رییس فراکسیون محیط زیست مجلس:
سالانه ۵۰۰ هزار خودرو فرسوده باید از رده خارج شود
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد ناوگان حمل و نقل کشور فرسوده است، گفت: بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۵۰۰ هزار خودرو فرسوده از رده خارج شود.
به گزارش
خودروکار - از فراکسیون محیط زیست مجلس، سمیه رفیعی روز یکشنبه با اشاره به وضعیت خودرهای فرسوده در کشور، افزود: بر اساس آمارها از ۳۸ میلیون وسیله نقلیه کشور، حدود ۱۷ میلیون یعنی معادل ۴۵ درصد فرسوده است همچنین از ۱۲ میلیون موتورسیکلت در حال حرکت، ۱۱ میلیون آن فرسوده است و در حوزه ناوگان عمومی کشور نیز ۸۰ درصد خودروهای این ناوگان فرسوده است.
وی ادامه داد: همه این آمارها در کنار آلایندگی بالا و مصرف سوخت وحشتناک خودروهای فرسوده و تلفات تصادفات رانندگی که ناشی از تردد خودروهای فرسوده است، حکایت از ضرورت ورود جدی به جایگزینی خودروهای فرسوده دارد.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به قوانین هوای پاک و ساماندهی صنعت خودرو گفت: قانونگذار تدابیر مناسبی برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده دیده که لازم است متولیان در این زمینه با اجرای دقیق قانون مشکلات این حوزه را رفع کنند.
وی درباره اسقاط خودروهای فرسوده تاکید کرد: باید خودروها و موتورسیکلتهایی اسقاط شوند که امکان تردد داشته باشند وگرنه اسقاط خودروهای متروکه قطعا نمیتواند اهداف قانون هوای پاک را محقق کند که در این زمینه انتظار داریم متولیان تدابیر لازم را بیاندیشند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاکید بر اینکه حق داشتن هوای پاک و خودرو ایمن از حقوق اصلی و مطالبات شهروندان است گفت: با تصویب مجلس ورود خودروهای دست دوم به کشور علاوه بر خودروهای نو مجاز شده است که امیدواریم با اجرای این قانون شاهد جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای نسل جدید و متعاقب آن کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت در کشور باشیم.
وی از حمایت فراکسیون محیط زیست مجلس از خودروهای برقی و هیبریدی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تدابیر دولت و ایجاد تسهیلات، اولویت واردات به این خودروها اختصاص یابد، در عین حال خودروسازان داخلی به خصوص خودروسازان تجاری کشور نیز باید به سمت تولید این دسته از خودروها بروند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: باید در کلانشهرها خودروهای عمومی و موتورسیکلتهای خدماترسان هرچه سریعتر برقی شوند.