پیشنهاد ادغام هوندا و نیسان/ ایده ای که طرفدارش مسئولان حکومتی هستند
مقام های حکومتی ژاپن علاقه دارند با ادغام نیسان و هوندا، مشکل داخلی نیسان را حل کنند و هوندا را تشویق به شراکت کنند. اما هر دو خودروساز با تأکید زیاد این ایده را رد می کنند.
به گزارش خودروکار، با توجه به این که اتحاد رنو-نیسان چند سالی است که لطمه شدید دیده و به شدت تضعیف شده و مسائل مربوط به کارلوس قصن، مدیر عامل سابق این اتحاد هنوز در کشو قوس و گیر و دار باقی مانده، فایننشال تایمز گزارشی را منتشر کرده است که از تلاش مقام های مسئول در ژاپن برای ادغام هوندا با نیسان خبر می دهد.
منابع این خبر به فایننشال تایمز گفته اند که مقام های ژاپنی با این پیشنهاد دو هدف داخلی را دنبال می کنند، اول آن که نیسان را از این معضل نجات دهند چون احتمال از هم پاشیدن اتحاد رنو-نیسان قوت گرفته است و دوم آن که ژاپنی ها نگران آن هستند که هوندا برخلاف تمام خودروسازان دنیا به شدت مستقل مانده و از نظر آنان این موضوع زیاد به نفع هوندا نیست. هر چند هوندا در برخی از پروژه ها مخصوصاً خودروهای برقی و خودران ها با جنرال موتورز مشارکت می کند اما این مشارکت ها به هیچ عنوان قابل قیاس با تصاحب ها و ادغام های رایج در صنعت خودرو مثل PSA-FCA قابل قیاس نیست.
از نظر مقام های سیاسی ژاپن ادغام نیسان با هوندا هر دو مشکل را حل می کند. اما هر دو خودروساز به شدت و با قاطعیت این ایده و پیگیری های بعد از آن را رد کرده اند مخصوصاً که شیوع ویروس کرونا در سطح جهانی هم بهانه مناسبی برای رد کردن این ایده است.
یکی از مدیران سابق نیسان هم در مصاحبه با فایننشال تایمز گفته است که چنین ادغامی از لحاظ ساختاری هم معنی نمی دهد. منافع چشمگیری هم برای هیچ یک از دو کمپانی حاصل نمی شود مخصوصاً که دو شرکت از لحاظ مهندسی، تفاوت های بنیادی دارند و حتی با اشتراک گذاری هم به مقیاس اقتصادی نمی رسند. نیسان هم در چند ماه گذشته با تغییر راهبرد، تمرکز روی بازارهای موفق خود را شدت بخشیده و تا 18 ماه آینده چند مدل جدید خودرو معرفی می کند.
هوندا در میان خودروسازان از این جهت بی همتا است که به شدت مستقل باقی مانده و بیشترین سوددهی آن در بخش تولید موتورسیکلت و قوای محرکه برای انواع وسایل نقلیه از جمله هوایی و دریایی است.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/