کد خبر: ۱۶۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵
خودروکار گزارش می‌دهد؛

کاهش تعرفه‌ واردات دردی از وارداتی‌ها دوا نکرد/ دولت حامی خودروهای سبز است؟

امسال دولت تصمیم گرفت تا تعرفه واردات خودروهای هیبرید را کاهش دهد اما واقعا این تصمیم تا چه حد برای وارد کنندگان و گسترش بازار این خودروها مفید بوده است؟
به گزارش خبرنگار خودروکار، در حال حاضر صنعت خودروسازی در دنیا به سرعت به سوی هیبرید و برقی شدن پیش می‌رود و این در حالی است که برخی دولت‌ها مانند فرانسه و انگلستان مقرر کرده اند که از سال 2040 به بعد، تولید خودروها با پیشرانه درون سوز را متوقف خواهند کرد.

اما در ایران شرایط به گونه دیگری پیش می‌رود و دولت ظاهرا قصد دارد خلاف جهت رودخانه حرکت کنند.

سال گذشته با بسته شدن ثبت سفارش التهاب بازار وارداتی‌ها را فرا گرفت و قیمت‌های این خودروها به طور سرسام آوری افزایش یافت و پس از آن با افزایش تعرفه واردات آشفتگی بازار بیش از پیش شد. این قاعده برای خودروهای هیبرید هم صدق می‌کرد.

دولت تعرفه خودروهای هیبرید وارداتی را از 5 درصد به 45 درصد افزایش داد و این عملا یک مانع بزرگ برای توسعه بازار این خودروها در کشور شد. اما امسال دولت تصمیم گرفت تا تعرفه هیبرید‌ها را در راستای حمایت از خودروهای سبز کاهش دهد.

اما سوال اینجاست که این اقدام تا چه حد خودروهای سبز را حمایت کرده است و به کمک شرکت‌های وارد کننده آمده است؟

علی شکوهی، کارشناس صنعت خودرو در این رابطه به خبرنگار خودروکار می‌گوید: "تعرفه خودروهای وارداتی کاهش یافت اما عوامل دیگری وجود دارند که تاثیر این اتفاق را بسیار کم رنگ کرده اند یا می‌توان گفت از بین برده‌اند."

او ادامه می‌دهد: "دو عامل اصلی موجب کم رنگ شدن اثر کاهش تعرفه‌های گمرکی شده است. یکی از آن‌ها اضافه شده یک بند به بودجه است که در آن عوارض خودروهای وارداتی 10 درصد افزایش داشته است و این امر موجب افزایش هزینه برای شرکت‌ها می‌شود. عامل دوم افزایش نرخ ارز مبادله‌ای از 3800 تومن به 4200 تومن است."

علی شکوهی تاکید کرد که این دو عامل اصلی به نوعی کاهش تعرفه‌ هیبریدها را تحت الشعاع قرار داد و باعث شد تا عملا تاثیر مثبت این امر از بین برود.

این کارشناس صنعت خودرو در رابطه با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه برای برپایی دوره‌های تخصصی خودروهای پاک در وزارت صنعت برای ارتقای سطح دانش و مهارت صنعتگران و دست‌ اندرکاران عرصه انواع خودروها و موتورسیکلت‌های الکتریکی، هیبریدی گفت: "در سراسر دنیا همکاری بین صنعت و دانشگاه می‌تواند بسیار مفید واقع شود اما متاسفانه در ایران این امر در حد یک تفاهم نامه باقی می‌ماند و یک راست به بایگانی منتقل می‌شود."

او معتقد است که نبود ضمانت اجرایی این قراردادها و همچنین عدم حمایت موثر دولت برای اجرای دقیق این تفاهم نامه‌ها باعث می‌شود که این تفاهم نامه‌ها به جایی نرسند.

شکوهی افزود: "نبودن منابع کافی مالی و عدم توانایی در تامین خودرو‌های هیبرید باعث می‌شود تا عظم و اراده برای انجام این دست از تفاهم نامه‌ها وجود نداشته باشد."

به گزارش خبرنگار خودروکار، به نظر می‌رسد که بر خلاف آن چه که دولت دوازدهم نشان می‌دهد، اصلا تمایلی برای پیشرفت و توسعه دانش و فناوری خودروهای سبز در کشور وجود ندارد و از طرف دیگر هیچ حمایت موثری در راستای کاهش قیمت این خودروها انجام نشده است.

حال باید دید که این چرخه باطل همین طور ادامه پیدا خواهد کرد یا در آینده خبرهای خوشی به گوش خواهد رسید.


گزارشگر خودروکار: مازیار جعفریه

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار