خودروکار گزارش می دهد؛
تداوم چالش های صنعت تایر در سال جدید/ تایر سازی ایران توسعه می یابد؟
صنعت تایر متاثر از نوسانات ارزی و تحریم های آمریکا، سال 97 را با چالش های مختلفی پشت سر گذاشت و به همین سبب بسیاری از رانندگان خودروهای سبک و سنگین با افزایش قیمت و کمبود محصولات در بازار مواجه شدند. حال به نظر می رسد این چالش ها در سال 98 نیز تداوم یافته است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بازار تایر متاثر از نوسانات ارزی و تحریم ها در سال 97 با نوسان هایی همراه بود و بسیاری از رانندگان خودروهای سبک و سنگین با افزایش قیمت ها در بازار مواجه شدند و برخی برای آنکه در آینده تایر مورد نیاز خود را گران تر نخرند برای رفع کردن نیاز خودروی خود تایر های خریداری شده را برای آینده دپو کردند.
به هر ترتیب کمبود و گرانی تایر، از جمله مشکلات مهم فعالان حوزه حمل و نقل کشور در سال 97 به حساب می آمد.
محمدرضا گنجی رییس انجمن تایر سازان در بحبوحه مشکلات بازار تایر سال گذشته با اشاره به اینکه بازار تایر درگیر فعالیت های سودجویانه شده است، عنوان کرد:" تولیدکنندگان به میزان نیاز بازار تایر تولید میکنند اما مدیریت بازار بر عهده آنها نیست و واحدهای نظارتی باید در این رابطه ورود پیدا کرده و مانع تخلفات در سطح بازار شوند."
حمید گرمابی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز چند روز پیش با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت تایر، گفت: «صنعت تایر به عنوان یکی از صنایع ریشه دار در ایران هم اکنون با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند. مشکل نخست در این زمینه تامین مواد اولیه، تجهیزات و قطعات است. تامین ارز، تخصیص ارز، توانایی در ارسال ارز، رسیدن پول به دست فروشندگان خارجی مشکلاتی است که نمیتوان نسخه واحدی برای رفع آن تجویز کرد.»
به نظر می رسد مشکلات صنعت تایر در سال 97 در سال جدید نیز با آن ها همراه است و این مشکلات حل نشده است.
او تاکید می کند که تایرسازان ایرانی برای توسعه کسب و کار خود، باید به تجهیزات و تکنولوژیهای روز دنیا دسترسی داشته باشند. اما متاسفانه در سالهای اخیر همواره به دلایل متعدد از جمله، تحریمها صنعت تایر از دسترسی به این تکنولوژیها باز مانده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهکارهای لازم برای تامین مواد اولیه تولید تایر، تصریح می کند:« فعالان صنعت تایر میتوانند با ارتباطاتی که از گذشته دارند زمینه واردات مواد اولیه را فراهم کنند، همچنین با گسترش فعالیتهای اینستکس (ساز و کار مالی جدید اروپا) بسیاری از مشکلات صنایع کشور ازجمله صنعت تایر حل میشود.»
او همچنین معتقد است: «استفاده از ظرفیت واردات بدون انتقال ارز و با منشاء خارجی یکی دیگر از راههای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعت تایر است با پیگیری وزیر صنعت، معدن و تجارت واردات بدون انتقال ارز تا سقف ۳۰۰ میلیون دلار مجاز شد.»
به گزارش خودروکار، تولیدات کارخانههای داخلی می توانند تایرهای مورد نیاز کشور در حوزه خودروهای سواری را تولید کنند اما برای خودروهای سنگین مانند کامیون و اتوبوس به واردات نیاز است. کارشناسان این حوزه معتقدند اگرچه کیفیت لاستیکهای خارجی بهتر است اما با حمایت از این صنعت می توان زمینه بهبود کیفیت را فراهم کرد و حتی در زمینه تایر خودروهای سنگین نیز تلاش کرد. همچنین تفاوت قیمتی که لاستیکهای وارداتی با همتایان داخلی دارند میتواند انگیزه ای برای خرید محصولات داخلی باشد.
انتهای پیام/