کد خبر: ۳۹۶۰۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
خودروکار گزارش می دهد

همکاری نظامی ها در‌ جنگ اقتصادی تحریم/ صنعت خودرو جان دوباره می گیرد

در حالی که طی چند ماه گذشته مذاکرات زیادی مبنی بر حضور نهادهای نظامی در صنایع خودرو و قطعه مطرح شده، حال با اعلام رسمی طرح تحول صنعت و بازار خودرو این موضوع از این پس به صورت رسمی دنبال می شود.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بر اساس ماده ۱۹ این طرح، صنایع نظامی و شرکت‌های وابسته به نیروهای مسلح می‌توانند نسبت به توسعه فناوری‌های خودرویی ساخت قطعات و تولید انبوه یا سفارشی خودرو اقدام کنند. همچنین، وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد ایران و نیروی انتظامی نیز موظف خواهند بود بر اساس قوانین رایج، خودروهای تولیدی مربوطه را تحت پوشش خدمات خود قرار دهند. 

هرچند مسئولان نهادهای نظامی از عدم حضور مستقیم در خودروسازی می گویند و دلیل حضور خود در صنعت خودرو را کمک در دوران تحریم عنوان کردند، اما گویا مجلسی‌ها قصد خودروساز کردن نظامی‌ها را طبق ماده ۱۹ طرح تحول صنعت و بازار خودرو دارند. 

امید رضایی، عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار در خصوص موازی کاری های انجام شده در این مسیر می گوید: اگر موازی کاری در این زمینه انجام شده این ایراد به خودروساز بر می گردد زیرا خودروساز عنوان و تاکید کرد سیاستی را در پیش خواهد گرفت تا قطعاتی که سازنده داخلی برای آن وجود دارد و نسبت به توسعه آن اقدام شده باشد، اجازه ورود صنایع دفاع به آن داده نشود.

وی با تاکید بر این که باید از توان صنایع دفاع در قطعاتی که هنوز داخلی سازی آن ها آغاز نشده، استفاده شود ، می افزاید: برخی از فناوری های موجود در صنعت قطعه هیچ انگیزه ای برای صنایع دفاع ندارد زیرا قیمت تمام شده آن ها در سال های گذشته به اندازه ای پایین بوده که انگیزه ای برای ورود صنایع دفاع نباشد و سود چندانی برای او ندارد براین اساس سود واقعی برای او در زمانی محقق می شود که وارد حوزه هایی شود که تاکنون در آن زمینه داخلی سازی انجام نشده باشد.

این فعال صنعت قطعه تصریح می کند: شاید در مواردی خودروساز در کوتاه مدت در قطعاتی خاص که حتی ساخت داخل شده اما توان دستیابی به تیراژ مورد نیاز خودروساز در قطعه سازی وجود ندارد، از توان صنایع دفاع استفاده کند که در این صورت نقدی به او وارد نیست اما در غیر این صورت، واگذاری تولید قطعات داخلی سازی شده به وزارت دفاع توجیه پذیر نیست چرا که دود اصلی این موازی کاری به چشم خودروساز می رود.

اما در همین حال امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه تلاش متخصصان فعال در صنعت خودرو را به‌ عنوان فرماندهان اصلی این نبرد، برای خودکفایی آینده کشور مهم و اثرگذار می داند و تاکید می کند با روحیه‌ای که در زمینه بومی‌سازی قطعات، طراحی محصولات جدید با تکیه بر توان داخلی و نوآوری در گروه خودروسازی سایپا قابل مشاهده است، شکست دشمن را در دستیابی به اهداف خود رقم خواهیم زد.

سردار حاجی زاده با بیان این‌که شکست دشمن در زمینه تحریم صنعت خودرو با سرمایه‌گذاری و توجه به بومی‌سازی قطعات رقم خواهد خورد، می افزاید: مهم‌ترین سرمایه موجود در کشور نیروی انسانی متخصص بوده و صنایع دفاعی و نظامی کشور با اتکا به همین سرمایه به مهم‌ترین و پیچیده‌ترین دانش و علوم که تنها در اختیار چند قدرت برتر جهانی بود، دست پیدا کردند و امروز آماده هستند تا به کمک صنعت خودرو کشور آمده و نیازها را برطرف سازند.

وی برنامه‌ریزی مستمر، متمرکز، هدفمند و بهره‌گیری از نقشه راه منسجم در صنعت خودرو را برای دستیابی به اهداف مهم عنوان می کند.

به گزارش خودروکار، آن چه به اعتقاد فعالان صنعت خودرو و قطعه در این همکاری از اهمیت بالایی برخوردار است عدم موازی کاری است به اعتقاد آن ها نظامی ها باید به نقاطی ورود کنند که صنعت خودرو تاکنون اقدامی در آن انجام نداده در غیر این صورت موازی کاری صورت گرفته و صرف هزینه های دوباره در یک نقطه مشترک دستاورد مثبتی نخواهد داشت. قطعات های تک و قطعاتی که بالاترین وابستگی را داشته اند، قطعاتی است که نیازمند حضور نظامی ها است.



انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار