به گزارش خبرنگار خودروکار، خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها تا اکنون باعث بروز برخی رویدادها مانند برهم خوردن بازار ارز در ایران شده اما در کنار آن این رخداد علتی برای خروج شرکت های خودروسازی فرانسوی رنو و پژو از خاک ایران و همچنین کم شدن میزان قطعات آن ها نیز شده است.
صنعت خودروسازی ایران دومین صنعت بزرگ این کشور به شمار آمده و ارزش تخمینی 26 میلیارد دلاری دارد. همچنین این صنعت 1200 کسب و کار را با خود مرتبط کرده که بخشی از آن قطعه سازی است. همچنین این صنعت در ایران بیشتر توسط دو شرکت اصلی یعنی ایران خودرو و سایپا هدایت می شود که آن ها نیز با مشکلات تحریم روبرو شده اند.
ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز ایرانی، اکنون خودروی چینی H30 کراس را به عنوان یک جایگزین برای تندر 90 در نظر گرفته و به مشتریان خود توصیه می کند. این نشان می دهد که برهم خوردن روابط با شرکت های غربی می تواند آغازی برای همکاری های مشترک میان شرکت های ایرانی و شرکای چینی آن ها باشد.
برخلاف ایران صنعت خودرو چین با سرعت بالایی در حال شکوفایی و تبدیل شدن به یکی از خودروسازی های دسته اول در دنیا است. برخی از کارشناسان آن ها را با ژاپن دهه 70 و کره جنوبی دهه 80 میلادی در این صنعت مقایسه می کنند. همچنین شرکت های چینی طی سال های گذشته موفقیت های خوبی در بازار ایران داشته اند و اکنون نیز در این بازار حاضر هستند.
در حقیقت شرکتی مانند برلیانس در حال نزدیک شدن به جایگاه 10 خودرو محبوب در بازار ایران است. در همین راستا، صادرات قطعات خودرو از چین به ایران طی سال های اخیر با جهشی استثنایی همراه بوده است. همچنین آمارهای اخیر نشان از آن دارد که قریب به 80 هزار خودرو چینی طی یک سال گذشته در ایران مونتاژ شده است که 8 درصد کل خروجی صنعت خودرو ایران را شامل می شود.
با توجه به از سرگیری دوباره تحریم ها، به نظر می رسد که چینی ها بیشتر به عمق بازار ایران نفوذ خواهند کرد و تبدیل به بدنه ای از صنعت خودرو ایران می شوند. شاید میزان سهم آن ها از بازار ایران در حال حاضر در مقایسه با سهم 38 درصدی پژو و رنو از بازار عدد بزرگی نباشد اما می تواند یک شروع برای این خودروسازان در خاک ایران را متصور بود.
البته در این مسیر مشکلاتی نیز ممکن است وجود داشته باشد چرا که بسیاری از شرکت های چینی به صورت جوینت ونچر با خودروسازان اروپایی و آمریکایی در حال فعالیت هستند و همین مورد می تواند باعث کاهش میزان اختیارات این شرکت ها باشد. اکنون باید منتظر بمانیم تا شاهد فعالیت های این خودروسازان و البته تصمیم گیری آن ها برای آینده باشیم.
منبع : al-monitor.com
انتهای پیام/