به گزارش خبرنگار خودروکار، منوچهر منطقی دبیر این ستاد در آیین امضای این توافق نامه با تاکید بر این که ستاد توسعه فناوری در تلاش برای توسعه پلتفرم حتی به صورت آزمایشگاهی است، گفت: پلتفرم ها برای رسیدن به نتیجه، نیازمند آزمایشگاه های توسعه محصول هستند تا صلاحیت خود را از آزمایشگاه دریافت کنند بنابراین لازم است ازمایشگاه ها از سطوح بالاتری برخوردار شوند.
وی با تاکید بر انجام کار شبکه ای با هدف توسعه این اقدامات اظهار کرد: پس از امضای توافق نامه کمیته اجرایی تشکیل شده و فاز نخست شناسایی صفر تا صد گلوگاه و سرمایه گذاری با هدف ارتقای این بخش ها است.
محمدرضا شیخ عطار ، مدیر توسعه صنایع ریلی و خودرو سازمان گسترش نیز در این مراسم هدف از اجرای این طرح را تشدید هم افزایی در سرمایه گذاری ها اعلام کرد و گفت: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حوزه سخت افزار و نیروی انسانی منابع قوی در اختیار دارد و اقد امات گسترده ای در این زمینه انجام داده و برای اطمینان از حلقه های فرایند و اقتصاد بهینه از منابع محدود، به دنبال اثرگذاری قطعی است.
وی افزود: تشدید پروژه ساخت داخل، ارتقای فناوری در صنعت قطعه و اطمینان به مصرف کتتده داخلی برای تولید کالای با کیفیت از جمله اهداف این توافق است که با توجه به مزایای تولیدی که در کشور وجود دارد، ارزآوری بیشتز قابل دسترسی خواهد بود.
اشکان گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران نیز در ادامه این توافق نامه را جلوگیری از موازی کاری در صنعت خودرو دانست و گفت: شرکت بازرسی کیفیت جزو پیشگامان توسعه زیرساخت های صنعت خودرو و قوای محرکه است که با همکاری این شرکت و ایدرو کار را پیش خواهد برد.
به گفته وی، هم افزایی سازمان ها هدف جدی این توافق نامه است تا نسبت به تدوین اولویت های صنعت خودرو اقدام شود.
گلپایگانی گفت: در حال حاضر بخشهایی از تستهای مرتبط با ایمنی، کیفیت صنعت خودرو وجود دارد که البته پوشش دهنده کامل الزامات استانداردهای ۸۵ گانه نیست.
بر اساس این توافق نامه قرار است در ابتدا طی مطالعاتی همه امکانات بالقوه و بالفعل مرتبط با مراکز آزمون، ارزیابی و تست کیفیت و ایمنی خودروها شناسایی و بر اساس آن کمبودهای کشور در دو حوزه تست های مرتبط با استانداردهای الزامی ایمنی و کیفیت و زیر ساخت های مورد نیاز جهت انجام آزمون های طراحی و توسعه خودرو استخراج و با این همکاری سه جانبه نسبت به برنامه ریزی جهت رسیدن به حد مطلوب در این بخش اقدام شود.
در حال حاضر بخش هایی از تست های مرتبط با ایمنی، کیفیت صنعت خودرو وجود دارد اما پوشش دهنده کامل الزامات استانداردهای 85 گانه نیست به طور مثال امکانات آزمون های طراحی و توسعه نیز اساسی ترین زیر ساخت مورد نیاز که مراکز آزمون جاده ای خودرو است اما سال ها است که با چالش های مختلف از جمله تامین سرمایه مواجه و متوقف شده است.
به گزارش خودروکار، از جمله محورهای همکاری این توافق نامه همکاری در شناسایی و ایجاد شبکه مراکز آزمون، ارزیابی و تست سطح کیفیت و ایمنی قطعات و خودروها، همکاری در زمینه شناسایی و اولویت بندی نیازهای روز کشور در حوزه آزمون های خودرویی و همکاری در جلب مشارکت شرکت های خودروساز و زنجیره تامین آن ها به منظور توسعه مراکز تست و آزمون خواهد بود.
روش اجرا نیز به این شکل خواهد بود که ستاد ایدرو و ISQI پس از امضای تفاهم نامه اقدام به تشکیل کمیته راهبری و کارگروه تخصصی جهت بررسی و تصویب پروژه های پیشنهادی خواهد کرد. این کمیته متشکل از نمایندگان ستاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایدرو و ISQI بوده و دبیری آن نیز بر عهده شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد خواهد بود.
گفتنی است مدت این تفاهم نامه پس از امضا و تاریخ مبادله سه سال بوده و با موافقت دو طرف قابل تمدید خواهد بود.
انتهای پیام/