
به گزارش خبرنگار خودروکار، پنجمین میز ساخت داخل در حوزه خودرو با قراردادهایی به ارزش ۶۰ میلیون دلار در حالی به زودی برگزار می شود که به گفته مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت میز پنجم به دلیل شیوع ویروس کرونا مجازی خواهد بود.
پیش از این نیز میزهای متعددی برگزار شده به طوری که در ابتدای امسال چهارمین میز توسعه و تعمیق ساخت داخل در حوزه خودرو و قطعات با حضور ۴۰ سازنده و قراردادهایی با ارزش ۶۰ میلیون دلار برگزار شد.
به گفته مدیران وزارت صمت در ۹ ماهه امسال با داخلی سازی دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری انجام شده طرح هایی به بهره برداری رسیده و این در حالیست که برای امسال نیز سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار داخلی سازی هدفگذاری شده که سهم استان ها به تفکیک ۳۱ استان تدوین و ابلاغ شده است.
براساس برنامه ریزی های انجام شده امسال در مجموع ۲۴۰ میلیون دلار قرارداد در قالب میزهای ساخت داخل بین سازندگان داخلی و مجموعههای صنعتی منعقد خواهد شد اما به گفته فعالان این حوزه این عدد جز با تامین نقدینگی مورد نیاز تحقق نخواهد یافت.
احمدرضا رعنایی، عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به اینکه از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ برنامه نهضت ساخت داخل آغار شد، می گوید: مسئولان ارشد وزارت صمت بر تداوم، حمایت و صیانت از این نهضت تاکید دارند تا منابع ارزی برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر مدیریت شود.
وی با بیان این که تأمین نیازهای واحدها با تکیه بر درون زایی جزو اهداف اقتصاد مقاومتی است، می افزاید: هرچه در فرآیند داخلی سازی پیش می رویم، سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت داخل بیشتر می شود که عمده آن سرمایه ارزی است، زیرا قطعات پیچیده تر شده و نیازمند فناوری بالاتری است و با تداوم تحریم ها و برخی مشکلات داخلی، این سرمایه گذاری ها دشوارتر می شود.
رعنایی تحقق کامل اهداف برگزاری این میزها را مستلزم رفع موانع موجود می داند و تصریح می کند: در این راستا ۱۰ مشوق به دستگاه های حاکمیتی و همچنین خودروسازان پیشنهاد شده است که یکی از این مشوق هایی که خودروسازان میتوانند برای تحقق جهش تولید برای قطعهسازان فراهم کنند، خرید با قیمت تمام شده معادل واردات در ابتدای کار و پس از آن، کاهش قیمت در بلندمدت است.
به گزارش خودروکار، داخلی سازی قطعاتی که پیش از این از طریق واردات تامین می شد در حالی از خرداد سال گذشته در دستور کار قرار دارد که از داخلی سازی قطعات الکترونیک همواره به عنوان یکی از چالش های اینمیزها به شمار می رفت و به دلیل حساس بودن قطعات مورد نیاز کار داخلی سازی آن به تعویق افتاده بود که به نظر می رسد با توسعه این میزها، داخلی سازی این قطعات نیز در دستور کار قرار گرفته و شرکت های داخلی هم اکنون مشغول طراحی و تولید این قطعات هستند.
انتهای پیام/