کد خبر: ۴۱۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
خودروکار گزارش می دهد

دست خالی زنجیره تامین از بسته جهش تولید/ ابهام در تحقق رشد ۵۰ درصدی تیراژ تولید با کمبود نقدینگی قطعه سازان

در شرایطی در بسته ۴ بندی جهش تولید بر تامین نقدینگی خودروساز از طریق پرداخت تسهیلات تا‌کید شده که فکری برای زنجیره تامین به عنوان رکن اصلی تولید نشده و این حوزه همچنان با کمبود نقدینگی در تلاش برای تحقق هدفگذاری های انجام شده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، پیش بینی ها انجام شده با هدف جهش تولید در صنعت خودرو حاکی از تحقق تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه برای سال ۹۹ است که نیمی از هدفگذاری به بهار سال آینده موکول خواهد شد براین اساس وزیر صمت با تدوین بسته ای خودروسازان را برای روزهای بهتر آماده کرده است.

در این بسته رشد ۵۰ درصدی تیراژ تولید، پرداخت تسهیلات به خودروسازان، اصلاح شیوه قیمت گذاری و تامین ارز مورد نیاز صنعت مورد تاکید قرار گرفته و نشانه ای از بهبود شرایط و نحوه تامین نقدینگی قطعه ساز نیست این در حالیست که فعالان این حوزه آمادگی خود برای تحقق این بسته را اعلام کرده و آماده افزایش تیراژ تولید بر اساس برنامه پیش بینی شده هستند.

نگاهی به آمار تولید خودرو در هشت ماهه امسال به ویژه در ماه های اخیر از رشد تولید حکایت دارد که این اتفاق با همت زنجیره تامین و در شرایطی محقق شده که فعالان این حوزه در بدترین شرایط مالی هستند.

مازیار بیگلو، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با تاکید بر این که در بسته جهش تولید پیش بینی در خصوص تامین مالی قطعه سازان نشده است، می گوید: قطعه سازان نارضایتی خود از این موضوع را مطرح کرده و در همین حال سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز بر این موضوع تاکید کرده اند که سهمی برای صنعت قطعه دیده نشده است.

وی با اشاره به پیش بینی های انجام شده در بسته جهش تولید می افزاید: بسته پیش بینی شده شاهد تغییرات زیادی بوده اما در طرح اولیه و برنامه ریزی های انجام شده، مقرر بود تا از محل اصلاح قیمت ها ۵۰ درصد در اختیار خودروساز قرار گیرد تا نسبت به تامین مالی خودروساز اقدام شود تا خودروساز توان پرداخت مطالبات قطعه ساز را داشته باشد اما پرداخت مستقیمی برای خودروساز در نظر گرفته نشده است.

دبیر انجمن قطعه سازان ادامه می دهد: واریز این مبلغ به لحاظ فنی دارای ایراداتی بود و مشکلات حقوقی داشت بنابراین در این بسته راهکاری برای تامین نقدینگی قطعه ساز و رفع چالش آن دیده نشده است. 

بیگلو با تاکید بر این که این بسته و اجرای آن تاثیری در رفع کمبود نقدینگی قطعه ساز ندارد، تصریح می کند: بسته جهش تولید تنها این امکان را فراهم‌ می کند تا نقدینگی تحت اختیار خودروساز در قالب مطالبات در اختیار قطعه سازان قرار گیرد و یا در صورت صلاحدید خودروساز صرف پروژه های توسعه ای و یا تولید قطعات جدید شود. 

وی در ادامه با اشاره به افزایش میزان‌مطالبات قطعه سازان از خودروسازان اظهار می کند: این شرایط در حالیست که قطعه سازان با تکیه بر روش هایی همچون دریافت دوباره تسهیلات از بانک ها و تامین مواد اولیه به شکل های مختلف، موفق به افزایش تیراژ تولید خود شده اند که این موضوع کمبود نقدینگی آن ها را تشدید کرده است.


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار