به گزارش خودروکار، در ماه نوامبر سال 2020، اِن کپ NCAP جهانی تعدادی از خودروهای جدید اما ارزان در بازار هند را از لحاظ ایمنی با تست تصادف crash test ارزیابی کرد اما حتی ماروتی-سوزوکی اِس-پرسو S-Presso هم موفق به دریافت ستاره ایمنی نشد.
اس-پرسوی ماروتوی سوزوکی با سرعت 40 مایل در ساعت (64 کیلومتر در ساعت) مورد ارزیابی قرار گرفت و در وبسایت اِن کپ نوشته شده است که: «ساختار این خودرو بی ثبات ارزیابی شده و باید بهبود پیدا کند. فضای مخصوص پا هم کافی نیست و در تست ساختار بی ثباتی از خود نشان داده است.» همچنین در توضیحات دیگر در باره ایمنی این خودرو هاچبک نوشته است که در محافظت از گردن هم در تست های پایه و ابتدایی هم نمره قبولی دریافت نمی کند و به احتمال زیاد در چنین تست تصادفی، ناحیه سینه راننده هم آسیب جدید متحمل می شود. به هر حال برای آن که قیمت این خودرو نزدیک به 5000 دلار باقی بماند، خودروساز ناچار شده است که فقط یک کیسه هوا و آن هم فقط برای راننده در نظر بگیرد.
البته در بخش محافظت از کودک اِس-پرسو دو ستاره برای محافظت از سرنشین کودک دریافت کرده که در برابر استانداردهای روز دنیا نمره پایین است. اما برای سرنشینان بزرگسال هشدار داده شده است که عملکرد سیستم های مهار کننده برای سرنشینان عقب در سطح مطلوب نیست ضمن آن که این خودرو به سیستم ISOFIX هم مجهز نیست یعنی امکان نصب صندلی کودک برای این خودرو فراهم نشده است.
ماروتی-سوزوکی حتی نمی تواند استدلال کند که اِس-پرسو طراحی قدیمی است و در آن طراحی مدرن بر اساس تست های تصادف مدنظر نبوده است. این خودروی هاچبک در بازار هند به عنوان یک قامت بلند (شاسی بلند) بازاریابی شده و به فروش می رسد و در بازار خریداران جوان را هدف قرار داده است. این خودرو در بازار هندوستان اواخر 2019 عرضه شد. این خودرو ساخت هندوستان است اما در چند کشور در حال ظهور مثل آفریقای جنوبی، مصر و سریلانکا به فروش می رسد. قیمت آن از 5000 دلار در بازار هند شروع می شود. حجم موتور این خودرو 1 لیتر است و موتور سه سلیندر آن فقط 67 اسب بخار توان دارد و سیستم انتقال قدرت (گیربکس) آن دستی 5سرعته است.
با این که خودروهای جدید به شکل فزاینده ای ایمن تر می شوند بیشتر خودروهای بدون ستاره ایمنی هستند که متداول تر و رایج تر می مانند چون قدرت خرید مردم دنیا پایین بوده و از عهده خرید خودروهای ایمن و ستاره دار برنمی آید، مخصوصاً در هندوستان و چند کشور آفریقایی دیگر.
در عدم کسب ستاره ایمنی ماروتی-سوزوکی تنها نیست. خودروهای رنو لاجی Lodgy مدل 2018، شورولت اینجوی Enjoy و تاتا زست Zest هم ستاره ایمنی ندارند، و برای ارزان تر شدن هیچکدام مجهز به کیسه هوا نیستند چه رسد به ترمز ضدقفل و تجهزات ایمنی دیگر.
در کشورهای آمریکای لاتین هم تعداد قابل ملاحظه ای از خودروهای بدون ستاره ایمنی در حال تردد هستند از جمله شورولت تیگو Tiggo و هیوندایی اکسنت 2018.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/