به گزارش خودروکار، خودرویی که این افتخار خاص را برای کمپانی خودروسازی ژاپنی تویوتا، رقم زد، یک مینی ون مدل 2021 سیینا Sienna بود که قوای محرکه آن هیبریدی است و گویی فقط بنزین را بو می کشد [مصرف آن به شدت کم است].
تویوتا در بازار آمریکا در کارخانه پرینستون در ایالات ایندیانا از رقم 30 میلیون دستگاه گذشت. این کمپانی ژاپنی در ایالات متحده 10 کارخانه تولیدی دارد البته اگر کل آمریکای شمالی را در نظر بگیریم، 4 کارخانه دیگر هم دارد و به نوعی 60 سال است که در این بازار خودرو تولید می کند. با این که خیلی متزلزل و لرزان شروع کرد اما به نظر می رسد که حالا به قدر کافی جان گرفته و بدون توقف باقی خواهد ماند. سال گذشته تویوتا دوباره عنوان پرفروش ترین خودروساز دنیا را از فولکس پس گرفت و حدود 9.5 میلیون دستگاه در بازار جهانی خودرو فروخت.
البته این رقم با احتساب زیربرندهای لکسوس و دایهاتسو به دست آمده است. در سال 2020 از 9.42 میلیون دستگاه، 2.1 میلیون آن در بازار آمریکا به فروش رسیده است. از هر 6 دستگاه خودروی فروخته شده تویوتا، حداقل 1 دستگاه هیبریدی بوده است. فقط بین سال 2017 تا 2021، تویوتا در آمریکا 13 میلیارد دلار دیگر سرمایه گذاری کرده که حاصل آن 6500 شغل جدید بوده و معنی آن این است که این شرکت به این سادگی در بازار آمریکا متوقف نخواهد شد.
تویوتا انتظار افزایش سود برای سال مالی آینده را 54 درصد پیش بینی کرده و در حالی که اکثر خودروسازان دنیا با پدیده کمبود شدید تراشه و پردازشگر مواجه هستند این شرکت ژاپنی می گوید که تا چهار ماه دیگر هم ذخیره تراشه هایش تمام نمی شود و به احتمال زیاد این کمبود شدید دامن تویوتا را نخواهد گرفت.
این در حالی است که جنرال موتورز در آمریکا پیش بینی کرده است که در طی شش ماه آینده به دلیل کمبود تراشه، این شرکت زیانی معادل 2 میلیارد دلار را متحمل خواهد شد.
به احتمال زیاد تا افزایش ظرفیت و جبران کمبود، حداقل تا تابستان پیش رو مشکل کمبود تراشه و پردازشگر بر بازار خودروی جهانی حاکم خواهد بود. حتی شرکت های ژاپنی دیگر مثل نیسان و هوندا هم از این کمبود شدید در امان نمانده اند.
تویوتا پیش بینی کرده است که در سال 2021 رقم فروش جهانی آن به 9.73 میلیون دستگاه برسد که حدود 3.3 درصد رشد خواهد کرد. این در حالی است که در سال 2019 رقم فروش تویوتا به 10.46 میلیون دستگاه رسیده بود اما صنعت خودروی جهانی با پدیده کرونا مواجه شد و به طور کلی صنعت خودروی جهانی در سال 2020 با حدود 10 درصد کاهش فروش رو به رو شد.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/