
به گزارش خبرنگار
خودروکار، این آزمون با هدف پایش میزان ذرات معلق خودروهای دیزلی سنگین براساس استاندارد آلایندگی راهاندازی شده بر این اساس با توافق سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، تست آلایندگی خودروهای دیزلی سنگین که به تازگی الزامی شده، در داخل انجام خواهد شد.
مطابق ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست، چنانچه خودروی مورد تست دارای ذرات معلق بیش از حد مجاز باشد، مردود اعلام شده و از شمارهگذاری آن ممانعت بهعمل خواهد آمد.
همچنین هدف دیگر از راهاندازی این تست پایش عملکرد فیلتر جاذب ذرات معلق و صحهگذاری تاثیرگذاری آن در خودروهای دیزلی است. این موضوع از این نظر حائز اهمیت است که می تواند از ورود فیلترهای نامناسب و بیکیفیت به کشور جلوگیری کند.
محمدمهدی میرزایی قمی رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست در این مراسم با تاکید بر اهمیت راه اندازی این آزمون جدید آلایندگی گفت: با ایجاد این آزمایشگاه، امکان انجام تستهای اندازهگیری ذرات معلق خودروهای دیزلی سنگین در کشور فراهم شده است که علاوه بر افزایش توان نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست در کنترل انتشار ذرات معلق منتشره از خودروهای دیزلی، در مجموع کاهش هزینههای بازرسی خودروسازان و شرکتهای عرضه کننده خودروهای سنگین در کشور را در پی داشته و می تواند مانع از خروج حدود ۵ میلیون دلار ارز در سال شود.
وی با اشاره به ضرورت مقابله با آلودگی هوا گفت: از این پس خودروهای دیزلی سنگین نیز از نظر استاندارد آلایندگی مورد ارزیابی کیفی قرار خواهند گرفت.
میرزایی قمی با اشاره به اظهارات مطرح شده در خصوص استاندارد نبودن سوخت سراسری دیزل در کشوراظهار کرد: بر اساس اعلام شرکت نفت، ۱۶۳ جایگاه سوخترسانی در کشور، گازوئیل با استاندارد یورو۴ عرضه میکنند و در کلانشهرها نیز سوخت توزیعی از استاندارد لازم برخوردار است.
وی در مورد نظارت بر استاندارد سوخت در کشور نیز تاکید کرد: براساس قانون هوای پاک، وظیفه نظارت بر کیفیت سوخت از جمله گازوئیل، بر عهده سازمان ملی استاندارد است و محیطزیست نقشی در آن ندارد. به گفته وی، سازمان حفاظت محیط زیست بهصورت ماهانه نسبت به بررسی کیفیت سوخت اقدام میکند و نتایج نشان میدهد بهصورت متوسط، استاندارد گازوئیل در حد ۵۰ پیپیام است، هرچند در برخی مناطق عدد موردنظر از سطح متوسط بالاتر است.
اشکان گلپایگانی، مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در این مراسم گفت: با مدیریت هوشمندانه و تاکید سازمان محیط زیست بر بهرهمندی از ظرفیتهای سایر آزمایشگاههای کشور در راستای ایجاد تستهای جدید، امروز تست اندازهگیری ذرات معلق خودروهای دیزلی سنگین راهاندازی میشود که در ادامه این راه خود را موظف به ارتقای هرچه بیشتر تجهیزات فنی و دانش فنی کارکنان میدانیم تا با سرعت بیشتر به استانداردهای روز اروپا دست یابیم و بتوانیم آنچه که سازمان محیط زیست در قالب استانداردهای اجباری ابلاغ میکند را در داخل کشور انجام دهیم.
گلپایگانی با اشاره به تجهیزات اضافه شده به آزمایشگاه این شرکت برای تستهای جدید نیز گفت: در حال حاضر امکان تست خودروهای مختلف در سطح استاندارد یورو۵ فراهم شده است بر این اساس، خودروهای دیزلی سنگین از امکان تست آلایندگی برخوردار شدهاند.
مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران تاکید کرد: تا پیش از اضافه شدن امکان تست خودروهای دیزلی سنگین، خلأ بزرگی در بحث استاندارد آلایندگی احساس میشد، زیرا دیزلیها نقش زیادی در آلودگی هوا دارند.
وی ضمن تقدیر از حمایتهای سازمان محیط زیست، با ارزشمند شمردن این گردهمایی، آن را فرصتی مناسب برای همدلی و تلاش تمامی شرکتهای حوزههای مرتبط در ایجاد وحدت رویه و اشتراکگذاری دانشها در دستیابی به بهتریننتایج در انجام تستها دانست و اذعان کرد: شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به واسطه سوابق و تجربیات بالای خود در سیدهه فعالیت خود در انجام بازرسی و بروزرسانی مستمر تجهیزات و دانش متخصیص خود، این آمادگی را دارد تا دانش و تجربیات خود را با سایر شرکت ها به اشتراک بگذارد.
بر اساس این گزارش، نتایج اندازهگیری آلایندهها در کلانشهرها نشان میدهد، ذرات معلق عامل اصلی آلودگی هوا این شهرها هستند و یکی از منابع اصلی تولید ذرات معلق، خودروهای دیزلی سنگین هستند که برای کنترل و کاهش انتشار این ذرات، نصب فیلتر جاذب ذرات معلق یا DPF نیز بر روی این خودروها اجباری شده است.
انتهای پیام/