبی در بازار ایجاد شود، تصریح می کند: ورود خودروسازهای دولتی به موضوع واردات دست دوم ها که اطلاعات زیادی از سایر دستگاه ها دارند و ارتباطات گسترده ای دارند و سال ها به دلیل حمایت از آن ها بازار به صورت انحصاری عمل کرده، با توجه به عملکرد خودروسازان در واردات خودرو، اتفاق جالبی نیست.
وی با اشاره به واردات محصولاتی همچون رنو، پژو، سیتروئن، از سوی خودروسازان اظهار می کند: تجربه نشان داده محصولاتی که توسط خودروسازان در سال های گذشته وارد شده به بدترین شکل زمین خورده و خدمات رسانی ضعیفی داشته بنابراین به نظر می رسد کار خودروسازان داخلی، واردات خودرو نیست چرا که تجربه آن ها نیز نشان داده که هیچ گاه در این زمینه موفق نبوده اند و ساختارها، زیرساخت ها و نگرشی که برای خودروی وارداتی لازم است در این شرکت ها لازم است، نهادینه نشده است.
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار