کد خبر: ۳۶۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶

تأثير آخرين فناوری ها در ايمنی / خودران ها فقط تا يك سوم مؤثرند

مطالعات و پژوهش ها نشان می دهد كه فناوری های پيشرفته به كار رفته در خودران ها (خودروهای بدون نياز به راننده) فقط جلوی يك سوم از تصادف ها را می گيرد.
به گزارش خودروکار، هدف اصلی از تكوين، توسعه و گسترش خودران ها، حذف كامل مرگ و مير در خيابان ها و جاده ها است. اما پيشرفت ها در اين زمينه بسيار بطئي و بسيار گران قيمت است و بر اساس آخرين تحقيقات مؤسسه ايمنی از اداره ايمنی بزرگراه های ملی آمريكا، كه حامی مالی آن شركت های بيمه ای در آمريكا هستند، تجهيزات كنونی نصب شده روی خودران ها در دو سوم موارد بهتر از خود انسان عمل نمی كنند.

كنسرسیومی از كمپانی های سازنده خودران ها با نام «شركای آموزش خودروهای اتوماتيك شده» و پژوهشگران، در بيانيه ای اعلام كرد اين فرض اشتباه است كه خودروهای اتوماتيك شده می تواند از تصادف هايی جلوگيری كند كه حاصل خطای انسان در درك موقعيت، يا عدم توانايی در واكنش مناسب و به موقع هستند.

به گفته اين كنسرسيوم، بر اساس محاسبات انجام شده در اين پژوهش، اگر تصادف هايی كه در اثر سرعت بالا يا عدم رعايت قوانين راهنمايی و رانندگی هم در اين پژوهش لحاظ شوند، 72 درصد از تصادف ها قابل اجتناب بوده اند.   

متخصصان ترافيك می گويند، حدود 9 مورد از 10 تصادف حاصل خطای انسانی است و خطای انساني باعث مرگ و مير بيش از 36 هزار نفر در سال در ايالات متحده است.

توسعه دهندگان و سازندگان خودران ها، از جمله خودروسازان قديمی كه به اين فناوری ها رو آورده اند، دليل اصلی گرايش به اين فناوری ها را كاهش مرگ و مير در جاده ها عنوان می كنند. اما پژوهش ها و تجزيه و تحليل سازمان ايمنی بزرگراه ملی آمريكا روي 5000 مورد تصادف گزارش شده به پليس در سطح ملی، نشان می دهد كه دوربين، رادار و فناوری های مبتنی بر حسگر-پردازشگر نمی توانند جلوی خطای انسانی را بگيرند يا خطای انساني را به صفر برسانند.

يك سوم همه تصادف ها به طور انحصاری در نتيجه خطاهای حس كردن و فهميدن انسان اتفاق می افتند به بيان ديگر عدم توانايی انسان در واكنش صحيح و به موقع، باعث يك سوم تصادف های منجر به مرگ و مير است.

اكثر تصادف ها به خاطر خطاهای بسيار پيچيده است، به عنوان مثال يكی از پيچيده ترين حالت ها اين است كه راننده بايد در كسری از ثانيه تصميم بگيرد و تصميمش بستگی بسيار زيادی به واكنش راننده رو به رويی دارد كه در اين زمان كوتاه، رانندگان نمی توانند تصميم راننده رو به رويی را درست حدس بزنند و اين وضعيت هم در سرعت های بالا و هم در سرعت های پايين اتفاق می افتد. گاهی يك مانور صحيح می تواند جلوی يك تصادف فاجعه بار را بگيرد اما در خيلی از موارد اين مانور به موقع و صحيح اتفاق نمی افتد. خيلي از تصادف ها هم در اثر چند اشتباه پياپی اتفاق می افتند.

جسيكا سيچينو Jessica Cicchino قائم مقام پژوهش در مؤسسه بيمه سازمان ايمنی بزرگراه ملی آمريكا و يكی از نويسندگان پژوهش مذكور می گويد: «هدف ما از اين تحقيق آن بود كه نشان بدهيم اگر با مسائل پيچيده تصميم گيری رانندگان به درستی نپردازيم، خودران ها هم نمی توانند در ايمنی به شكل قابل توجهی سودبخش باشند.»




منبع: سایپانیوز

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار