کد خبر: ۳۸۰۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
خودروکار بررسی کرد

تداوم‌ سودهی خودروسازان در گرو حمایت های دولتی/ رشد قیمت گروه خودرو پیش بینی پذیر نیست

رشد قیمت سهام خودرویی ها در بازار سرمایه این روزها تبدیل به تنها دلگرمی خودروسازان شده و استقبال بازار نیز نشان می دهد که این امیدواری با تداوم تقاضا فعلا ادامه دار خواهد بود ، در همین حال زمزمه های رشد قیمت گروه خودرویی پس از قرار گرفتن آن ها در فهرست سری جدید ETF به افزایش تقاضا دامن زده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، نگاهی به رشد قیمت سهام خودرویی ها در یک ماه گذشته نشان از رشد دارد به طوری که سهم خبهمن رکورددار افزایش قیمت بوده است. به طوری که در ابتدای تیرماه هزار و 344 تومان بود که این رقم به دو هزار و 762 تومان افزایش یافت. پس از آن پارس خودرو رکورددار افزایش قیمت بود و از 974 تومان به دو هزار و 152 تومان رسید.

خمحور ( تولید محور خودرو) نیز در ردیف بعدی رشد قرار گرفت و از سه هزار و 165 تومان به سه هزار و 910 تومان رسید. خاور و خگستر نیز در ردیف بعدی رشد قرار قیمت قرار گرفتند و به ترتیب از 545 و 542 تومان به ترتیب به 978 و 961 تومان افزایش یافت. خودرو نماد ایران خودرو نیز شاهد رشد 328 تومانی بود و از 305 به 633 تومان رسید. در همین حال خوساز ( محورسازان ایران خودرو نیز از هزار و 379 تومان به هزار و 694 تومان رسید و خکرمان نیز در مرحله بعدی رشد قرار گرفت و با رشد 215 تومانی از 870 تومان به هزار و 85 تومان رسید.

در این میان خساپا ( گروه خودروسازی سایپا) کمترین میزان رشد را در یک ماه اخیر تجربه کرد و از 242 تومان به 426 تومان رسید.

حال روند رو به رشد سهام خودرویی ها در یک ماه گذشته و قرار گرفتن آن ها در فهرست ETF سوم این شائبه را ایجاد کرده که رشد قیمت سهام این گروه همچنان ادامه دارد و در این میان سهام شرکت هایی که کمتر از هزار تومان هستند نیز با تداوم این رشد به بالای هزار تومان خواهد رسید به طوری که از این پس هیچ سهم خودرویی کمتر از  این رقم وجود نخواهد داشت.

اما همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار خودروکار این نظر را رد می کند و می گوید: به هیچ عنوان نمی توان پیش بینی در این زمینه داشت چرا که قیمت سهام تابع عرضه و تقاضا و تحولات بنیادی است که باید در بازار سهام رقم بخورد.

وی می افزاید: در همین‌حال سیاست های وزارت صمت در قبال صنعت خودرو نیز بسیار مهم است و این گونه پیشگویی کردن ها در خصوص قیمت سهام‌نمی تواند به واقعیت نزدیک باشد.

دارابی با تاکید بر این که شرایط بازار تابع عرضه و تقاضا و خرید از سوی سرمایه گذاران است، تصریح می کند: پیش بینی پذیری در این میان وجود ندارد و بازارها عموما از گام های تصادفی تاثیر می‌پذیرند.

این کارشناس بازار سرمایه خودرو در خصوص تاثیر قرار گرفتن سهام‌خودرویی ها در سری دوم و یا سوم ETFها نیز اظهار می کند: این اقدام بها هدف دلیل تامین مالی و کسری بودجه دولت انجام می شود و شرط موفقیت آن ها در این امر وضعیت بنیادی شرکت ها و همچنین بهبود وضعیت قیمت گذاری و تجدیدنظر در این باره است و تا زمانی که دولت تجدید نظری در این باره نکند و شرکت ها زیان ده باقی بمانند نمی توانند برای طولانی مدت سودده باشند و با استقبال بازار مواجه شوند.

وی ادامه می دهد: هم اکنون توپ در زمین دولت است که نشان دهد آیا در برنامه خود برای فروش سهام خودرویی ها صداقت و پافشاری داشته و یا در نظر دارد نسبت به بهبود وضعیت خودروسازان اقدام کند یا خیر زیرا در صورت عدم اصلاح وضعیت صنعت خودرو با زیان های سنگینی در آینده مواجه خواهد شد که می تواند کل صنعت را با مشکل اساسی روبرو کند.

این کارشناس بازار سرمایه می افزاید: هم اکنون تنها این امیدواری وجود دارد که دولت دست از اشتباه خود بردارد و اجازه دهد این صنعت به صورت واقعی فعالیت کند چرا نرخ گذاری در این صنعت جز هدردادن منابع هیچ سودی برای اقتصاد ایران ندارد در غیر این صورت همین توانایی محدود در تولید نیز از بین خواهد رفت و در این شرایط دولت ناگزیر به صرف هزینه های بیشتری را برای بازگرداندن توان از دست رفته انجام دهد و تا زمانی که هنوز شرایط فوق بحرانی نشده دست به اصلاح اساسی در صنعت خودرو بزند.

به گزارش خودروکار، حال باید منتظر زمان عرضه ETF ها باقی ماند و دید که آیا با عرضه این سهام،قیمت گروه خودرویی با رشد همراه خواهد شد یا خیر چرا که بدون شک تقاضا برای این گروه، قیمت را افزایش خواهد داد.



انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار