به گزارش خبرنگار خودروکار؛ بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از میزان صادرات انواع خودرو در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، صادرات خودرو چه در بخش CBU و چه در بخش CKD رشد چشمگیری رقم زده است. این در حالی است که واردات انواع خودرو و قطعات در این زمان کاهش چشمگیرتری از خود ثبت کرده است. چرا که واردات انواع خودرو در بهار امسال کاهش 39 درصدی و قطعات خودرو نیز کاهش 68 درصدی واردات را تجربه کرده است؛ همچنین از ابتدای فصل تابستان نیز واردات خودرو ممنوع و درهای واردات خودرو به کلی بسته شده است.
آمار صادرات خودرو طی شش ماه
میزان صادرات انواع خودرو در نیمه اول 97 به 20 میلیون دلار به کشورهای عراق، افغانستان، آذربایجان و سوریه صورت گرفت که این میزان صادرات به صورت CBU با رشد ۲۸ درصدی و به صورت CKD با رشد ۷۵ درصدی همراه شده است.
بر اساس جداول منتشر شده از تجارت خارجی کشور در نیمه نخست امسال، قطعات و لوازم یدکی خودرو با 47 میلیون دلار صادرات، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 60 درصدی داشته است.
ارزش صادرات خودرو و نیرومحرکه در این مدت از نظر میزان ارزش به 354.3 میلیون دلار و به لحاظ وزنی به 27.2 هزار تن رسید در حالی که در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب این میزان 52.8 میلیون دلار و 12.9 هزار تن بوده است که با این حساب به لحاظ ارزشی 571 درصد و به لحاظ وزنی 111 درصد رشد را تجربه کرده است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است، بخش صنعت با 24 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم 10.7 میلیارد دلار آن هم تنها در شش ماه دست یافته است.
آمار صادرات قطعات و لوازم یدکی در بهار97
بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سه ماهه ابتدای امسال حدود 28.3 میلیون دلار در بخش صنعت خودرو و قطعات صادرات داشته است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد حدود 39 درصدی همراه بوده است.
بر اساس آمار صادرات و واردات خودرو و قطعات خودرو از گمرک جمهوری اسلامی ایران در سه ماهه اول امسال، معادل سه میلیون دلار خودروهای سواری (معادل 410 دستگاه) به کشورهای جهان صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال 1396 با رشد 50 درصدی در ارزش صادرات و بار شد 25 درصدی در تعاد دستگاه ها همراه بوده است.
همچنین متوسط قیمت صادراتی هر دستگاه خودرو سواری در فصل نخست امسال، معادل هفت هزار و 315 دلار بوده ثبت شده است؛ این در حالی است که در فصل مشابه سال گذشته متوسط قیمت صادراتی خودروهای سواری معادل شش هزار و 51 دلار به ازای هر دستگاه ثبت شده است. اما در بخش قطعات خودرو نیز، صاردات ایران در فصل نخست امسال معادل 25.3میلیون دلار رقم خودره است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 37.5 درصدی را رقم زده است.
چه کشورهایی بزرگ ترین مبادی صادراتی خودرو و قطعات بودند؟
بزرگترین مقصد صارداتی خودروهای سواری ایران در شش ماه ابتدایی امسال، عراق بوده است. عراق همچنین در بهار امسال اولین مقصد صادراتی خودروهای ایران بود به گونه ای که ایران طی این مدت، حدود 2.5 میلیون دلار( 341 دستگاه) خودرو سواری به عراق صادر کرد.
پس از آن نیز جمهوری آذربایجان نیز یکی از مقاصد مهم صادراتی خودرو سواری ایران بوده که طی سه ماه امسال، حدود 260 میلیون دلار ( 40 دستگاه) از صادرات خودروهای سواری ایران را به خود اختصاص داده است.
البته بر اساس اطلاعات گمرک، در سه ماهه نخست امسال، 11 دستگاه خودرو نیز به کشور فرانسه صادر شده است اما در سه ماه تابستان دیگر نام و نشانی از این مقصد صادراتی به گوش نرسیده و مقاصد صادراتی به عراق، آذربایجا و افغانساتن محدود شده است. .
عراق همچنان صدرنشین مقاصد صادراتی خودرو
همچنین در فهرست بزرگترین مقاصد صادراتی قطعات خودرو ایران، عراق با صادرات حدود 18 میلیون دلار در صدر جدول قرار دارد و پس از آن افغانستان، ایتالیا و فرانسه در جایگاه های بعدی قرار گرفته اند.
بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در فصل نخست امسال صادرات کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ارزشی 15.6 درصدی همراه بوده است. ایندحالی است که ارزش واردات کشور حدود سه درصد کاهش داشته است.
صنعت خودرو و قطعات کشور در سه ماهه امسال، با کاهش 39 درصدی در ارزش واردات و رشد 39 درصدی در صادرات همراه بوده است.
به گزارش خودروکار؛ در تقویم جمهوری اسلامی ایران، 29 مهرماه روز ملی صادرات در کشور ثبت شده است.
نگار میرکریمی؛ خبرنگار خودروکار
انتهای پیام/