کد خبر: ۴۴۷۶۷
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
خودروکار گزارش می دهد

پیشنهاد اجرای موقت یک ساله عرضه خودرو در بورس/ خودروسازان یک گام تا بورس کالا

در حالی عرضه خودرو در بورس یک گام دیگر به عملیاتی شدن نزدیک شده که فعالان این صنعت پیشنهاد اجرای موقت یک ساله این طرح را مطرح و تاکید می کنند با اجرای موقت می توان ضمن شناسایی ایرادات کار، شاهد اثرات مثبت این اقدام بر کاهش زیاندهی خودروسازان باشیم.
به گزارش خبرنگار خودروکار، طرح عرضه خودرو در بورس کالا و کشف قیمت با تکیه بر پایه قیمت تعیین شده از  سوی شورای رقابت در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تصویب رسید و از این پس عرضه خودرو تنها از این طریق انجام خواهد شد. فعالان این حوزه این اقدام را چندان اثربخش نمی دانند و معتقدند تعیین قیمت پایه از سوی این شورا نمی تواند معیار درستی برای تعیین قیمت ها باشد و لازم است دست کم فرمول سازمان حمایت برای تعیین قیمت ملاک قرار گیرد.

اما و اگرهای زیادی به این طرح وارد است اما به نظر می رسد این طرح یک گام دیگر به اجرا نزدیک شده و به زودی باید شاهد عرضه خودرو در بورس باشیم.

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به آخرین‌ مذاکرات این انجمن با هدف بهبود موارد مطرح شده در طرح ساماندهی خودرو می گوید: براساس آخرین مذاکرات انجام شده مقرر شده بود تا پایه قیمتی بر اساس محاسبات سازمان حمایت تعیین شود و کشف قیمت بر اساس پایه قیمتی شورای رقابت صورت نگیرد.

وی می افزاید: تعیین قیمت خودرو بر اساس محاسبات شورای رقابت دردی از صنعت خودرو دوا نمی کند در هیچ کجای دنیا تعیین قیمت خودرو به این شکل انجام نمی شود تا نیمی از مبلغ تعیین شده نصیب خزانه شود.

دبیر انجمن خودروسازان ایران با طرح این پرسش که آیا انحصاری در فولاد مبارکه به عنوان تنها فولادساز وجود ندارد؟ اظهار می کند: انجمن خودروسازان اعم از تولیدکنندگان سواری، کامیون و خودروهای سنگین شامل ۲۵ عضو است اما فولاد مبارکه به عنوان فولادساز انحصاری محصولات خود را در بورس عرضه کرده اما تمام درآمد حاصل از فروش را نصیب خود خواهد کرد ضمن آن که هرچند وقت یکبار نسبت به افزایش قیمت اقدام می کند.

نعمت بخش ادامه می دهد: در این شرایط این پرسش مطرح می شود که چرا این مدل از قیمت گذاری نباید در صنعت خودرو اعمال شود ؟

وی در ادامه پیشنهاد می کند که قیمت خودرو به صورت موقت و یک ساله در بورس کالا تعیین شود، تصریح می کند: اگر خودروساز سود معقولی از تولیدات خود داشته باشد به دنبال تنوع محصول و توسعه آن خواهد بود در این شرایط به دنبال کسب سود از محل های خلاف معمول نخواهد بود.

دبیر انجمن خودروسازان ایران با تاکید بر عدم امکان اجرای این طرح اظهار می کند: پیشنهاد این انجمن اینست که یک سال طرح عرضه در بورس به صورت موقت اجرایی شود تا اثرات آن مشخص و بر اساس آن نسبت به اجرای دایمی این طرح اقدام شود.

نعمت بخش در ادامه روش تعیین قیمت بر اساس پایه سازمان حمایت را بهترین مدل تعیین قیمت می داند و می افزاید: از زمانی که تعیین قیمت در شورای رقابت انجام شده آمار منتشر شده در کدال از زیان خودروسازان حکایت دارد بنابراین دلیلی برای این مدل از قیمت گذاری وجود ندارد و بهتر است تعیین قیمت بر اساس حاشیه بازار و با تکیه بر تجربه دهه ۷۰ انجام شود.


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار