کد خبر: ۴۲۹۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
خودروکار بررسی می کند

دو دلیل رکود در بازار لوازم یدکی/ آزادسازی واردات قطعات سفارشی، کاهش قیمت را رقم زد

کاهش ۲۰ درصدی قیمت قطعات یدکی در بازار شاید در نگاه نخست نکته مثبت این بازار به نظر برسد اما به گفته فعالان این بازار، نبود تقاضا نیز به این کاهش قیمت دامن زده و این در حالیست که قطعات ثبت سفارش شده در بهار این روزها وارد شده که منجر به کاهش بیشتر قیمت ها به دلیل فراوانی شده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، در شرایطی که همه بازارها متاثر از کاهش نرخ ارز شاهد افت قیمت ها هستند، فعالان بازار لوازم یدکی معتقدند که کاهش نرخ ارز تنها عامل موثر بر کاهش قیمت قطعات نبوده و عواملی همچون واردات قطعات سفارش شده را شاید باد از اصلی ترین دلایل آرامش این روزهای بازار دانست.

 هرچند این آرامش چندان روی خوش خود را به این بازار نشان نداده و رکود، میهمان ناخوانده این بازار شده اما با این حال این اعتقاد وجود دارد که با رونق اقتصادی در آینده نزدیک و انجام پروژه های عمرانی بیشتر، بازار لوازم یدکی به روزهای بهتری نزدیک می شود.

سید مهدی کاظمی، دبیر اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی تهران در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی قیمت ها در بازار لوازم یدکی این کاهش قیمت را علاوه بر افت قیمت ارز به عوامل دیگری نسبت می دهد و می گوید: ورود سفارش های ثبت شده در بهار امسال که به دلیل شیوع کرونا امکان واردات آن ها وجود نداشت در کنار کاهش ترددها و عدم خرید قطعه به رکود بازار قطعات دامن زده است.

وی با بیان این که مجموعه عوامل فوق به کاهش قیمت ها دامن زده است، می افزاید: در حال حاضر نیاز بازار از تولیدات داخلی و همچنین وارداتی و با نرخ ارز آزاد در حال تامین است.

کاظمی ادامه می دهد: هم اکنون واردات قطعات از طریق کشورهایی که با ایران در حال مراوده اقتصادی بوده و مرزهای این کشورها با ایران از طریق دریایی یا هوایی باز است، انجام می شود . ضمن آن که هم اکنون واردات از چین و عراق نیز در حال انجام است.

وی با تاکید بر این که فعالان این حوزه با هدف تامین نیاز بازار از هر طریق در تلاش برای تامین نیاز هستند، تصریح می کند: بازار لوازم یدکی در دو ماه اخیر به آرامش رسیده و هرچند گرانی قطعات وجود داشته اما این افزایش قیمت ناشی از محدودیت واردات قطعات و گرانی ارز بوده که در حال حاضر وضعیت تا اندازه ای به ثبات رسیده است.

دبیر اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی تهران دلیل کاهش تقاضا در بازار لوازم یدکی را کاهش ترددها و به تناسب آن تقاضا برای قطعات تعمیری می داند و تصریح می کند: در صورت افزایش تردد به طور قطع تقاضا افزایش یافته و رکود بازار تا اندازه ای بهبود می یابد از سوی دیگر رکود اقتصادی و متوقف شدن پروژه های عمرانی نیز به کاهش تقاضا در بازار قطعات دامن زده و به طور قطع با رونق اقتصادی، این وضعیت نیز بهبود می یابد.

کاظمی با بیان این که در سال های اخیر نیز طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی نیز با این صنف لطمه وارد کرد، اظهار می کند: با وجود کاهش تقاضا در این بازار به واسطه تهدید سلامت مردم جامعه گله ای از این وضعیت نیست و انتظار می رود با بهبود شرایط اقتصادی، این صنف نیز دوباره رونق بگیرد.


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار