کد خبر: ۴۵۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳

مشکلات یک خودروساز با شهرداری ساوه؛ این گره قابل گشایش است

مدیران کارخانه خودروسازی کاریزان ساوه مدعی هستند که در صورت رفع موانع، قادر خواهند بود تا ۲ هزار شغل مستقیم در شهرستان ایجاد کنند اما شهرداری هم مدعی مالکیت اراضی محل احداث این صنعت است و مطالبه ۳۰ میلیارد تومانی بابت عوارض دارد و حتی بیان می کنند که حکم تخریب این کارخانه را دارند.
به گزارش خودروکار، شرکت کاریزان خودرو از حدود ۱۵ سال پیش اقدام به احداث دومین کارخانه خود در شهرستان ساوه نمود (کارخانه اول در قزوین واقع است) و پس از تکمیل بنا و مستحدثات و استقرار ماشین آلات و تکمیل سالن رنگ تا آغاز تولید فاصله ای ندارد اما زمین محل احداث این واحد تولیدی به چالشی میان شهرداری و مدیران این کارخانه تبدیل شده است و چند سال است که با حل نشدن مشکل مورد اشاره، فرصت سوزی می شود.

گفته می شود تولیدات این کارخانه شامل انواع کامیون و کامیونت‌ها با ظرفیت ۶، هشت،  ۱۲ و ۱۹ تن است که از نظر استانداردها نیز دارای شاخص های یورو ۵ و یورو ۴ است و با شروع به کار آن صدها خانواده می توانند ارتزاق کنند.

این کارخانه در زمینی که واقع در پایین دست شهر صنعتی کاوه است و با شهر حدود ۱۰ کیلومتر فاصله دارد، احداث شده است اما شهرداری ساوه مدعی است که بر اساس مستنداتی که در اختیار دارد، اراضی متعلق به این نهاد است و ساخت و ساز بدون هماهنگی بوده است؛ از سویی مدیران کاریزان خودرو هم معتقد هستند که در سالهای قبل برای این اراضی استعلام گرفته اند و اصلا در محدوده شهرداری نیست و متعلق به دهیاری است.

آنگونه که خبرنگار ایرنا، مطلع شد گره کار در رقمی حدود ۳۰۰ میلیارد ریال بابت عوارض شهرداری نهفته است؛ شهردار ساوه معتقد است که طبق تصمیم کمیسیون ماده ۱۰۰، شرکت کاریزان خودرو باید این مبلغ را پرداخت کند اما مدیر کارخانه کاریزان می گوید که با پیگیری هایی به عمل آمده، از سوی دیوان عدالت اداری این رای ابطال شده است.

شهرداری حکم تخریب دارد اما اولویتش حمایت از صنعت است

«سید مهدی حسینی» شهردار ساوه در این خصوص به ایرنا، گفت: اینکه صنعت بزرگی مانند کاریزان خودرو اعتقادی به پرداخت عوارض شهرداری نداشته باشد، خیلی زیبنده نیست.

وی افزود: شهرداری حتی در سال گذشته یک بسته تشویقی برای این شرکت در نظر گرفت تا بتواند عوارض را به صورت تقسیطی پرداخت کند اما همچنان این اقدام محقق نشد و حالا در سال ۱۴۰۰ هم باید پنج درصد مازاد بر رقم قبلی را هم پرداخت کند.

شهردار ساوه اظهار داشت: اگر این شرکت مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال عوارض را حتی در سه سال هم پرداخت کند، کمک بزرگی به شهرداری است و بسیاری از مشکلات ما را برطرف می کند.

به گفته حسینی، این شرکت به جای پرداخت عوارض، به دیوان عدالت اداری اعاده دادرسی داده است و با این کار فقط زمان از دست می رود زیرا شهرداری حکم تخریب این کارخانه را در دست دارد و می توانیم آن را اجرا کنیم اما به خاطر حمایت از صنعت و اشتغال به عنوان یک اولویت، انجام این اقدام را در نظر نداریم.

وی گفت: اراضی محل احداث این کارخانه بر اساس مستندات موجود متعلق به شهرداری ساوه است.

می توانیم تا ۲ هزار شغل مستقیم ایجاد کنیم 

در همین رابطه مدیر کارخانه کاریزان خودرو ساوه نیز به ایرنا، گفت: هیات سه نفره کارشناسان دیوان عدالت اداری رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ساوه را باطل اعلام کرده است.
«قادر ولیزاده» افزود: هیات سه نفره کارشناسی مرکب از نمایندگان دیوان عدالت اداری، شهرداری و یک کارشناس دیگر در زمینه چالش بین شهرداری و شرکت کاریزان خودرو تشکیل شده است که ضمن بازدید از عرصه های مورد مناقشه، تصمیم گیری خواهند کرد که آیا این اراضی در خارج از محدوده شهری و مربوط به دهیاری است یا در اختیار شهرداری ساوه قرار دارد.
وی افزود: حتی مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال بابت هزینه های دادرسی و کارشناسی واریز کردیم.
مدیر کارخانه کاریزان خودرو ساوه اظهار داشت: هنوز منتظر این بازدید و تصمیم گیری مقتضی هستیم اما رای قبلی مبنی بر اجازه تخریب به شهرداری از سوی کمیسیون ماده صد با حکم دیوان عدالت اداری باطل شده است.
به گفته او، این چالش باعث وقفه چندین ساله در روند کار و تولید خودرو در شرکت کاریزان شده است در حالی که سرمایه‌گذاری های هنگفتی در این رابطه انجام شده است.
ولیزاده گفت: سرمایه گذاران این طرح تولید کامیون و کامیونت برای رونق تولید و ایجاد اشتغال همه توان مالی خود را به کار گرفته اند و شایسته است در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام مانع زدایی و پشتیبانی ها نامگذاری شده است، کمک شود تا زمینه تولید و اشتغال در این کارخانه مهیا شود.
به گفته مدیر کارخانه کاریزان خودرو ساوه، در صورتی که این واحد تولیدی راه اندازی شود ۲ هزار شغل مستقیم و ۲ هزار و ۵۰۰ شغل پایین دست و غیرمستقیم ایجاد می شود و انتظار است مسئولان در راستای لبیک به بیانات رهبر معظم انقلاب، گره و مشکل پیش آمده میان شرکت و شهرداری را برطرف کنند تا هزاران خانواده دارای نان آور شوند.
وی گفت: هدف اساسی سرمایه گذاران شرکت کاریزان خودرو کمک به رونق تولید و اشتغالزایی برای جوانان مملکت است و این کارخانه حتی در امور عام المنفعه و خیریه مانند ساخت شیرخوارگاه برای کودکان بی سرپرست با هزینه ای بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال هم فعالیت دارند.
وی افزود: آیا منطقی است شرکتی که هنوز تولید خود را آغاز نکرده است، مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال بابت عوارض به شهرداری پرداخت کند؟
ولیزاده گفت: در زمان شهردار اسبق ساوه در مورد اراضی محل احداث شرکت استعلام گرفتیم که هنوز هم موجود است و نشان می دهد این عرصه در محدوده شهر قرار ندارد.

بررسی مشکلات کاریزان در ستاد اقتصاد مقاومتی سال ۹۸

مشکلات یک خودروساز با شهرداری ساوه؛ این گره قابل گشایش است

استاندار مرکزی در ۲۱ خرداد سال ۱۳۹۸ با هدف گره گشایی از مشکلات این کارخانه، اقدام به تشکیل جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در محل این شرکت کرد که نشان از عزم مدیریت ارشد استان برای کمک به این واحد تولید کننده کامیون و کامیونت دارد.

در آن جلسه که خبر آن بر روی خروجی خبرگزاری ایرنا، قرار گرفت، «سیدعلی آقازاده» اظهار داشت: کاریزان خودرو از واحدهای تولیدی منحصر به فرد در صنعت خودرو محسوب می‌شود که مشکلاتی در روند طرح توسعه آن ایجاد شده است.

وی افزود: در سالن رنگ این واحد خودروسازی امکان رنگ آمیز ۳۲ دستگاه خودرو در هر ساعت وجود دارد در حالی که تاکنون بیشترین ظرفیت یک خودروساز در کشور در این زمینه رنگ آمیزی ۲۵ خودرو بوده است.

استاندار مرکزی اظهار داشت: این مجموعه تولیدی از مهمترین و به روزترین کارخانه‌های کشور است و اراده همه مسئولان مبتنی بر حل مشکلات آن و تثبیت رونق تولید و اشتغال است.

وی گفت: روند فعالیت و حیات اقتصادی کاریزان خودرو به طور کامل مورد حمایت مدیریت ارشد استان است و در جلسات آینده هم دغدغه و نگرانی سرمایه گذاران طرح را برطرف خواهیم کرد.
آقازاده ادامه داد: حدود هشت ماه است که به دلایلی این طرح پیشرفت چندانی نداشته و دچار تعطیلی شد اما انتظار داریم که به زودی فعالیت‌های توسعه‌ای آن آغاز شود.

به هر صورت، اکنون یک کارخانه آماده تولید در ساوه احداث شده است و به گفته مدیران توان اشتغال هزاران شغل را دارد و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام تولید، مانع زدایی و پشتیبانی نامگذاری شده است، مدیران و سرمایه گذاران این طرح صنعتی امیدوار به گشایشی موثر در این رابطه هستند.

ساوه با بهره مندی از افزون بر ۶۰۰ کارخانه تولیدی و اشتغال دست کم ۴۵ هزار نیروی کار، از قطب‌های صنعتی ایران محسوب می‌شود.


منبع: ایرنا

انتهای پیام/


روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار