
به گزارش خودروکار، در طول سالیان تولید، کرولا همراه با تغییرات تکنولوژی، طراحی و امکانات بهتدریج تغییر اندازه داده و بزرگتر از سابق شده است. این مزیت اکنون با فضای مناسب و جادار خودرو خود را به رخ میکشد. از سال ۱۹۹۶ که کرولا برای اولینبار روانه بازارهای جهانی شد، تاکنون ۱۱ نسل از آن روانه بازار شده است که نسلهای دهم و یازدهم آن بهوفور در بازار ایران یافت میشوند. ما در این مطلب، قصد داریم به نسل یازدهم آن بپردازیم.
طراحی بدنه و داخلی
طراحی ظاهری تویوتا کرولا در نسل قبل نسبت به نسلهای گذشته بسیار بهبود یافته است. چراغهای LED، جلوپنجره زیبا و حجمدهی مناسب بدنه، کرولا را به یک خودروی زیبا و جذاب تبدیل کرده است. نکتهای که درمورد طراحی این خودرو جلبتوجه میکند، شباهت کرولا بهخصوص در قسمت جلوپنجره و چراغهای جلو به تویوتا آوالون است.
طراحی کابین کرولا نیز بهطور چشمگیری تغییر یافته است و بههیچوجه قابلقیاس با نسلهای گذشته نیست. درواقع تویوتا توانسته با ارائه خودرویی زیبا، طراحی نامناسب و ناهماهنگ نسلهای قبل را به فراموشی بسپارد. کیفیت متریال استفادهشده نیز بسیار بهبود یافته و رضایتبخش است. اگرچه شاید عدهای معتقد باشند که طراحی و کیفیت کابین کرولا به پای محصولاتی مانند النترا نمیرسد، ولی باز هم میتوان کرولا را یک خودروی باکیفیت و زیبا دانست.
مشخصات فنی
تویوتا کرولا در بازارهای جهانی با پیشرانههای مختلفی مانند نسخههای ۴ سیلندر ۱٫۸لیتری و ۲لیتری به فروش میرسد. نسخه ۱٫۸لیتری آن که در نسل دهم نیز استفاده شده بود، توان تولید ۱۳۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۰ نیوتنمتر گشتاور را دارد و آن را بهوسیله یک جعبهدنده ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میکند. همچنین شتاب صفر تا ۱۰۰ این پیشرانه ۱۲ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز ۷٫۲ لیتر است.
پیشرانه ۲لیتری این خودرو میتواند ۱۴۵اسب بخار قدرت و ۱۸۷ نیوتنمتر گشتاور تولید کند و بهوسیله یک جعبهدنده ۴ سرعته اتوماتیک نیرو را به چرخهای جلو خودرو انتقال دهد. شتاب صفر تا ۱۰۰ این پیشرانه ۹٫۷ ثانیه است و حداکثر سرعت آن نیز ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه نیز در حدود ۷٫۳ لیتر است. مشخصات فنی انواع کرولای موجود در ایران را در
مشخصات فنی ماشین دیوار دنبال کنید.
امکانات رفاهی
کرولا در مدلهای واردشده، دارای دو تیپ XlI و GLI است. تیپ XlI در ۲ رده ساده و نیمهفول و GLI در یک تیپ فول ارائه میشود. تویوتا کرولا از امکانات رفاهی و ایمنی بهنسبت خوبی بهره می برد و برخی از آنها فقط در نسخه فولآپشن موجودند. از امکانات این خودرو میتوان به ۲ عدد کیسههوا برای سرنشینان جلو، سیستمهای ترمز و پایداری ABS, EBD, BAS ایموبلایزر، سیستم صوتی بههمراه ۶ بلندگو و قابلیت تنظیم از روی فرمان، سیستم هوشمند ورود بدون کلید بههمراه استارت دکمهای، کروزکنترل، فرمان برقی تلسکوپی با روکش چرمی و قابلیت تنظیم، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیم، صندلیهای عقب تاشو با قابلیت دسترسی به صندوق عقب، آینههای برقی همرنگ بدنه با قابلیت جمعشوندگی و تنظیم برقی، گرمکن آینههای جانبی، سانروف، چراغهای روشنایی روز، چراغهای جلو LED بههمراه تنظیم خودکار ارتفاع اشاره کرد.
در بحث ایمنی نیز کرولا علاوهبر امکانات ذکرشده، موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از مرکز تست ایمنی خودروهای اروپا EURO NCAP شده است. تفاوت و مقایسه تیپهای مختلف کرولا در ایران را در
کرولا دیوار مطالعه کنید.
ضعف خودرو
باوجود همه تغییرات اعمالشده بر کرولا، ضعفهایی مانند سیستم صوتی، تنظیم دستی صندلیها و فقر امکانات رفاهی دیگر در این خودرو همچنان دیده میشود. البته باید درنظر گرفت که کرولا در ایران با قیمتی غیر منطقی عرضه میشود و سطح امکانات رفاهی این خودروی اقتصادی در دیگر نقاط جهان متناسب با قیمت آن است. نکته مهم این است که برخی از امکانات حتی در نسخه پایه جنبه سفارشی دارند و این موضوع برای تویوتا چندان جالب نیست. نبود مواردی مانند سردکن و گرمکن صندلی جلو را شاید بتوان با اغماض نادیده گرفت، اما نبود ایربگ برای ستونها و ردیف عقب و همچنین صفحه نمایش مرکزی و دوربین عقب، از کمبودهای جدی حتی برای یک خودروی اقتصادی در عصر حاضر هستند.
انتهای پیام/