خودروکار بررسی کرد؛
گذری بر حواشی بنزین در سال گذشته/ ابطال بیش از ۲۰۰ هزار کارت سوخت مهاجر
بنزین در سال گذشته حواشی مختلفی همانند احتمال سهمیه بندی بنزین، گمانه زنیهایی در خصوص تغییر قیمت و ارائه راهکارهای مختلف در این زمینه به خود دید که در این گزارش به مرور آنها میپردازیم.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بنزین در سال گذشته حواشی و رویدادهای متعدد و مهمی را پشت سر گذاشت که سبب آن شد قاچاق این فرآورده نفتی به دنبال نوسانات نرخ ارز و تفاوت قیمت ایجاد شده با کشورهای همسایه افزایش یابد که این موضوع در کنار رشد مصرف بنزین در داخل انگیزهای برای مدیریت مصرف از روشهای مختلف مانند سهمیه بندی، تغییر قیمت و بازگشت کارت سوخت شد.
احتمال سهمیه بندی بنزین یکی از گزینههایی بود که در سال گذشته قوت گرفت، سهمیه بندی که به صورت ماهانه تا اختصاص یک لیتر بنزین به هر نفر در روز و سهمیه ۲۴ لیتری بنزین به هر ایرانی مطرح شد.
به اعتقاد بیژن زنگنه وزیر نفت سامان دهی بنزین از دو روش افزایش قیمت و سهمیه بندی صورت میگیرد و راه سومی برای آن وجود ندارد، از سوی دیگر روشهای غیر قیمتی برای سامان دهی موضوع بنزین وجود دارد، اما نسبت به سایر دیگر روشها زمان بر بوده و حوصله بیشتری را میطلبد.
از نظر وزیر نفت مشکل بنزین را نباید در پالایشگاهها بلکه باید در خودروسازیها و سیستم حمل و نقل پیگیر بود، زیرا سرانه مصرف بنزین در خودروها و حمل و نقل حائز اهمیت است.
پیشنهاد سهمیه بندی بنزین در بودجه سال ۹۸ مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت بنا بر نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی این موضوعی نبود که بتوان در قالب بودجههای سالانه به آن پرداخت و شرایط اقتصادی کشور جایی برای تغییر در روند عرضه بنزین باقی نگذاشته است.
همچنین در راستای مدیریت هر چه بهتر مصرف سوخت بنا بر اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار قطعه کارت سوخت مهاجر باطل شده است.
در خصوص کیفیت بنزینهای توزیع شده نیز طبق آخرین آمار بنزین یورو ۴ در تمام کلانشهرها وگازوئیل یورو ۴ نیز علاوه بر کلانشهرها در ۱۱۲ شهر توزیع میشود.
گفتنی است علاوه بر موارد مذکور، طرحهایی مانند افتتاح نخستین جایگاه هوشمند سوخت، رونمایی از نسل جدید کارتخوانها و بهرهبرداری از نخستین جایگاههای کوچک مقیاس از نمونههای دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است.
انتهای پیام/