به گزارش خبرنگار خودروکار، عدم حضور شرکت های خودروسازی در نمایشگاه های خودرو به مهم ترین اخبار قبل از برگزاری نمایشگاه ها تبدیل شده است و روز به روز شاهد کمرنگ شدن حضور گستره شرکت ها در گردهمایی های مطرح خودرویی هستیم.
چند سالی است که شاهد خبر عدم حضور برخی غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه های مطرح خودرو هستیم و اوج این موضوع به نمایشگاه های برگزار شده و همچنین در آستانه برگزاری در سال 2018 میلادی بر می گردد. بسیاری از شرکت های خودروسازی مطرح از حضور در نمایشگاه پاریس و حتی نمایشگاه ژنو 2019 انصراف داده اند.
نکته قابل توجه پیرامون کمرنگ شدن حضور شرکت ها در نمایشگاه های خودرو به این موضوع برمیگردد که حتی در سال 2008 میلادی که اقتصاد توام با بحران جهانی بود هیچ یک از شرکت ها قید حضور در نمایشگاه ها را نزده بودند و گویی حضور در نمایشگاه در آن سال ها یک سنت پایدار تلقی می شد.
حال اما معادله به طور کامل تغییر کرده است و به خصوص شرکت های خودروسازی اروپایی ، حق انتخاب را چاشنی حضور در نمایشگاه ها کرده اند و گواه این امر را می توان در شرکت ولوو دید که چندی قبل از محدود کردن حضور خود در نمایشگاه های خودرو خبر داده بود.
ولوو در سال 2014 از استراتژی جدید سخن به زبان آورده بود که حال گویا فراگیر شده است و می تواند حکم بطلانی بر ماندگاری نمایشگاه ها در سال های نه چندان دور باشد. بنا بر اعلام ولوو، این خودروساز سوئدی تبلیغات خود را با توجه به پیشرفت های تکلنولوژی، به روی شبکه های اجتماعی می برد و تنها در نمایشگاه های مهم ژنو، دیترویت و یکی از دو نمایشگاه پکن یا شانگهای شرکت خواهد کرد. ولوو این اعتقاد را دارد که «عصر حضور سنتی در نمایشگاه های خودرو به اتمام رسیده است». حال اما انگار ولوو تصمیم جدیدی اتخاذ کرده که حتی قید حضور در نمایشگاه ژنو 2019 را نیز زده است.
این رویه ولوو، بر دیگر شرکت ها نیز تاثیر گذاشته است و چندی پیش لامبورگینی اعلام کرد که در نمایشگاه پاریس حضور ندارد، پیش از آن ب ام و و بنز نیز همین تصمیم را گرفته بودند و فیات نیز اعلام کرده است که قصدی برای حضور در نمایشگاه پاریس ندارند. در پی فیات، آلفا رومئو و جیپ نیز همین تصمیم را گرفته اند و در این رویداد شرکت نمی کنند. این اولین نمایشگاهی است که هر سه این برندها به صورت مشترک حضور ندارند، البته از هسته FCA شرکت های مازراتی و فراری در نمایشگاه پاریس حاضر می شوند.
با این اوصاف جدای از شرکت های ذکر شده، دیگر انصرافی های نمایشگاه پاریس عبارتند از، فورد، اینفینیتی، مزدا، میتسوبیشی، نیسان، اپل و سوبارو و ولوو.
باتوجه به حال و روز نامساعد نمایشگاه های خودرو که نمایشگاه پاریس نزدیک ترین مثال آن است، باید کم کم پذیرفت که گسترش نمایشگاه های آنلاین و نمایش های خصوصی و همچنین افزایش هزینه های مربوط به برپایی غرفه های پر زرق و برق نمایشگاهی، حضور فیزیکی در نمایشگاه ها را به دور از توجیه اقتصادی و بازدهی سابق کرده است و همه اینها دست به دست هم دادهاند که در آینده نه چندان دور، نبود شرکت کننده به تعطیلی نمایشگاه ها بیانجامد.
مترجم خودروکار: فاضل سوری
منبع: otohaber.com.tr
انتهای پیام/