فرنوش با اشاره به اهمیت شناسایی زود هنگام ورود پشههای آئدس آلبو پیکتوس و آئدس اجیپتی به مناطق جدید جغرافیایی و بررسی احتمالی گسترش آن گفت: از آنجایی که محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در اجرای مراقبت آئدس در سناریوی اول قرار گرفته است، یعنی آئدس اجیبتی و آئدس آلبوپیکتوس در منطقه استقرار نیافته است؛ از این رو برنامه مراقبت در مکانهایی که امکان استقرار احتمالی پشه ناقل وجود دارد، متمرکز شده است.
وی افزود: تجارت بینالملل و جابجایی کالاهای محتوی تخم پشه موجب گسترش پشههای ناقل بیماری میشود و از جمله کالاهای ناقل تخم پشه میتوان به تایر خودروها اشاره کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کارشناس بیماریهای منتقله از ناقلین معاونت بهداشت با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت بررسی کانونهای بیماری، گفت: مناطقی که برای مراقبت حشره شناسی اولویت دارند، شناسایی شدند. به همین منظور بررسی کانونهای محتمل شامل محل دپوی لاستیکهای وارداتی از کشورهای آلوده در منطقه خاوران، شوش و مسعودیه همچنین ترمینال شرق و بازار گل محلاتی که محل توزیع گیاهان لاکی بامبو است، همراه با کارشناسان بیماریها و بهداشت حرفهای مرکز بهداشت شرق شناسایی و بررسی شدند.
وی افزود: مراقبت حشره شناسی هر ۱۵ روز یکبار و در تمام فصل فعالیت پشه
باید انجام شود و در صورت مشاهده تخم و لارو پشه قبل استقرار پشه، سناریوی
بعدی بلافاصله باید عملیاتی شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/